• 9.378.932 stemmen

Geregisseerd door: Scott Cooper

Met onder meer: Christian Bale, Rosamund Pike en Wes Studi

Releasedatum: 29 maart 2018

Plot Hostiles

"No peace without sacrifice"

In 1892 gaat de legendarische kapitein Joseph J. Blocker ermee akkoord om een stervend hoofd van een indianenstam, Chief Yellow Hawk genaamd, terug te brengen naar zijn thuisplaats. De twee moeten een uiterst gevaarlijke tocht afleggen van een geïsoleerde legerpost in New Mexico tot de groene omgevingen van Montana. Tijdens hun tocht komen ze een jonge weduwe tegen, wier familie is uitgemoord. Vervolgens zullen ze samen moeten werken om alle ontberingen onderweg te ondergaan om de eindbestemming te bereiken.

Captain Joseph J. Blocker

Private Philippe DeJardin

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

Mij viel de film mee, maar was anders dan verwacht.

De "verpletterende" indruk die hij bij sommigen lijkt te bewerkstelligen ervoer ik niet.

Misschien omdat ik al een stuk of wat westerns gezien heb?

Mooi gefilmd (gelukkig zie je in de donkere scènes meer dan in veel andere films van tegenwoordig) goed geacteerd, en de trage stukken vond ik best verteerbaar.

Ik kan wel zien waarom de "Trumpiaanse" Amerikanen hier niets mee op hebben.

Als western kan ik hier 10 x meer mee dan met bijvoorbeeld "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford".

4 * (en goed voor Blu-ray aanschaf )

avatar van Waku

Waku

Road Movie maar dan te paard

Verwacht geen spectaculaire western vol actie want dat is het zeker niet.

Ook al doet de opening scene dat misschien onterecht vermoeden.

Er zitten wel enige knok partijen in maar het draait in "Hostiles" vooral om de relatie tussen het indianen hoofd Yellow Hawk en leger kapitein Blocker. Kwa acteer werk zit het allemaal zeker goed. Ook de opnames zien er met regelmatig uit. De western is degelijk maar wel aan de trage kant, houdt hier rekening mee.

avatar van mr rumson

mr rumson

Voor mij was dit een western waar ik wel naar uitkeek .

Ook had ik wel bepaalde verwachtingen van deze western .

Als men dan al naar een film uitkijkt met een bepaalde verwachting dan kan de teleurstelling groot zijn als hij dan tegen blijkt te vallen .

Gelukkig was dat niet zo en ben het dan ook eens met de mooie review van mobistar.

avatar van frolunda

frolunda

Het was al weer een behoorlijke tijd geleden dat een film zo'n verpletterende indruk op mij maakte als deze Hostiles.Keek er sowieso al erg naar uit want regisseur Scott Cooper wist met zijn drie vorige films (Crazy heart,Black mass en Out of the furnace) al flink indruk te maken en er zat naar mijn idee ook een stijgende lijn qua kwaliteit in.

Het verhaal draait om kapitein Joseph J. Blocker die min of meer tegen zijn zin de zieke Chief Yellow Hawk plus aanhang naar zijn geboorte grond moet begleiden,om daar in vrede te sterven.Beide mannen zijn behoorlijk getekend door de oorlogen en omstandigheden en hebben ook een bloedig verleden met elkaar.

Vervolgens ontvouwd zich een hoogstaand en aangrijpend drama/western die me voor de volle lengte wist te boeien.De al eerder genoemde traagheid gaf voor mij alleen maar meer realistisch de omstandigheden weer en ik denk ook dat Hostiles de film is die het beste, (zover ik ze gezien heb) de periode en situatie van eind negentiende eeuw natuurgetrouw benaderde.

Dat Scott Cooper ook nogal wat geweld/actie buiten beeld liet afspelen gaf het allemaal nog een desolater gevoel.

Komen nog de prachtige beelden en de geniale acteerprestatie van Christian Bale bij (Pike en Studi deden het trouwens ook erg goed en Ben Foster geeft in een kleine maar indrukwekkende rol nog maar eens aan waar precies de schoen wringt) en je hebt een geweldige film.

Kleine minpuntjes waren dat de frequentie van gebeurtenissen van de reis wel erg hoog lag (al kwam dat hier nog geeneens slecht uit) en dat het karakter van Yellow hawk wel wat eendimensionaal bleef.

Voor de rest een uitstekende film en misschien wel toekomstig Western klassieker?

