• 9.371.621 stemmen

The Houses October Built 2 (2017)

Horror | 102 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Bobby Roe

Met onder meer: Brandy Schaefer, Zack Andrews en Mikey Roe

Plot The Houses October Built 2

De vijf vrienden die op Halloween aangevallen en ontvoerd werden door een groep gestoorde personen proberen hun leven weer op te pakken. De vrienden besluiten op pad te gaan, en opnieuw angstaanjagende spookhuizen te gaan bezoeken. Wanneer de vrienden wéér te maken krijgen met de groep die hen eerder terroriseerde, is dat voor hen het begin van een nieuwe nachtmerrie.

avatar van perceived

perceived

De eerste was best genietbaar. Deze hopelijk ook..!

avatar van Daan258

Daan258

Inderdaad perceived,

De eerste was best vermakelijk en sfeervol. Kijk zeker uit naar dit 2e deel.

avatar van Shinobi

Shinobi

Een beetje jammer dat dezelfde cast wordt gebruikt en wederom dezelfde opzet. Met nieuwe personages zou dit denk ik beter werken.

avatar van Doom4

Doom4

Leuke film,

Het verschil tussen deel 1 en deel 2 is dat je eigenlijk niet wist hoe het zou eindigen in deel 1 en de hele scene met het levend begraven was natuurlijk erg freaky , omdat je nu weet dat het een grap was word deel 2 nooit echt eng omdat je weet dat dat ook een grap word. En dat blijkt dus ook zo te zijn, ik moet wel zeggen dat ik eerst toch wel even dacht dat ze nu wel echt dood gingen maar helaas. Desondanks dat het niet zo was vind ik het nog steeds een goed verhaal en goed uitgewerkt, ook die nep moorden waren leuk. Sowieso vind ik horror films met haunted houses leuk. De film word nooit echt super eng maar ik heb me zeker vermaakt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit tweede deel voelt té veel aan als een veredeld promotiefilmpje voor de diverse horror-gerelateerde evenementen die de protagonisten bezoeken. Een verrassend en logisch vervolg geven aan het sterke eerste deel is er duidelijk niet bij. Het verhaal lijkt gewoon letterlijk te vertellen hoe het regisseur Bobby Roe zelf is vergaan: organisaties bieden ons nu geld en dus gaan we er maar heen. Puur geboren uit externe interesse en niet omdat er een creatief idee achter zit... laat staan passie. Dat is echter wel waar het eerste deel z'n winst pakte. Die herkenbare spanning van horrorfans/thrillseekers is hier maar sporadisch terug te vinden.

Vervolg.

Het duurt inderdaad wat lang alvorens alles op gang komt. Iets teveel bezoekjes aan varianten van haunted houses waardoor het tempo een klein beetje uit de film gaat. Vooral dat festivalletje waar men zich aan een vreetwedstrijd tegoed doet had er makkelijk uit gekund.

Maar verder toch weer een leuk weerzien met een reeksje dat met z'n eerste deel toch iets verfrissends wist te brengen. Deel 2 is wat meer van hetzelfde (hoewel men op het einde wel iets meer met het plot poogt te doen - een beslissing waar je je toch ook vragen bij kan stellen) maar het werkt toch nog steeds.

Het blijft een apart wereldje en de film voelt ook wel realistisch genoeg aan. De scenes wanneer ze in de rides zitten zijn veruit de beste, het einde staat er een klein beetje los van maar is opzich ook wel de moeite. Leuk horrortje dus, al haalt het niet het niveau van de eerste film.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Matig vervolg van een vrij aardig 1e deel. De eerste 70 minuten gebeurt er gewoon helemaal niks, we zien de groep weer allemaal Haunted Houses af gaan waarvan de 1 nog saaier was de ander. De 'Hayride' was dan nog wel aardig maar daar bleef het bij. De climax wil maar niet echt spannend worden omdat je weet dat het toch allemaal fake is.. Dan wordt er nog een vrij voorspelbare twist tegenaan gegooid in de hoop het geheel nog te redden maar het werd er daardoor alleen maar slapper en futlozer van. Waar deel 1 door de mysterie en de sfeer nog indruk wist te maken faalt deze film volledig. Grotendeels gewoon saai, dat is helaas de conclusie die ik moet trekken.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Tonypulp schreef:

Dit tweede deel voelt té veel aan als een veredeld promotiefilmpje voor de diverse horror-gerelateerde evenementen die de protagonisten bezoeken. Een verrassend en logisch vervolg geven aan het sterke eerste deel is er duidelijk niet bij. . Die herkenbare spanning van horrorfans/thrillseekers is hier maar sporadisch terug te vinden.

toch geef je het dan een hoog gemiddelde !!!

raad je deze film dan wel aan ?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

john mcclane 2 schreef:

raad je deze film dan wel aan ?

