• 9.375.082 stemmen

The Last Full Measure (2019)

Drama / Oorlog | 116 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Geregisseerd door: Todd Robinson

Met onder meer: Sebastian Stan, Christopher Plummer en William Hurt

Releasedatum: 16 juli 2020

Plot The Last Full Measure

"The ultimate sacrifice deserves the highest honor."

Waargebeurd verhaal van de hospik William Pitsenbarger, een oorlogsheld die meer dan 60 mensen redde in de Vietnamoorlog. Voor zijn heroïsche daden werd hij uiteindelijk onderscheiden met de Medal of Honor. Maar voordat hij deze kreeg, werd deze hem ontnomen wegens politieke redenen. Een strijd barst los tussen vele Vietnamveteranen en de overheid om de oorlogsheld de medaille te geven die hij verdient. Scott Huffmann wordt op de zaak gezet om het ernstige onrecht te onderzoeken.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Erg nieuwsgierig, hele goed Vietnamfilms zijn schaars dus hoop ik dat dit wat wordt.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

The Last Full Measure: Trailer voor oorlogsfilm met Samuel L. Jackson - manners.nl

Weet nog niet zo goed wat te verwachten van deze film. In ieder geval een behoorlijke cast.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nice .

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb deze prima waargebeurd oorlogsdrama vanmiddag gezien en was heb mij er niet mee verveeld. Het verhaal is interessant en boeiend. Een cast met enkele grote namen, die allemaal voortreffelijk acteren. Het was de laatste film van Peter Fonda, die overleed vorig jaar aan longkanker. De oorlog scenes zijn ruim aanwezig en goed gefilmd. Ik vond dit een ontroerende en indrukwekkende film. 3.5

avatar van Master Blaster

Master Blaster

mhwa.... toch te langdurig en teveel gepraat

avatar van nadrin

nadrin

Aangrijpend verhaal met heel sterk acteerwerk. Film duurt best lang maar blijft boeien

avatar van schumacher

schumacher

Viel mee, het is meer een praatfilm.

Mocht van mij ook korter in tijdsduur zijn.

Dus verwacht niet echt een oorlogsfilm want dat is het in feite niet echt, het gaat er wel over wat ene toen heeft gedaan en ze laten een aantal korte stukjes zien maar dat is het.

Het acteren was wel heel goed, de acteurs zorgden er zeker voor dat de film draagelijk was om tot het einde uit te kijken.

En tot slot; mensen die in den oorlog hebben gevochten en ongeacht of ze het overleefden of niet, die mogen gerust nog meer erkenning krijgen.

En ook nog eens een bewijs hoe politiek een vuil spel is of kan zijn. Schrijnend.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterk drama. Het op waar gebeurde feiten gebaseerd verhaal lijkt wat saai om te verfilmen. Maar Robinson weet er een mooi en emotioneel geheel van de maken. De opbouw is erg sterk. Door te werken met flashbacks zorgt hij voor afwisseling en dat pakt goed uit. Richting het einde weet hij de kijker goed te raken. Het is wel erg Amerikaans sentiment, maar het werkt wel. Het acteerwerk is van hoog niveau. Ook Stan weet zich prima staande te houden tussen alle grootmachten. Aanrader. 4.0

avatar van Brabants

Brabants

The Last Full Measure was voor mij zoals je dat ook echt wel kunt verwachten te patriottistisch van aard. Het druipt er tot de laatste seconde vanaf. Prima film wat je verwacht krijg je voorgeschoteld.

avatar van Waku

Waku

Verwacht geen actie rijke oorlogs film. Dat is deze " The Last Full Measure" in ieder geval niet.

Enkel in de voorbijkomende deja vu en flashback momenten is er oorlogs geweld te zien.

Het is dan ook gelijk behoorlijk hard, dat dan weer wel.

Nee, " The Last Full Measure" is vooral gevuld met trauma en PTSS momenten.

Maar het stelt ook de gold medal procedure in het leger in opspraak.

De fouten die gemaakt worden en het politieke spel er om heen.

De film is een echte acteerfilm met een uitstekende cast. Geroutineerde cast ook met een aantal bekende namen. "The Last Full Measure" is taai maar zeker niet saai.

Zware kost. Maar de moeite van het kijken zeker waard.

Ook tijdens de aftiteling na de toch al emotionele ( wel typisch amerikaanse) finale van de film zal er zeker een traantje worden gelaten.

avatar van coumi

coumi

Niet elk waar gebeurd verhaal levert een goede verfilming op. Nogal langdradig, denk dat er Amerikaans bloed door je aderen moet stromen of tenminste dat er sprake moet zijn dat je affiniteit met de verloren Vietnam oorlog moet voelen, anders gaat de heroïek die er tegen het einde van af spat grotendeels aan je voorbij. Goedbedoeld dit heldenepos, maar had graag wat meer dynamiek in deze brave film willen zien. Het trucje van het voortdurend switchen tussen de gebeurtenissen rondom Pitsenbarger destijds en zijn nog steeds verdrietige, oud geworden kompanen in de meer tegenwoordige tijd levert ook niet het emotionele betrokkenheidsgevoel op waar Robinson opzichtig op mikt. Indrukwekkende rolbezetting, naast de bovengenoemde heren zien we onder andere Samuel L. Jackson, Ed Harris en Peter Fonda(in zijn laatste rol), allen in weinig zelfstandige bijrollen. Forgettable, en dat zal de bedoeling niet zijn geweest.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Tamelijk voorspelbare Vietnam film. Je weet eigenlijk al vanaf het begin dat het goed gaat komen. Acteerwerk is dik in orde, maar dat mag dan wel ook met zo'n cast. De film bleef boeien, maar net aan. 3*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Geweldige film.
Een van de betere 'drama`s' die ik in dit jaar heb gezien.

