menu

The Mountain between Us (2017)

mijn stem
2,96 (471)
471 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Hany Abu-Assad
met Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=h5kUFNljxJ0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mnrk
3,0
The heart's nothing but a muscle.

Deze film van Hany Abu-Assad is in orde...

Het verhaal is goed te doen maar soms ging het allemaal wel iets te makkelijk en wat te voorspelbaar. Als hier iets meer aandacht aan was besteed, was het absoluut een nog betere film geworden...

Maar Idris Elba en Kate Winslet zijn wel gewoon twee top acteurs en dat is wel terug te zien in deze film. Maar de (2) honden waren toch wel de toppers in deze film , wie hoopte nu niet dat hij het zou overleven?

avatar van Michel Vaillant
2,5
Een overlevingsdrama waarvan je een uur vantevoren al de climax ziet aankomen.
Helaas, te voorspelbaar allemaal.
Wel fraaie shots van de natuur en best aardig geacteerd. Geen hoogvlieger.

avatar van Metalfist
3,5
The heart's nothing but a muscle

Bij het uitkomen van The Mountain Between Us overheerste er eigenlijk vooral één vraag bij mij: hebben we echt nog nood aan opnieuw een film waar een vliegtuig crasht en de overlevenden in barre omstandigheden thuis moeten zien te geraken? De wondere wereld van de cinema heeft ons al veel van zulke films gegeven (zowel recentere films met onder andere The Grey met Liam Neeson maar ook rampenfilms uit de oude doos zoals Islands in the Sky met John Wayne) en er was maar één manier om daarachter te komen: de film te gaan kijken!

Het interessante aan The Mountain Between Us is dat regisseur Hany Abu-Assad besluit om het verhaal net iets verder uit te werken dan je in eerste instantie zou verwachten. Ben en Alex zijn sneller dan verwacht terug onder de levenden en dan volgt er nog een klein halfuurtje waar ze zich terug proberen te integreren in hun omgeving. De relatie van Alex die op de klippen gaat, Ben die niet weet hoe hij met zijn gevoelens voor Alex moet omgaan en natuurlijk de verplichte 'we lopen van elkaar weg met tranen in de ogen om daarna al rennend in elkanders armen te vallen' einde. Abu-Hassad mijdt de clichés dus niet en toch geeft juist net deze insteek de film een bestaansrecht ten opzichte van andere soortgelijke films. Dat, en een behoorlijk vlotte regie trouwens. Zo is de crash van het vliegtuig aan het begin van de film in één vloeiende beweging opgenomen en dat zorgt voor een indrukwekkende scène. Gelukkig wordt er ook gekozen om zoveel mogelijk in echte natuur te filmen, dus geen green screens bijvoorbeeld, en ook dat geeft net een beetje extra authenticiteit aan de film.

Altijd handig natuurlijk wanneer je ook nog eens een degelijke cast ter beschikking hebt en bovendien kan rekenen op een duo dat een goede chemie met elkaar deelt. Met Kate Winslet en Idris Elba was dat wel te verwachten natuurlijk, maar je weet maar nooit. Twee compleet verschillende personages en toch beginnen ze op den duur geloofwaardig naar elkaar toe te groeien. Zeker Elba is uitstekend op dreef (zelden een acteur gezien die zo expressief kan zijn met zijn ogen) maar ook Winslet mag zeker en vast gelauwerd worden. In dit soort films is er meestal een erg kleine cast qua bijrollen en dat is hier niet anders. De enige noemenswaardige bijrol is Beau Bridges, de minder bekende broer van Jeff 'The Dude' Bridges, en die balanceert wat op het randje. Niet direct een slechte acteur hoor, maar hij is zeker geen Jeff en voelt bovendien wat misplaatst aan ten opzichte van Winslet en Elba.

Alleen blijft het jammer dat er bij dit soort films zo weinig aandacht wordt besteed aan de continuïteit. Ben loopt met een paar gebroken ribben zo fris als iets rond en hij moet blijkbaar een trimmer op een erg sterke batterij meesleuren, want zijn baard blijft perfect in vorm. Het zijn kleine hekelpunten in een voor de rest vermakelijke film. Een mooie regie en een degelijke cast redden dit van de ondergang.

