• 8.905.171 stemmen

Gringo: The Dangerous Life of John McAfee (2016)

Documentaire / Biografie | 100 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Nanette Burstein

Met onder meer: John McAfee, Allison Adonizio en Nanette Burstein

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Gringo: The Dangerous Life of John McAfee

"Between genius and madness lies the truth"

John McAfee werd wereldberoemd en schatrijk door het ontwikkelen van de meest bekende anti-virus software in de geschiedenis. En dit was nog maar het begin van zijn ongelooflijke leven in het publieke domein. De softwaremiljonair vond zichzelf opnieuw uit als een yogi met hordes toegewijde volgelingen, raakte in Belize als een 'moderne Colonel Kurz' verwikkeld in een moordzaak en vluchtte om zich vervolgens te mengen in de race om het Amerikaanse presidentschap.

logo tmdbimage

avatar van Biosguru

Biosguru

Tja, we komen nu toch wel een beetje aan op het randje. Het neigt meer naar een sappig verhaal, echt heel sterk journalistiek uitgewerkt is het allemaal niet. Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst is wat mij betreft een mooi voorbeeld hoe zoiets wel goed aangepakt kan worden. Of Tickled wat ook erg veel sterker is.

Dit is een leuk verhaal om bij de snackbar te lezen in de Panaroma. Meer niet.

avatar van zoutzak

zoutzak

Mee eens Biosguru. Dit is een documentaire met de sensatiezucht van cocaine cowboys. Journalistieke waarden gaan bij tijd en wijlen maar al te gemakkelijk overboord. Dit is ook deels de verdienste van McAfees paranoïde zelf, die zich maar al te graag in nevelen hult. Dus de documentairemaakster bedient zich vervolgens wat gemakkelijk met het 'where there's smoke there's fire kinda thing'. Het resulterende verhaal is aardig bizar met een hoge en frequente WTF-factor. Zeker vermakelijk genoeg om te kijken, ofwel goed voor een krappe 3.25*

avatar van Biosguru

Biosguru

Dank je, dit is mijn inziens echt een schoolvoorbeeld van Some people say journalistiek. Waarbij geen moment wordt doorgevraagd, of feiten gecontroleerd worden. Alles voor een sappig verhaal.

Waar ik aan toe wil voegen dat sommige mensen zeggen dat Vice eigenlijk de nieuwe Panorama is.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1965 berichten

Eens met bovenstaande users: het gaat om de sappigheid, het is heel lekker gemaakt (duidelijk met budget, veel mooie shots, allemaal op locatie), maar het blijft vooral een aaneenschakeling van gekke momenten - ik kom niet echt dichterbij McAfee, het geheel voelt een tikje onaf, en uiteindelijk wordt er van alles gezegd en amper iets bewezen.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Hilarisch is denk ik het juiste woord. Zieke gast, ziek verhaal.

McAfee toch maar eens van de PC verwijderen!

avatar van mikey

mikey

Goed. maar het had nog wat verder gemogen. De regisseuse gaf ook aan dat ze soms de ballen miste. Wellicht was een Nick Broomfield wel de straat op gegaan om de getuigen te vinden tegen die 'huurmoordenaar' bijvoorbeeld. Ook al lijkt me dat zelf ook nogal gevaarlijk. Maar wat een stelletje idioten daar zeg. Die mcAffee begon daar een moderne privé western in Mexico.

Njah.

Grotendeels eens met de kritiek hierboven, maar ik til daar dan toch wat zwaarder aan. Het neigt te vaak, te veel naar gutter press journalistiek, waardoor je eigenlijk het gevoel hebt 90 minuten lang naar een sensationeel maar opgeklopt stukje niks te zitten kijken.

Zoals steeds is de start van dit soort docus nog het interessants. Beetje background info over een man wiens naam toch groot geworden is. Denk dat zelfs m'n ouders wel min of meer weten wat McAffee software doet. Kende z'n verhaal ook niet, dus dat was op z'n minst redelijk informatief.

Wanneer zijn verhaal wat mysterieuzer wordt, wordt de docu dat ook. Feiten worden zo gepresenteerd alsof de conclusie erg logisch is, maar de docu is daarin zo sturend dat de geloofwaardigheid een stevige deuk krijgt, los van wat er nu eigenlijk gebeurd is.

Tja, dan heb je wel een sappig verhaal, maar wat is dat waard als het (deels, half, helemaal?) verzonnen is? Beetje lomp entertainment over de rug van zonderlinge mensen? McAffee zal best een mafketel zijn, maar ik onthou van deze docu vooral dat wat ik hier gezien heb niet echt voor waar aan te nemen valt.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Bijzonder slechte documentaire. Tegelijkertijd bijzonder vermakelijk vanwege die mafklapper McAfee...