Wat mij betreft wel.

avatar van adelin1967

adelin1967

Wow, wat een film heb ik gisteren gezien. Voor mij persoonlijk één van de beste die ik ooit gezien heb. Het verhaal en de tijd waarin het zich afspeelt boeien me sowieso enorm. Daarnaast heb je prachtige beelden, ferme acteerprestaties, mooie muziek en werd ook de gevoelige snaar af en toe geraakt. Echt een meesterwerk!

avatar van Melksnor

Melksnor

Waanzinnig !! Dikke pluim voor Bale .

avatar van Thomas83

Thomas83

Een best gevoelige en grimmige film, maar ik mis wel een bepaald gewicht. Het schrijfwerk is wat vlak, met personages en dialogen die niet echte diepte krijgen. Daardoor voelen trage scènes ook alleen maar traag eigenlijk, verloopt de transformatie van Joseph wat snel en ongeloofwaardig en slaat de zwaarmoedige toon nog wel eens over in preken en melodrama.

De cast is goed op dreef, vooral Bale en Pike in gevoelige rollen, maar omdat we wat weinig van het perspectief van Yellow Hawk meekrijgen wordt het haast een soort van white guilt-film. Daarnaast hadden ze wat na de dood van Yellow Hawk komt beter weg kunnen laten, ook al levert het nog wel een mooi laatste shot op met Joseph die op het allerlaatste moment op de trein stapt. Een ruime 3.0*.

avatar van james_cameron

Lichte tegenvaller, deze sfeervolle en intelligent uitgewerkte western. Ogenschijnlijk is er weinig mis; de cast is prima, het camerawerk prachtig en de muziek subtiel indringend, maar na een sterk begin komt de klad er langzaam in. Heel langzaam, want de film is erg traag. Gaandeweg kruipen er onwelkome sentimentele details in het script en bepaalde personages groeien te snel naar elkaar toe, iets dat de geloofwaardigheid van het geheel flink ondermijnd. Jammer, want er valt verder veel te genieten. Christian Bale is uitstekend in de hoofdrol.

avatar van schumacher

schumacher

Was niet slecht maar echt top nu ook niet.

avatar van coumi

coumi

Bijzondere, maar ook wat merkwaardige filmervaring die qua stijl goed aansluit bij Coopers vorige drie films. In een tijd dat alles maar steeds vlugger moet, neemt deze man zich de tijd om een echt verhaal te vertellen, en die vermeende traagheid werkt ook nu weer wonderlijk goed. Niet alles is functioneel en Hostiles had best een kwartier korter gekund zonder aan kracht te verliezen maar wat overheerst is dat heerlijke gevoel dat dit wel puur film is, zo eentje die je absoluut op een groot bioscoopscherm moet ervaren. Een western die inhoudelijk soms voorspelbaar en old school oogt, maar met moderne technieken is vervaardigd waardoor je een soort Dances with Wolves voor een nieuwe generatie krijgt. Aangrijpend, menselijk en bij vlagen ook gruwelijk. Setting, Camera- en acteerwerk is fantastisch, bijna tot in de perfectie. Bale en Pike zijn zeer goed gekozen voor hun rollen, en spelen intens en vanuit hun kracht. Geen film voor lieden die op zoek zijn naar een snelle hap, maar wel Coopers beste film tot dusverre, maakt nieuwsgierig naar wat de man nog verder in petto heeft.

avatar van Skinny Binny

Skinny Binny

Scott Cooper is een betere regisseur dan scenarist. De vlakke en onnozele dialogen zijn afleidend van de verder best geslaagde film.

avatar van mixmaster

mixmaster

Schitterende western/drama met een uitmuntende Christian Bale !!!

Prachtige scenes met natuurschoon en bergen en ook de muziek in deze film is zeer mooi.

De film is traag maar dat is niet irritant omdat het acteerwerk zo goed is dat je heel de 134 minuten lang geboeid blijft kijken.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Christian Bale doet het inderdaad schitterend in deze western. Het filmverloop neemt zijn tijd, maar toont ondertussen fraai beeldwerk. Ook geen focus op 'the good and the bad', zoals het bij de meeste westerns verloopt. Prima film, doch minpuntje vind ik persoonlijk de muziek. Bij dergelijke films zou zowel het beeld als de muziek moeten nazinderen, maar het laatstgenoemde laat het afweten...

avatar van bderbove

bderbove

Mooie setting.... maar zeer langdradig.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

serieus ? ik had hoge verwachtingen door de hoge score maar dit viel vies tegen. in de film wordt heel weinig gereisd, was die rustkampjes wel beu op een gegeven moment.

wel overdreven reacties hier over deze film verder...

avatar van Colon

Colon

Een historisch misser.een afro-amerikaanse korporaal in een blanke eenheid was onbestaanbaar.Er waren regimenter voor kleurlingen met blanke officieren.Integratie vond pas ver na de 2e wereldoorlog plaats.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

wat was pike hier irritant zeg, continue met die hoed op. totaal onnodig karakter in de film. dat ze perse moest meereizen voelde ook geforceerd aan.

ik las op de 1e pagina 'meest brute film van de afgelopen jaren'. huh ? er gbeurt letterlijk bijna niets in de film.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Het verhaal word goed verteld.

