• 9.373.705 stemmen

Gamba: Ganba to Nakamatachi (2015)

Animatie / Avontuur | 92 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Air Bound / Gamba / Gamba - De Dappere Muis / Gamba ガンバと仲間たち

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tomohiro Kawamura en Yoshihiro Komori

Met onder meer: Keiji Fujiwara en Yuki Kaji

Gesproken taal: Engels en Japans

• meJane Bekijk via meJane
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Gamba: Ganba to Nakamatachi

Gamba is een stadsmuis die houdt van avontuur. Op een dag begint hij met een vriend aan een spannende reis naar zee. Onderweg maken de twee kennis met Timmie, een bang jong muisje. Timmie zegt dat zijn familie en een heleboel andere muizen zijn vermoord door een bende wezels die op het eiland woont. Hij had eerder al om hulp gevraagd aan de scheepsmuizen, van wie iedereen altijd zegt dat het de dapperste muizen ter wereld zijn. Maar toen die zogenaamd stoere muizen in de gaten kregen dat ze het moesten opnemen tegen de beruchte wezelleider Nero, hadden ze voor de eer bedankt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ikasama (stemrol)

Shioji (stemrol)

Gakusha (stemrol)

Gamba (stemrol)

avatar van K. V.

K. V.

Deze animatiefilm eens meegebracht en het was niet mis, maar visueel is deze toch iets minder dan een Disney of Pixar film. Het verhaal verveelde niet, maar was ook niet zo bijzonder. Het was gelukkig niet te kinderachtig, goed voor jong en oud.

Het is zeker geen slechte film, maar de film is ook niet zo bijzonder, het is niet echt een film die me bij zal blijven. Prima voor een keertje.

Ik had niet door dat dit een Japanse animatiefilm was (het was de Nederlandstalige versie), behalve op het einde dat er een Japans liedje is.