Kleine 3.5*

avatar van Filmkriebel
3,0
In de laatste vijf minuten dacht ik bijna: "once you go black...", zo weinig overtuigend vond ik dit gesprek in de bar ... en Bah wat een zoetsappig en voor de hand liggend einde ... . Geen slechte film eerlijk gezegd, maar het ontbrak de film aan intensiteit. De focus ligt méér op de romantische band die ontstaat tussen mensen in een noodsituatie dan op het survival aspect; en dat werkt op de zenuwen. Wie een tweede "Alive" verwachtte komt er bekaaid van af. En ikzelf verwachtte toch ook wat meer aftakeling. Overstijgende gedeelde ervaringen scheppen een stevige en intieme band, maar ik kreeg net te vaak het gevoel dat ze niet genoeg aan het afzien waren om die band te rechtvaardigen.

avatar van Diederik58
2,5
Langdradig en voorspelbaar.
De muziek was mooi en sfeervol.
Verder geen film om te onthouden.

avatar van Redlop
2,5
Ik probeer bij dit soort films net als regisseur zo min mogelijk aan de logica te denken. Mobieltje met bijna lege batterij gebruiken om voice mail en muziek af te luisteren ...

Het acteerwerk en de omgeving maakt het nog net de moeite waard.

2,5*

avatar van Noodless
2,5
De mooie locatie en de acteurs weten er nog iets van te maken, maar het verhaal zelf is een slappe hap en je krijgt nergens het idee van een echte overlevingstocht. Spannend is het allerminst. Het laatste gedeelte ( wanneer ze terug thuis zijn ) is er echt teveel aan en op een gegeven moment echt flauw uitgewerkt. 5/10

avatar van Boneka
4,0
Prima dramafilm met een fantastische locatie in the Rocky Mountains. Daarbij vond ik vooral de rol van Kate Winslet uitstekend uit de verf komen. Goed geacteerd onder barre omstandigheden. Even de feiten op een rijtje. Er is gefilmd op locatie zonder trucage met temperaturen van -38 graden. De echte ijs wak met
-20 voor Kate in het water. Soms wat langdradig, maar zeker niet vervelend. Natuurlijk ook kleine minpuntjes. De twee vonden elkaar wel erg snel. De blokhut verwacht je zeker niet in zo'n gebied en die hond vond ik wat lachwekkend. We zien er twee lijden, maar de hond blijft vrolijk rondspringen. Vond de crash mooi in beeld gebracht, inderdaad in een shot. Ook het laatste half uurtje vond ik zeker niet vervelend. Vond het wel mooi dat dit ook eens werd belicht i.p.v. van een happy end en dat was het dan. Nee the day after werd hier ook goed vormgegeven. Je kan het klef noemen in de laatste minuut ik vond het een prima slot. Misschien voorspelbaar, wel mooi gebracht. Voor een romantisch dramafilm zeker een kijkbeurt waard. Alleen al the Rocky Mountains zijn werkelijk oogstelend in beeld gebracht!

avatar van Baboesjka
2,5
Helaas, deze film heeft geen indruk op mij gemaakt. De natuur is mooi en het acteerwerk vind ik oké, maar het verhaal vind ik voorspelbaar en het werd steeds minder interessant voor mij. Het eind vind ik zoetsappig en te makkelijk. Erg spannend vind ik de film ook niet. De manier waarop het gebracht wordt raakte mij nauwelijks. De emotie voelde niet intens genoeg en het sleepte mij niet mee. Daarom geen hoge score. 2,5*

avatar van panax
3,0
mooie filmbeelden
goeie acteurs

avatar van clubsport
3,5
Goede film met een goede karakteropbouw waarin Kate en Idris geloofwaardig naar elkaar toegroeien .
Het conflict in het begin is er maar word niet overdreven opgeblazen .
De shots in de natuur zijn fraai en geven echt de indruk dat ze ver van de bewoonde wereld verwijderd zijn .
Aan het eind word het zoetsappig maar dat past wel goed in deze prent .

avatar van Bakshi
2,0
Mooie locaties. Meer is het echt niet.
Slap verhaal.
Slap acteerwerk.
Wel een goede rol van die hond.

avatar van Tarkus
2,5
Puike hoofdrolspelers, maar een saaie film.
Heb van beide hoofdrolspelers al veel betere dingen gezien, ik had deze film veel spannender verwacht, maar het draait uit op een langdradig verhaal met weinig of geen actie.
Mooie beelden dat wel, maar dan heb je het ver gehad...
Het einde is vooral ook heel voorspelbaar...

avatar van Elchapo
3,0
Een soort 'Alive' maar dan op de romantische tour.....3 stars.

