• 8.904.611 stemmen

Het Leven Is Vurrukkulluk (2018)

Romantiek / Komedie | 94 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Frans Weisz

Met onder meer: Géza Weisz, Reinout Scholten van Aschat en Romy Lauwers

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 januari 2018

Plot Het Leven Is Vurrukkulluk

Tijdens een heerlijke lentedag zijn de twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal kruisen de paden van Rosa en Kees, oude geliefden, na decennia onverwacht weer. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

logo tmdbimage

Naar de gelijknamige roman van Remco Campert.

Vanaf 25 januari 2018 in de bioscoop (Just Film Distribution)

avatar van Lakte

Lakte

Erg benieuwd!! 2e keer dat Frans Weisz en Willeke van Ammelrooy samen werken, heb Willeke laatst nog bij EYE gesproken ze zei dat ze het weer erg leuk vond om met Frans samen te werken! Ben benieuwd naar de film! Frans Weisz is er al meer dan 50 jaar mee bezig hij wou hem eigenlijk al verfilmen na Het Gangstermeisje.

mikey

Nou de looks van de poster en de trailer zijn alweer verschrikkelijk. De negen straatjes hoofden werken ook niet mee.

mrklm

Het kostte Frans Weisz veel tijd en moeite om deze film op het witte doek te krijgen. Jammer dat het, afgezien van de cinematografie en het spel van Reinout Scholten van Aschat, een bijzonder slechte film is geworden. De film speelt zich af in de jaren '50... maar heel nadrukkelijk ook weer niet. Mensen met mobiele telefoons, skaters, Goths, transseksuelen en een clubje dat aan Tae Bo doet: het slaat nergens op en het voegt niets toe. Wellicht is er een verband met het feit dat de hele film een soort van flashback is waarin de oude Boelie [Remco Campert] terugkijkt op de tijd toen hij [Geza Weisz, die geen enkel acteertalent vertoont] met zijn beste vriend Mees [Scholten van Aschat] in het Vondelpark een jong Vlaams sletje genaamd Panda [Romy Lauwers] tegen het lijf liepen. Er is seks, er is een zeer aanwezig jazz-score (van Theo Nijland, die zijn tijd beter had kunnen besteden aan zijn eigen scenario) en nog een paar verhaallijntjes waar ik geen chocola van kon maken. Elsie de Brauw geeft een abominabele vertolking als Boelies alchololische moeder in deze puinhoop van een film. In ieder geval komen we wel te weten waar Sinterklaas zich verschuilt. Verukkulluk? Nou nee, maar deze kul is wel ruk.

avatar van Lautje_luv

Lautje_luv

Middelmatige doch sympathieke film.

Het is even inkomen, maar als je eenmaal gewend bent aan het kabbelende tempo, de musical-elementen, de theatrale sfeer en het slechte acteerwerk van Geza Weisz (vlak en overdreven), dan is ie wel degelijk vermakelijk (Niet sarcastisch bedoeld).

In tegenstelling tot @mrklm vond ik het wel een leuke toevoeging dat de omgeving zich in de tegenwoordige tijd afspeelde en de rest een jaren '50 look had. Dit schept wat afstand, waardoor je alles met een grote korrel zout kan nemen en je er minder problemen mee hebt dat veel zinnen nooit in de werkelijke wereld zouden worden uitgesproken (bijv. "...wordt ik gelouterd door de wansmaak"). Het is bovendien leuk om naar te kijken en het maakt het een beetje sprookjesachtig en 'dreamlike' - je kan je eraan ergeren of ervan genieten.

Ook vond ik Elsie de Brauw de alcoholische moeder van Boelie juist uitstekend vertolken. Zulke types bestaan (dan weer wel) echt, weet ik uit quasi-ervaring...

De muziek is mooi, de beelden veelal warm en het voelt Amsterdams. Geschikt voor een winterse dag.

avatar van wibro

wibro

Alleen de poster al maakte mij nieuwsgierig om deze film te bekijken en dat ligt natuurlijk - hoe kan het ook anders - aan de zeer bekoorlijke Romy Louise Lauwers in de rol van de lichtzinnige Panda. Ook de erotische scènes waren voor mij meer dan de moeite waard om naar te kijken. De rest, tja, dat had allemaal niet zo veel om het lijf, maar dat had ik ook niet verwacht. Maar so what, ik kon mij prima amuseren met die mooie Panda, tig keer beter dan met die stomme buikspreekpop Billy uit de gelijknamige film van Theo Maassen.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Net niet uit de zaal gelopen!

Is dit een musical?

(Omdat heel holland is gemusicaliseerd.)

avatar van Wouter

Niet in de top 30, begreep ik. Dat is wel heftig na zoveel publiciteit.

avatar van gotti

Wouter schreef:

Niet in de top 30, begreep ik. Dat is wel heftig na zoveel publiciteit.

Publicaties - filmdistributeurs.nl

Distributeur zit niet bij de branchevereniging. Vandaar dat ie niet in de top 30 staat. Maar 31.490 is alsnog niet best, lijkt me.

avatar van Quentin

Quentin

Volgens mij is er al decennia geen hond meer naar een film van Weisz geweest, waarom krijgt deze man toch nog telkens subsidie?

een jong Vlaams sletje genaamd Panda [Romy Lauwers]

Pardon? Heb je dan niets geleerd van de ophef rond Boef?

Poek schreef:

Pardon? Heb je dan niets geleerd van de ophef rond Boef?

Pardon? De definitie van 'slet' is:

"Vrouw die geregeld met verschillende mannen geslachtsgemeenschap heeft [bron: encyclo.nl]

Kortom: het karakter Panda is een slet.

