• 9.374.535 stemmen

Geregisseerd door: Ben Jagger

Met onder meer: Malcolm McDowell, Corey Feldman en Rutger Hauer

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Corbin Nash

"Darkness has found a new enemy"

Een hufterige agent van de NYPD wordt overgeplaatst naar Los Angeles. Hier begint hij aan een wraakzuchtige speurtocht naar de moordenaar van zijn ouders. Maar dan wordt hij vermoord. Het blijkt echter niet zijn einde te zijn, want hij wordt opnieuw tot leven gebracht als de ultieme moordmachine.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Corcicus

Corcicus

Volgende maand te zien op het Brussels film festival.

avatar van Pastaman

Pastaman

Malcolm Mcdowell en Rutger Hauer kunnen deze film niet redden.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Leuk geprobeerd, alleen de muziek was steeds tè aanwezig......gewoon een simpelweg gezoem (Iritterend)

Hauer had maar een hele kleine rol, en Dowell is altijd al op de automatische piloot.

Verhaal was wel aardig.

Toch anderhalf vanwege `t proberen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Hauer is altijd een tractatie, McDowell past goed in het verhaal.

Het begint eerlijk gezegd prima, een duister sfeertje rondom een aantal verdwijningen.

Een geharde politieagent gaat uit op onderzoen en al snel wordt duidelijk dat het iets te maken heeft met zijn afkomst. So far so good.

Ik zat er lekker in, met de verwachting op een lekkere klopjacht op een stel ontvoerders. Een snufje Blade en tikkeltje Underworld in mijn achterhoofd, films waar ik van kan genieten elke keer weer. Maar helaas, al snel doopt de film zich om in een vervelend stuk, overgoten met slome flashbacks, waarin er geknokt moet worden om te overleven. Weg hoop, verdampte verwachtingen.......per direct.

Nagenoeg is de film een simpele opzet, met misschien soms nog een aardige shot, dat zich niet kan meten met Blade en/of Underworld. Kan niet zeggen dat het nou helemaal slecht was maar nergens wordt het echt interessant of spannend. Had een lekkere klopjacht verwacht maar dat zat er niet in, het eindduel is ronduit slap. Veel onderdelen die ik als overbodig wil beschrijven.

Het verhaal is niet sterk, de regie redelijk net als het acteerwerk. De soundtrack kan er mee door, het script idem. Jagger probeert enigszins maar nergens lukt het de regisseur om echt het verhaal te laten leven. Het verhaal heeft niet meer in zich en is daarmee toch wel een doodbloeder. Het open einde suggereert een vervolg. Dan zal de man echt met iets beter moeten komen.

2,5** een 4,5/10

avatar van schumacher

schumacher

Wat slecht.

avatar van Collins

Collins

Rommelig. Niet spannend.

Vanaf het begin omhult de film zich met opzichtige schimmigheid die tot uiting komt in een grauwe setting en in grauwe kleuren. Erg theatraal. Het duister wordt bepaald niet subtiel opgezocht. De film komt vervolgens nauwelijks uit dit fantasieloze schemergebied. Het wordt je zodanig gekunsteld door de strot gedouwd dat de sfeer die naargeestigheid en harde somberheid moet uitdrukken dat door zijn overdreven opzichtigheid juist niet doet. Althans niet op de goeie manier. Het is ongeloofwaardig.

Het verhaal dan. Er lopen een aantal tijdslijnen door elkaar heen. Op zich niet moeilijk om ze uit elkaar te houden, maar de overgangen tussen de scènes gebeuren zo slordig en rommelig, dat het soms toch even zoeken is naar het juiste tijdskader. Het verhaal blijft trouwens te allen tijde gemakkelijk te volgen. De ongelaagde insteek zorgt ervoor dat de hoofdlijn altijd in zicht blijft. Een belangrijk nadeel van al die oppervlakkigheid is wel dat het verhaal nooit intrigeert en nooit spanning opwekt.

De personages dan. Niet om over naar huis te schrijven. Niet interessant. De hoofdrol is een gespierde hork die zo overdreven vechtlustig en horkig is dat hij erg vervelend en niet geloofwaardig is. Ook de twee duistere bijrollen zijn zo overdreven sinister dat ze heel vervelend en ongeloofwaardig zijn.

De actiescènes in de film zijn wel ok. De horror is onzin.

Een ongeïnspireerd vervolg is gezien de slotscènes een mogelijkheid. Niet doen, zou ik zeggen.

avatar van mixmaster

mixmaster

Vreselijk slechte B-film die eigenlijk geen ster waard is, ik geef 1 ster voor Rutger Hauer.

avatar van SouthamptonFC

SouthamptonFC

Pulp in het slechtste betekenis van het woord.1 ster voor Hauer.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Een hufterige agent valt in een wereld van demonen... klinkt spannend, maar daar blijft het bij. De flashbacks zijn rommelig en het verhaal is te voorspelbaar. Films zoals dit - anno 2018 - zijn uit den boze...man, man, man.

