• 9.375.447 stemmen

Geregisseerd door: Tatsushi Ohmori

Met onder meer: Sosuke Ikematsu, Motomi Makiguchi en Ayami Nakajo

Gesproken taal: Japans

Plot Setoutsumi

Seto en Utsumi zijn op het eerste gezicht niet de types om met elkaar bevriend te zijn. Seto is niet slim en alleen goed in voetbal, terwijl Utsumi intelligent en teruggetrokken is. De middelbare scholieren verdoen hun tijd bij een droogliggend riviertje in Osaka. Ze praten honderduit over de belangrijke zaken in het leven: school, meisjes en vervelende ouders.

avatar van McSavah

McSavah

Zie nu pas welke regisseur achter deze film zit. Lijkt me een aardig tussendoortje.

Leuk.

Net als de Saint Young Men film een project met sterke manzai-comedy invloeden. Veelal bestaand uit losstaande sketches waarin een conversatie tussen twee vrienden centraal staat. Een typisch Japanse vorm van humor, die Ohmori best goed onder de knie lijkt te hebben.

Het is geen pure manzai natuurlijk, maar de kern ervan zie je wel erg duidelijk terug. Ohmori mengt het met een beetje drama, dat eigenlijk nog verrassend goed uit de verf komt. Geen pure comedy dus, maar een fijne mix van drama met wat komische ondertonen.

Acteerwerk is goed, filmisch is het verder redelijk beperkt, al gebeurt er hier en daar wel een beetje met beeld en geluid. Maar de wel érg beperkte setting (een stoepje, meer is het niet) zorgt er voor dat het visueel niet zo héél erg spannend is.

Leuk tussendoortje, zowel voor Ohmori als voor de kijker, al kan je best wel een beetje vertrouwd zijn met deze vorm van humor. Daarom ook wel een beetje niche, maar wie regelmatig een Japans filmpje kijkt vindt hier volgens mij wel genoeg om van te genieten.