1,5
Er klopt niet veel in dit verhaal, duidelijk een geval van bepaalde elementen die erin gestopt moesten worden omdat het nu eenmaal een avonturenfilm is die zich in de spectaculaire Rocky Mountains afspeelt. Echter, in plaats van een soort vermoeiende lijdensweg van 2 onervaren bergwandelaars zie je dat de hoofdrolspelers telkens op een nieuwe locatie zijn neergezet. Het spel kon me daarom niet bekoren, alleen de hond deed het netjes. Evenals de goed getrainde poema die even om de hoek kwam kijken om z’n prachtige kop te laten zien.
Hoe die twee bergkneuzen er iedere keer bijvoorbeeld in slaagden om uitgeput en afgemat (mag je aannemen) in ijskoude omstandigheden vuurtjes aan te leggen die zorgeloos en eindeloos bleven branden, zal eeuwig een raadsel blijven. Net onder de ijskoude, besneeuwde boomgrens, probeer dat eens in de praktijk zou ik zeggen, had één keer laten zien welke techniek daarvoor gebruikt werd!
Kortom, een ongeloofwaardig verhaal waarin de hoofdzaak (hoe de moeilijke tocht omlaag te overleven) werd vervangen door wat opgezette toneel-locaties onderweg, om alles uiteindelijk in een voorspelbaar liefdesverhaal te laten eindigen.

avatar van K. V.
3,0
Deze film ook eens bekeken en het was niet mis, maar werd toch niet echt van m'n sokken geblazen. Er werd nochtans overtuigend geacteerd. Ook visueel zat het wel snor.
Alleen het verhaal vond ik niet zo waw.
Goed voor een keertje, maar de film zal me niet echt bijblijven.

avatar van Rodger
2,5
Wel aardig voor tussendoor ... mooie beelden.. en muziek ..
2.5 **

avatar van Roger Thornhill
3,5
Metalfist schreef:
Zeker Elba is uitstekend op dreef (zelden een acteur gezien die zo expressief kan zijn met zijn ogen)


Los van de twee sterren en de ongelooflijke omgeving stelt dit eigenlijk niet zo veel voor, maar de film is zorgvuldig gemaakt en de acteurs zijn boeiend genoeg om naar te blijven kijken. Half sterretje extra voor de werkelijk benauwende aanval van de poema, hoewel hij wel èrg vlot werd uitgeschakeld.

4,0
Gewoon een mooie film met prachtige natuurbeelden en 2 topacteurs. Een enigszins voorspelbaar einde.
Ik heb me niet verveeld.

avatar van xxERWINxx
2,5
Vandaag bekeken, ik vond het wel een vermakelijke film, er gebeurd niet zo heel veel, maar toch ben je benieuwd hoe deze film zal verlopen.
Soms een beetje voorspelbaar, toch komen ze er vrij makkelijk vanaf, ik heb erger gezien in andere films.
Verder wel een mooie film, maar echt goed word hij nergens.

avatar van bjerik76
2,5
op zich wel een mooie film, ook al zit het wel vol toevalligheden waarvan je weet hoe ze zullen aflopen.
Het toppunt was de hond, die zorgde dat het allemaal iets te zoet maakte hoe zijn verhaal lijn volgens het script moest verlopen en alles moest doorstaan.

avatar van Toontje G
2,5
Dit had ook in 30 minuten gekund i.p.v. 103. Hoe hij afloopt weet je eigenlijk al voordat hij begint.

avatar van DoctorMovie
1,0
Vreselijke film met enorm slecht acteerwerk. Het verhaal is zo voorspelbaar en de acteurs zijn vreselijk irritant. Ze hebben zich dagen niet gewassen met dezelfde kleren aan en dan gaan ze vrijen...wat zal dat gestonken hebben.
Het einde is het meest ondraaglijke in deze bagger film, wat een oppervlakkige voorspelbaarheid

avatar van Sergio Leone
2,5
Matig.

Kate Winslet noch Idris Elba kunnen veel indruk maken in dit melige drama, wat het eigenlijk volledig moet hebben van de setting. Verder valt er immers niet echt veel te beleven. Het verhaaltje ontvouwt zich exact volgens verwachting en daarmee is alles gezegd.

2,5

Gast
geplaatst: vandaag om 03:00 uur

geplaatst: vandaag om 03:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.