• 9.374.935 stemmen

Minutes Past Midnight (2016)

Horror / Thriller | 98 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Little Terrors presents 'Minutes Past Midnight'

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Sid Zanforlin, Francisco Sonic Kim, James Moran, Kevin McTurk, Ryan Lightbourn, Christian Rivers, Marc Martínez Jordán, Lee Cronin en Robert Boocheck

Met onder meer: Owen McDonnell en Arthur Darvill

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Minutes Past Midnight

"Fear starts at midnight"

Negen korte verhalen over het bovennatuurlijke. In "Never Tear Us Apart" ontdekken twee vrienden kannibalen in een bos. Een jong stel moet in "Awake" zien om te gaan met de merkwaardige ziekte van hun zoon. "Crazy for You" gaat over een seriemoordenaar die verliefd wordt. In "The Mill at Calder's End" keert een jongeman terug naar huis om een oud familiegeheim te ontrafelen. In "Roid Rage" heeft een man last van een extreme variant van aambeien. Een uitgebluste muzikant krijgt in "Feeder" hernieuwde inspiratie dankzij een entiteit in zijn huis die om offers vraagt. "Timothy" gaat over een jongetje en zijn babysitter die bezoek krijgen van een personage uit een kinderserie. In "Ghost Train" keren twee vervreemde broers terug naar het verlaten attractiepark waar hun vriend verdween toen ze nog kinderen waren. Het laatste verhaal "Horrific" gaat over een man die thuis wordt aangevallen door chupacabra's.

Nicholas Grimshaw (segment 'The Mill At Calder's End')

The Apparition of the Mill (segment 'The Mill At Calder's End')

Harrison Grimshaw (segment 'The Mill At Calder's End')

Caylie (segment 'Awake')

Charlie (segment: Crazy For You)

Michael (segment 'Ghost Train')

Peter (segment 'Ghost Train')

avatar van perceived

perceived

Deze gaat ook op de lijst! Anthology met 9 filmpjes van kleine regisseurs, waarvan de delen (deels) niet speciaal voor deze productie zijn gemaakt. Wat dat betreft is 't nogal een samenraapsel en daardoor twijfelachtig, maar dat is niet per definitie minder.. Trailer vind ik alvast niet verkeerd.

avatar van tattoobob

tattoobob

Niet heel boeiend allemaal......erg low budget!!!

Enigste filmpje wat wel aardig was is met de geanimeerde poppetjes.Verder een film de je gerust kan overslaan,acteerwerk is ook al niet om over naar huis te schrijven.

avatar van apolicum

apolicum

Enige min of meer leuke verhaal was van het spookhuis, voor de rest niet veel soeps helaas.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Leuk voor een keer, maar indd allemaal zeer low-budget en vaak eerder komisch dan 'horror'

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Onevenwichtige omnibus van negen korte griezelverhalen. Sommige zijn interessant of onderhoudend zoals bvb "Never Tear Us Apart" en "Crazy For You". Het achtste segment, “Ghost Train” is het sterkst.

Ook de animatie van "The Mill at Calder's Inn" was leuk. Ik meende daar zelfs Peter Cushing en Barbara Steele te herkennen. Maar er zit ook rommel tussen zoals het wansmakelijke "Roid Rage" .

Enfin, je kunt slechter treffen.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Ik vond “The Mill At Calder’s End,” “Timothy,” “Feeder'' en ''Ghosttrain'' de sterkste verhalen uit de reeks. “Horrific,” en “Roid Rage” zijn gewoon lollige, low budget cheesy gore komedies, daar kon ik op zich wel om lachen. “Awake” en “Never Tear Us Apart ” vond ik saai. “Crazy For You” vond ik matig, maar had wel een leuke twist aan het einde. Al met al nét voldoende, mede dankzij de vier eerstgenoemde filmpjes.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Eens met Mac Hammer Fan. Never Tear Us Apart, Crazy For You en Ghost Train waren de beste 3. Horrirfic (de laatste) en vooral Roid Rage (wat was die verschrikkelijk slecht gespeeld en smerig) waren erg slecht. Zo vies en stompzinnig dat ie ook maar geen moment grappig was. De animatie vond ik niet veel aan al was ie wel origineel.

Houden we er nog 3 over die wel potentie hadden, maar die maar voor de helft benutten of gewoon niet. Awake, Feeder en Timothy. Al met al een niet al te beste verzameling van korte verhalen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een aardige compilatie van filmpjes over het genre griezel/horror, waarbij de een beter is dan de ander.

Hierbij speelt de persoonlijke smaak een grote rol, hiervoor ons zijn er twee mooie voorbeelden waarbij de één "Never Tear Us Apart" een van de besten vind en de persoon daarvoor hetzelfde product saai noemt.

Wij vonden deze film ertussen in zitten, het is de opening van de verzameling en met deze productie heb je gelijk een goede indruk van het totaal.

Zelf vonden we "Feeder" de geinigste van de serie, dat gaat over een mormel wat eten wil en als je hem voert komen alle creatieve ideeën naar boven, natuurlijk met gruwelijke gevolgen voor een ander.

Voor het geheel een 6,5!

avatar van perceived

perceived

Niet zo best en ook weer niet heel slecht. Het voelt vooral als een samenraapsel van filmpjes zonder rode draad of thema, met slechts een paar redelijk tot goed geslaagde. Weet helaas nog nauwelijks welke titels bij welke filmpjes horen, maar "The Mill at Calder's Inn" en "Ghost Train" zijn in elk geval positief blijven hangen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Het ene verhaal is iets beter dan et andere, vond zelf The Mill at Calder's Inn nog wel iets hebben. Ja horror en humor soms, maar allebeide elementen komen niet echt uit de verf in de verhaaltjes. Het is allemaal budget met een hoofdletter B. Maar een voordeel was dat het handelde om korte filmpjes, dus kon ik me er nog wel redelijk doorheen slaan.

Ach een vijfje.... voor deze compilatie.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuke collectie shortfilms. Zit geen verhaal omheen, hebben geen thematische overeenkomsten, gewoon een brede selectie shorts. Mill At Calder´s End maakte het meeste indruk. Verder weinig werkjes die door een bepaalde ondergrens zakken. Misschien 'Awake', vooral dankzij het schrale acteerwerk. En Roid Rage mag dan wel een vreemde eend in de bijt zijn, leuk is ´ie wel! Nogal infantiele smerigheid met een killer aambei in de hoofdrol. Aanrader.