Pardon? De definitie van 'slet' is:

Kortom: het karakter Panda is een slet.

Je laat een belangrijk detail achterwegen: "Slet is een scheldwoord voor een vrouw die als seksueel losbandig wordt beschouwd." Het is dus geen neutrale term.

Dus vanwaar dit scheldwoord bij Panda en niet bij b.v. Mees? Komt erg over als de dubbele standaard.

Poek schreef:

Panda is degene die binnen een paar tellen voorstelt om seks te hebben, Mees niet. Niks dubbele standaard, maar een correcte karakterbeschrijving.

mikey

Haha ik noem haar een levensgenieter en geen slet. Misschien is ze in jou kringen een slet of zo... ja

Poek

Als je Mees geen slet vindt en Panda wel, heb je met een heel vooringenomen blik gekeken naar de film...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

mrklm schreef:

Alhoewel ik jou geen nee hoor zeggen als die mogelijkheid zich aandient in jouw leven. Noem vrouwen geen sletten, dat is niet netjes.

Wat een middeleeuwse achterlijkheid

Wouter schreef:

Wat een middeleeuwse achterlijkheid

Yep. De tijd van de moraalridders is voorbij.

avatar van Wouter

Eh... jij bent een moraalridder met je 'Vlaams sletje'.

avatar van Bélon

Bélon

Beter dan Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding (2017) maar niet veel. Er zat uiteraard naakt in en ook wat musicalelementjes. Campert mocht ook nog even 30 seconden opdraven.

Dit kun je niet verkopen in/aan het buitenland (OK misschien in Vlaanderen tegen een goede discount).

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Quentin schreef:

Nog nieuws op dit gebied? Hoe heeft de film het uiteindelijk gedaan?

avatar van coumi

coumi

Het leven is en blijft verrukkelijk, zelfs als je de beproeving van dit filmgedrocht hebt doorstaan. Bizar slecht werk ditmaal van een regisseur, wiens films ik volgens de door mij gegeven scores op moviemeter nochtans redelijk hoog had zitten. Weisz is met zijn gedachtengoed aangaande het uitvoeren van zijn professie een beetje blijven hangen in de vorige eeuw, tegenwoordig kan het echt niet meer dat je zo'n krachteloze, nietszeggende productie aflevert. Dat quasi artistiekerige, lijkt wel een virus! is een tekst die Etta hier na een uur zegt tegen Boelie, en deze terloopse uitspraak is ook treffend voor de film in zijn geheel. Funest is dat Weisz niet lijkt te weten welke weg hij wil inslaan met deze prent(de roman is gesitueerd in 1961, maar de film heeft daarnaast wel voortdurend zichtbare invloeden van de latere decennia) , en dat kan hij nauwelijks camoufleren met het al oud Hollands stijlmiddel: het te pas en te onpas tonen van de blote borsten van een aantal aantrekkelijke vrouwen. Ook het gegeven dat hij zijn talentloze zoon Géza een hoofdrol heeft gegeven werkt trouwens niet mee. Moet wel gezegd worden dat deze film er visueel fraai uitziet.Qua vormgeving is het dik voldoende en er zit zowaar ook nog een erg leuke running gag in over een klein kind dat telkenmale getuige is van de merkwaardige escapades van de hoofdrolspelers , maar dat maakt alles bij elkaar helaas nog geen prettige kijkbeurt. Zwak, niet echt een mooi visitekaartje voor de Nederlandse film.

avatar van Waku

Waku

mrklm schreef:

Valt me mee dat (nog) niemand loopt te mekkeren over je genoemde transseksuelen.....

Laat ze maar lullen MrKlm......je recensies zijn prima en duidelijk....Hebben we te minste wat aan.

avatar van Lakte

Lakte

Wou hem erg graag zien omdat ik Frans Weisz films meestel wel erg leuk vind maar vond Het Leven is Vurrukkulluk helaas een hele saaie langdradige film, heb hem met moeite helemaal uitgekeken. Het verhaal stelt ook niet zo heel veel voor en is erg simpel.

Had van mij veel meer tempo ingemogen en de acteurs/actrices kwamen ook niet heel erg overtuigend over. De enigen die nog een beetje overtuigend speelden waren Stefan de Walle en Willeke van Ammelrooy. Ik vond Romy Louise Lauwers echt verschrikkelijk slecht spelen.

Helaas voor mij de slechtste Frans Weisz film

avatar van 93.9

93.9

Best vermakelijke film. Net als het boek volgt de film het ritme van jazz.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

• 1917 berichten

Hier werd ik nou niet bepaald gullukkug van. Dat er twee tijden door elkaar heen lopen vind ik niet zo erg, dat kan op zich wel iets leuks opleveren, maar als ik dan in een jaren vijftig ingericht keukentje een moderne kraan ontwaar, raak ik toch lichtelijk geïrriteerd. Kon er soms ook geen woord van verstaan, met name de moeder van Boelie. Óf het geluid was niet goed of zij praatte gewoon niet duidelijk genoeg. Ze speelt weliswaar een dronken lor, maar nog niet zó dronken dat ze met dubbele tong praat. Dit is dus wat ik haar hoorde zeggen:

erets we dimar

polleke opgegeve

vanforig vafor vafor vafor

vullekie in megeschatook

Op feestjes van anderen word ik niet meer uitgenodigd... Dat was dan wel weer te verstaan.

Vurschrukkullukku film.

avatar van missl

missl

Verschrikkeluk.

Quasi intellectueel gedoe van mensen die echt niets te doen hebben de hele dag.

avatar van Nucky

Nucky

wibro schreef:

Ja heerlijk kijken naar dat oksel en schaamhaar.