Dit is een film om in de bioscoop te zien

avatar van pindope

pindope

Zeer aangenaam om te zien de relatie tussen 2 vijanden. En dan de waanzinnige beelden maken het af. Voor sommigen kunnen er veel trage momenten zijn maar die vond ik niet storend.

Mooie sfeer, gevoel kortom aanrader!

avatar van ehgeahrev

ehgeahrev

Mooie beelden, overtuigende acteerprestaties maar helaas een onvoldoend geloofwaardig scenario (360 graden ommekeer in de relatie kapitein-chief, lawine aan onheil dat de jonge weduwe overkomt) waardoor deze prent al gauw vervelt van meesterwerk tot prima filmpje.

avatar van filmkul

filmkul

Fraaie western. Het verhaal is niet bijzonder maar wordt wel erg sterk uitgewerkt door Cooper. De opening hakt er direct in. Daarna wordt de film heel rustig opgebouwd en leren we de diverse karakters goed kennen. Traag, ja, maar de film verveelt geen moment. Je blijft continue geboeid kijken, zowel door het sterke acteerwerk als de wonderschone natuur beelden. Erg mooi geschoten allemaal met een evenzo mooie soundtrack. De film bevat enkele actiescenes en die mogen er best zijn. Het einde zit vol emotie. Topper! 4.0

avatar van knusse stoel

knusse stoel

filmkul schreef:

Wat moet je hier verder nog aan toevoegen, behalve de inhoud van het verhaal, dat inderdaad niet al te moeilijk in elkaar zit. De film is gewoon fijn om naar te kijken en ook wij vinden deze een 8 waard!

avatar van Brabants

Brabants

Scott Cooper weet er voor te zorgen dat een film met lange speelduur geen seconde verveeld. Het verhaal, de beelden en het acteerwerk zijn hier debet aan. Het verhaal an sich is ook niet vrij bijzonder maar alles er omheen maakt het gewoon een geweldig geheel.

avatar van Rickazio

Rickazio

Leuk weer eens zo'n western.

Prima film en acteerwerk, Bale is toch wel een van de betere acteurs van deze tijd.

Verhaal kon wel wat spannender.

avatar van Feiraco

Feiraco

Christian Bale, een western-setting, en opstandigde Comanches.... perfecte ingredienten voor een prima film. Op alle aspecten is wel het nodig aan te merken (zie andere comments), maar dit is een prima film.

avatar van Frank_88

Frank_88

Eindelijk weer eens een goede western. Het verhaal was origineel, spannend en mooi verfilmd. Al met al een erg goede film.

avatar van roald1987

roald1987

Bijzonder verhaal, ik was ontroerd. Verwacht niet een spaghetti western met veel actie. Maar een bijzondere western met een diepere boodschap en stof tot nadenken.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Ik ben een enorme liefhebber van westerns, maar deze film vond ik 3x niks. Het verhaal pakte mij niet en het was erg langdraderig, de cast met name Rosamund Pike speelde wel goed en ook de natuur is mooi in beeld gebracht. Er zullen zoals de andere stemmers boven mij die deze film mooi vinden, ik kan alleen zeggen jammer dat ik dat niet vond.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Lewis-06 schreef:

wel overdreven reacties hier over deze film verder...

Ze komen niet overeen met jou reactie dus de anderen zijn overdreven?

Het is een "slow burner" dat wel en het is meer een film die zich richt op de karakters en hun ontwikkeling met name vooral Bale's karakter. Niet iedereen is voor elke type film en dit is duidlijk niet iets voor jouw. Maar als je anderen hun reactie niet kan begrijpen dan is dat jouw probleem.

avatar van Justinw

Justinw

Brix schreef:

4 * (en goed voor Blu-ray aanschaf )

Top dat jij hier meer mee kan, maar om dan de beste Western van de laatste twintig jaar nog even in het kwade daglicht te zetten is spijtig. Toch mooi dat onze meningen zo uiteenlopen en we beiden toch hebben genoten van Hostiles. Heerlijk dat er af en toe toch wat ruimte in Amerika is voor een western met een goed budget!