Waku schreef:

Dat gebeurde herhaaldelijk, zoals ook met de rol van John Savage (Ja, die van The Deer Hunter) - Chauncy Kepper, die van Abilene zijn Avalon maakte, en de woorden "Let it go" sprak.

Een topfilm, die gezien moet worden.

avatar van Kibabu

Kibabu

Een echte speelfilm, het verhaal ontrolt zich op de bekende wijze voor je ogen.

Geen scherpe/opvallende randjes mbt de vertelwijze.

avatar van Luudje10

Luudje10

Ik ben niet weg van drama's maar deze was uitstekend vertolkt door al op leeftijd zijnde bekende acteurs.

Moet eerlijk zeggen dat ik af en toe een traantje hebt weggepinkt naar aanleiding van dit verhaal over de hospik aan het Vietnamese front oftewel in de jungle.

avatar van Teckel

Teckel

Gewoonlijk laat ik Vietnamfilms links liggen maar deze had een hoge ranking

Ik zou zeggen kijk hem gewoon.

Geen actiefilm maar echt wel een prachtfilm !

avatar van stinissen

Uitstekende film gebaseerd op ware feiten met een uitmuntende cast naast boven genoemde ook nog rollen van Diane Ladd, Samuel L. Jackson, Amy Madigan met haar man Ed Harris, de laatste rol van Peter Fonda en John Savage.

Vanaf 23 juli in de bioscoop (Splendid Film)

avatar van jeroenemans

jeroenemans

Prima anti oorlog film

Verhaal laat het verdriet van oorlog en kameraadschap zien

Dik vier sterren

avatar van Jele

Jele

Niet zomaar een doorsnee Vietnamfilm. Film met diepgang en inhoud. Sterrencast maakte op mij diepe indruk...Zou mij niets verbazen als, "Mr. Oscar" langs komt volgend jaar!

4,5 sterren.

avatar van Jele

Jele

Lovelyboy schreef:

Film zeker de moeite waard om te gaan zien. Gewoon doen.

avatar van Canon1967

Canon1967

Een A typische oorlogsfilm die heel mooi aantoont dat Amerika niet zit te wachten op hun "helden", of hoe kleine gebeurtenissen verloren kunnen gaan in een hopeloze bureaucratie.

Desondanks dit thema reeds meerdere malen verfilmd is, is dit een goede film die gebaseerd is op waargebeurde feiten.

De acteurs leven zich helemaal in hun rol en maken de doorstane emoties zijn tastbaar. Uiteindelijk is dit trauma dat velen aan de vietnamoorlog hebben overgehouden een heuse ondertoon in het verhaal dat goed uitgewerkt is.

Het verhaal is gedetailleerd, maar niet echt saai of langdradig.

Ik vindt het wel spijtig dat op het einde niets meer gezegd wordt over de verdere carrière van het hoofdpersonage, desondanks dit in de film wel op een bepaald moment een breekpunt lijkt te zijn.

Goeie film; goeie cast, goed verhaal, maar oscar materiaal...? Daarvoor is hij, mijns inziens, toch iets te licht bevonden.

avatar van Marteineke

Marteineke

Verbazingwekkend deze hoge rating. Een goeie cast waarbij Samuel L. Jackson, Christopher Plummer en Ed Harris de film naar een soms acceptabel niveau brengen. Ook de jonge Samuel L. doet het goed door dezelfde manier van spreken te hanteren.

Alleen is het script gewoon erg slecht. Tenenkrommend Amerikaanse propaganda volgestouwd met langdradige uitgemolken cliches.

De eerste scene was gewoonweg slecht. De zwangere vrouw van de hoofdrolspeler belt de verloskundige om te zeggen dat ze later is, zegt tegen die persoon, oh wacht even ik krijg een ander telefoontje. Manlief neemt over, moet weg met de metro en vrouwlief kijkt hem na zonder de telefoon. Tja dan heb je mij eigenlijk al verloren.

Het verhaal is absoluut de moeite waard om verteld te worden, maar de uitwerking is ongeloofwaardig. Absoluut gemiste kans en onbegrijpelijk, althans voor mij, dat de film zo'n hoge beoordeling heeft. Voor mij de slechtste film die ik in de bios heb gezien en dat vind ik erg jammer.

Graaf Machine

Best goed gewaardeerde film, toch weer alleen in de zaal. Alleen de jeugdfilms lijken redelijk publiek te trekken. Jammer.

Wel tof dat ik zelf mocht kiezen of ik pauze wil of niet.

avatar van Theunissen

Graaf Machine schreef:

Wel tof dat ik zelf mocht kiezen of ik pauze wil of niet.

Wat had je gekozen ?

Graaf Machine

Ik koos voor geen pauze.

Wauw.

Nee, dit is geen prequel voor Rambo of zo, dit is geen film waarin de Amerikaanse soldaten even worden weggezet als helden. Maar diezelfde soldaten worden hier wel als helden geportretteerd. Enkele van hen dan, en, wellcht terecht.

Knalgoede film, kwam even binnen, moet ook even landen.

avatar van Shosta

Shosta

Redelijk

avatar van berntel

berntel

Schitterende film. Ik werd er zelfs enigszins emotioneel van!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Niet vervelend. Veel makkelijk sentiment, wat begrijpelijk is voor zo'n film. Verder veel acteurs op de automatische piloot, waaronder Fonda, die eigenlijk nooit iets gepresenteerd heeft na Easy Rider.