• 9.373.864 stemmen

The Night of the Wild Boar (2016)

Misdaad / Horror | 75 minuten

Genre: Misdaad / Horror

Alternatieve titel: La Noche del Jabali

Oorsprong: Chili

Geregisseerd door: Ramiro Tenorio

Met onder meer: Gastón Salgado, Fernando Kliche, Catalina Zahri

Gesproken taal: Spaans

Plot The Night of the Wild Boar

Claudia Moratti is een schrijfster van romantische verhalen. Ze reist naar het uiteinde van Zuid-Amerika naar de woning van haar overleden vriend. Ze is op zoek naar antwoorden na zijn dood. Ze ontdekt dat een plaatselijke politieagent een onderzoek instelt naar de verdwijning van zeven vrouwen in dit gebied. Haar vriend, zelf een schrijver van griezelverhalen, zou betrokken zijn bij die zaak. Weldra raakt Claudia verstrikt in een duister en dodelijk historisch mysterie.

Trailer (Vimeo)

Lastige film.

Tenorio heeft een duidelijke aanpak voor ogen. De film is traag, opgebouwd uit weinig samenhangende scenes en er wordt binnen een scene gespeeld met erg veel verschillende shots. Simpele handelingen als een wandelende vrouw worden van alle kanten gefilmd, bijgestaan door een hoop gespeel met focus en een lo-fi soundtrack in de achtergrond.

Da's bewonderenswaardig, maar de uitvoering was gewoon niet zo strak als nodig voor een film als dit. Het voelde soms als Tenorio eerder een stijl kopieerde dan dat hij er zelf vol in geloofde. Hij probeert duidelijk een gerichte sfeer op te bouwen, maar die is niet sterk genoeg om de film in z'n geheel te dragen en de rest is gewoon niet zo geweldig boeiend. Er is eigenlijk ook gewoon niet zoveel rest.

Pas op het einde rukt de film zich los uit z'n keurslijf, wat zorgt voor een positieve afsluiter. Het duurt ook maar 75 minuten, maar het had geen 5 minuten langer moeten duren. Toch is het zeker geen slechte poging. Het heeft een eigen smoelwerk en ondanks dat de beoogde sfeer er nooit helemaal doorkomt hangt er toch een duidelijk gevoel van onbehagen. Maar het had krachtiger en standvaster gemoeten.

Toch wel een kleine aanrader voor mensen die houden van alternatieve horror, eentje met wat meer arthouse esthetiek. Zuid-Amerika is ondertussen een leuke aanvulling gebleken. De echt geweldige films mis ik nog een beetje, maar ze smaken toch net wat anders en ze zijn ook zelden echt slecht.

avatar van frans123

frans123

Beetje warrige film vooral het einde...Wie het verhaal snapt mag zijn vinger opsteken...

avatar van Rickyman

Rickyman

Beetje vreemde film, audiovisueel is het sfeervol en pakkend, maar het verhaal blijft warrig inderdaad.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Mooie plaatjes, vooral in de bossen als de zon erop schijnt met ofwel fris groen gebladerte of mooi goudgeel gekleurde stammen. Sowieso ziet de film er fijn uit, met ook wat dromerige beelden en onbestemde muziek. Maar het verhaal is vaag, meer mysterie dan drama of thriller en wist mij daarom nergens echt te boeien. De 70 minuten voelen ook dan tegen het eind lang aan, want zolang nar mooie plaatjes kijken lukt me niet. 2,0*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Niet doorheen te komen pretentieuze meuk. Maar goed, de plaatjes waren mooi.

avatar van leatherhead

leatherhead

Belabberde poging om iets van een soort alternatieve slowburn neer te zetten. De wil en de goede bedoelingen zijn er, maar de kunde is echt ver te zoeken. Opvallend in negatieve zin is de soundtrack, die wel best aanwezig is en vol vertrouwen ingezet wordt, maar tegelijkertijd ook ontzettend generisch en saai is. Zou me niet verbazen mocht het gewoon rechtenvrije muziek zijn rechtstreeks van het internet geplukt. Op het gegeven moment begon het dan ook nogal vervelend te worden wanneer bij élke gebeurtenis het zoveelste 'spannend muziekje.mp3' langskwam.

Als het dan qua sfeer totaal niet uit de verf wil komen blijft er natuurlijk weinig over van een film als deze. Verhaaltje wist namelijk matig te boeien, acteerwerk was huilen met de pet op en het einde onbedoeld komisch. Hier en daar een aardig shot en een leuke setting, daarvoor 1*.