• 9.369.469 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: William H. Macy

Met onder meer: Alexandra Daddario, Kate Upton en Matt Barr

Plot The Layover

"The flight is off. The fight is on."

Twee beste vrienden besluiten samen een tropische vakantie te nemen om te ontsnappen aan de stress in hun leven. Vanwege een orkaanwaarschuwing wordt hun vlucht echter omgeleid naar St. Louis waar ze moeten overnachten. Al snel beginnen de twee te vechten om dezelfde man die ze ontmoet hebben in het vliegtuig.

avatar van scorsese

Matige film over twee vriendinnen die op vakantie gaan om hun leven op orde te krijgen. Een dun en vooral ook voorspelbaar verhaaltje. De rivaliteit tussen de twee vriendinnen komt te laat pas goed op gang en hier had meer in gezeten (het levert wel een aantal vermakelijke scenes op). Alexandra Daddario en Kate Upton zetten hun rollen te hysterisch neer.

avatar van blurp194

blurp194

Vrij onleuk.

Op zich zijn sommige van de grappen nog wel aardig. Maar de timing is fout, en ze worden ook niet echt goed gebracht. Blijft maar weinig over van een komedie, als de grappen niet werken. Nouja, Daddario en Upton zien er niet slecht uit, maar dat houdt me niet anderhalf uur wakker.

Best aardig.

Poster hier leek op een vreselijke film te wijzen, maar een comedy geregisseerd door Macy wou ik toch best een kans geven. Naar mij gevoel voegt hij als regisseur echter weinig toe aan de bekende formule, gelukkig doen Upton en Daddario dat wel.

Het is op zich een brave comedy. Aan de voorspelbare kant, klassiek Amerikaans door graag te steunen op overdrijving. Verder een wat zonnig sfeertje en weinig echt drama, behalve dan wat meer naar het einde toe. Zo hebben we er nog gezien.

Maar het centrale duo weet er toch iets leuks van te maken. Misschien zit Macy's invloed meer in de comedy dat in de klassieke regie, maar de scenes waren vaak daadwerkelijk grappig. Toch niet iets wat je héél vaak ziet in dit soort films.

't Is een grootse film, ook niet eentje die jaren later nog komt bovendrijven, maar de verwachtingen lagen laag, het resultaat was een best leuke verrassing.

avatar van Ste*

Ste*

• 2068 berichten

Waar the fuck is Macy mee bezig?

Dat hij twee lekkere wijven cast om mee te werken, joh, geef hem eens ongelijk. Helaas zien we relatief weinig lichaam (dan was het nog wat geweest) en is de film voor de rest ook he-le-maal niks. De pacing is belachelijk, Kate Upton acteert vreselijk, het is niet grappig, de personages zijn meer dan pover (die rol van de juwelengast is een groot raadsel) en vooral slaagt de film er absoluut niet in om zijn (schamele) punt over het voetlicht te brengen.

Op het einde zit je echt met vraagtekens, 'waar heb ik in godsnaam naar gekeken?'.

Dit heeft wat mij betreft echt geen enkele kwaliteit om het boven de 0,5* te laten komen.

avatar van N00dles

N00dles

Wat een abominabel slechte film.

Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken. Het is niet alleen een ontzettend vervelende film om te zien, het klopt qua logica ook van geen kant. Er zitten personages, scenes en subplotjes in verwerkt die totaal niet van belang zijn voor de ontwikkeling van de personages. Van iets als een logische character arc hebben de schrijvers nog nooit gehoord, want personages hebben ofwel heel wisselende eigenschappen (en dus is er geen duidelijke lijn in hun ontwikkeling) of zijn gewoon compleet overbodig (en dus kun je ze net zo goed weglaten).

De pacing klopte ook niet. Er zit geen opbouw in, rare overgangen en onlogische jump cuts. Volgens mij hebben de schrijvers een lesje Storytelling 101 nodig, want dit was een hopeloze exercitie.

Waarom William H. Macy (die ik als acteur in Paul Thomas Andersons films prima vond) dit soort junk heeft geregisseerd is mij een raadsel.

avatar van coumi

coumi

Het niemendalletje der niemendalletjes uit 2017, zullen we maar zeggen. Een onbeduidende, flauwe komedie waar onbedaarlijk bij lachen onmogelijk is, af en toe een kleine glimlach om zoveel onnozelheid is het hoogst haalbare. Denk dat het Macy's bedoeling was om een vrouwelijke variant op zoiets als Dumb & Dumber te maken, maar hilarisch leuk wordt het nooit. Ook al omdat de twee hoofdrolspeelsters weinig komisch talent hebben, van Upton vermoed ik zelfs dat ze helemaal geen talent heeft, zal vlug in de vergetelheid raken gok ik. De wel ervaren en grappige comédienne Shannon heeft in een bijrol wel een sterke scène als ze haar relatie bespreekt, en voor die zeldzame lach geef ik een half sterretje meer dan deze net niet irritante ongein eigenlijk verdiend.

avatar van mrklm

mrklm

Het is nauwelijks te geloven dat deze stompzinnige, overdreven geacteerde romantische komedie is geregisseerd door iemand die als acteur een meester was in het understatement. In deze smet op het blazoen van William H. Macy besluiten vriendinnen Meg [Kate Upton] en Kate [Alexandra Daddario] hun recente tegenslagen te verwerken door op vakantie te gaan naar For Lauderdale. In het vliegtuig ontmoeten ze Ryan [Matt Barr] die duidelijk niet geïnteresseerd is, maar dat weerhoudt Met en Kate er niet van om elkaar koste wat kost te bestrijden in de vergeefse strijd om Ryans genegenheid wanneer ze wegens een naderende orkaan stranden in een hotel in St.-Louis. Een beschamende vertoning, vooral voor Upton en Daddario.