avatar van Noodless

Noodless

oké, zeer zwakke scores hier....maar eerlijk gezegd zo slecht vond ik het niet. In dit genre al heel wat slechter gezien. McDowell en Hauer samen in deze film is al een goede zet, ook al heeft de tweede maar een kleine rol. De opening heeft best een duister sfeertje met een aantal verdwijningen en sinistere figuren.
De hoofdrolspeler is wat te overdreven aangezet in zijn handelingen, maar die twee sinistere figuren vond ik wel geslaagd. Er zaten toch een paar scènes bij die het duister sfeertje wat kracht wist bij te brengen zoals de scène van de twee sinistere figuren in de stripbar, ook de scène waar ze een hoertje op de straat even tussen nemen, een kind dat vermoord wordt in het zicht van zijn vader ....de gevechten om te overleven deden dan weer afbreuk. Deze scènes zagen er wel goed uit, maar waren eigenlijk een storende factor in het verhaal. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en wordt op een chaotische manier aan de kijker gebracht. Ondanks de verschillende tijdlijnen is het verhaal toch gemakkelijk om te volgen. De film ontbreekt ook de nodige spanning en het slot is wel te gemakkelijk uitgewerkt. De confrontatie met die twee kwade figuren is te mak en te kort uitgevoerd. 5/10

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film stelt maar weinig voor.

Ondanks de kleine rollen van Rutger Hauer en Malcolm McDowell kunnen zij ook deze prent niet redden.

Ook het scenario is niet veel soeps.

Eentje om snel te vergeten dus.

avatar van spiro1971

spiro1971

Wat een slechte B film al mag je het het nog niet eens een B film noemen.

Een halve ster voor de muziek is meer als zat!!

avatar van coumi

coumi

Weet niet of deze Corbin Nash een buitenechtelijke broer is van Pluto Nash, maar qua film is het wel vergelijkbaar waardeloos. Pretenties genoeg, apart donker sfeertje maar ook een sfeertje wat bijna niemand zal aanspreken schat ik in. Ergste is dat de film maar draalt en draalt, geen punt of verhaal weet te maken, had niet verwacht dat ze anno 2018 nog met zoiets op de proppen durven te komen. Leuk om Corey Feldman weer eens aan het werk te zien, was in de eighties een veelbelovende tieneracteur. Hij zal toen ook niet verwacht hebben dat hij drie decennia later films moet maken waarin hij het opneemt tegen een schurkachtige drag queen(of zoiets), een dame/heer die ze qelet op haar/zijn talent ongetwijfeld toevallig gevonden hebben bij het plaatselijk amateurtoneel. Beste grap is dat er nog een deur wordt opengezet voor een vervolg, een heus kippenvelmomentje. Hilarisch slecht.

avatar van macrobody

macrobody

Corey Feldman speelt prima maar als je tegen de gevestigde orde in wil gaan door het seksueel misbruik van kinderen in Hollywood bloot te leggen dan is je carrière zo goed als over en kom je misschien nog net aan de bak in een prulletje zoals deze film. 3 x net niks.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Zoals gewoonlijk is dit weer voor mij zo'n 13 in een dozijn actiefilm. Ik vermaak mij er wel mee. Voldoende actie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Eigenlijk niet eens een heel slecht filmpje dit, maar alleen een beetje rommelig afgewerkt waardoor de gemiddelde kijker hem misschien niet zo leuk zou kunnen vinden. Vooral het begin is nogal rommelig, waardoor je redelijk vaak de draad kwijt bent.

Waarom ze er überhaupt met tijdsperiodes wisselen is me een raadsel aangezien het verhaal behoorlijk simpel is eigenlijk. Sowieso zit er niets in dat intelligent genoeg is om dat soort keuzes te maken, maar het vermaakt allemaal wel en de tweede helft is daarmee ook een stuk beter.

Acteerwerk is verrassend goed eigenlijk, Jagger is niet bijzonder maar als actieheld of Meneer Nash kan hij er zeker mee door. Hauer is eigenlijk maar 1 scene in beeld, geen idee waarom hij op de poster staat. McDowell is ook weer van de partij, al is de echte persoon die de show steelt Feldman. Heeft tenminste het meeste charme, maar hij heeft ook eigenlijk de leukste rol.

De actie mag er zijn, al zijn de actiescènes wat te kort om echt leuk te zijn. Bloed spat soms behoorlijk in het rond al had het allemaal wat opvallender mogen zijn. Het meeste bloed zijn ook tenslotte op de vloer of muren, terwijl de actie, wel bloederiger dan de gemiddelde film, minder inhoud heeft daarin.

Duurt allemaal niet te lang gelukkig en ik kan niet zeggen dat ik me erg verveelt heb. Actie is niet opwindend, horror is al wat beter. Camerawerk is soms onnodig nerveus, kleurgebruik is opmerkelijk, want het valt hier en daar nog best op.

Kijken of dit ooit nog een reeks zal worden, zou je wel verwachtten met een alternatieve titel zoals "Corbin Nash The Origin".

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zo heel slecht vond ik deze niet, integendeel, me redelijk vermaakt doorheen de film, combi actie-horror brengt wat je kan verwachten. Snap de overwegend slechte scores niet echt ?

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Dat ik hier 90 min mijn ogen mee heb geterroriseerd is mij een raadsel, maar mensen skip deze film want hij is zo immens slecht.