Alleen als deel 1 beviel...

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Het einde van het eerste deel wordt hier bij opening nog verder uitgewerkt, en dus is er sprake van een rechtstreeks vervolg. Echter de ontknoping van dat einde is erg matig. Deel 2 is wederom weer veel van hetzelfde en dus krijgen we weer een rit langs verschillende haunted houses en thrill rides, waarbij er eigenlijk weinig verschillen tussen deel 1 en 2 zijn. De personages van de haunted houses zijn tof in elkaar gezet, dat was ook bij het eerste deel, maar verder is het een vrij saaie rit. Uiteindelijk komt daar gelukkig nog wel verandering in wanneer de groep bij Hellbent beland. Dat is een behoorlijk sterk stuk waar gelukkig wel de nodige spanning bij komt kijken. Helaas volgt na dit beste wat deze film te bieden heeft weer een tenenkrommende twist en tegelijkertijd ook weer een matig einde.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Ready for Halloween adventures, part two?"

Eigenlijk is het jammer dat er een vervolg is gekomen, want het mysterie rondom deel één wordt op deze manier helemaal teniet gedaan.

'The Houses October Built 2' sluit direct aan op de voorganger en je ziet hierin de nasleep. Hetgeen een voorbode is van wat gaat komen. De groep lift mee op het succes en krijgt allerlei uitnodigingen om langs te komen in ruil voor geld. Zelfs Brandy die eerst tegenstribbelt, weten ze mee te krijgen.

Het verloop is wederom dezelfde opzet die je al kent; de groep gaat van het ene spookhuis naar de andere en wat evenementen tussendoor. Het komt op mij meer over als een veredelde promo. Op zich zitten er wat aardige dingen tussen, hoewel ik mijn bedenkingen heb bij sommige bezoeken, zoals de eetwedstrijd. Overigens is het lachen om Takeru Kobayashi hier voorbij zien te komen.

Helaas ontbreekt de spanning veelal, omdat het als kijker voelt alsof je in een leuke attractie bent beland die gericht is om vermaak te bieden. Waar is het enge en het ongemakkelijke gebleven? Het had al veel gescheeld als het merendeel 's nachts was gefilmd. Het knullige slot spreekt boekdelen, vooral omdat hetzelfde trucje wordt uitgehaald.

Al met al een redelijk vervolg dat best oké is voor een keer, maar verwacht niets nieuws onder de zon.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Daan258

Daan258

Inderdaad een overbodig vervolg.

Deel 1 was niet slecht maar het nieuwe is er nu van af. Ook erg zonde dat weer exact dezelfde cast word gebruikt.

Het wist mij gewoon allemaal niet meer te boeien en daarbij is de speelduur veel te lang. Je moet wachten tot de laatste 20 mij voordat er wat gebeurd en dan proberen ze nog een zwakke twist aan het verhaal te geven maar dit werkt ook totaal niet.

Jammer.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Bobby Roe vond op conceptueel vlak met het vorige deel duidelijk zijn eigen kleine succes, want drie jaar later stond het vervolg alweer voor de deur. Sommige regisseurs kiezen ervoor om met een vervolg compleet nieuwe wegen in te slaan, maar voor 70 minuten lang herhaalt Roe hier precies hetzelfde gegeven. Er wordt iets meer achtergrond toegevoegd aan The Houses October Built 2, maar als het eerste deel je al niet zo kon smaken zal je met het vervolg absoluut geen vernieuwing krijgen. De sterkste scenes zijn afkomstig vanuit de momenten met de teamleden die zo'n spookhuisattractie betreden, waarvan de vervloekte hooirit het duidelijke hoogtepunt vormt. Het toeren door Amerika waarbij de haunts één voor één worden bezocht is voor enige tijd leuk, maar Roe neemt wel behoorlijk de tijd om al die stukken door te lopen. Als de boel dan wederom escaleert weet Roe plots weinig meer aan te vangen met het geheel, net zoals in zijn eerste film. Het spookvrouwtje, dat zowel op deze als de poster van het vorige deel afgebeeld staat, roept geen enkele dreiging op en ik vind het dan ook zeer merkwaardig dat de makers haar weer hebben teruggebracht. Aangezien dit uiteindelijke vervolg min of meer precies dezelfde structuur doorloopt als voorheen ga ik ervanuit dat een derde deel er niet meer aankomt. Het algemeen negatieve signaal vanuit het publiek lijkt me meer dan duidelijk.