• 9.373.568 stemmen

Geregisseerd door: SABU

Met onder meer: Sho Aoyagi

Gesproken taal: Mandarijn en Japans

Plot Ryu San

Beroepsmoordenaar Long neemt een klus aan in Japan. Het gaat niet als gepland en hij moet gewond vluchten. Hij schuilt in een afgelegen deel van een klein stadje, waar de achtjarige Jun hem water en kleding bezorgt. Juns moeder Lily komt net als Long uit Taiwan en is drugsverslaafd. Long gaat koken voor Jun en zijn kookkunsten worden al gauw bekend in de buurt.

Baggerman

(Voor mij) uit het niets ineens weer twee nieuwe SABU's! Ik ben benieuwd.

Twee? Waar is de andere?

Fijn trouwens, Sabu is er weer helemaal bovenop. Alleen een wat lullige vertaling, nee? Ryu = draak als ik me niet vergis, dat klinkt Mr Long wat lullig

Onderhond schreef:

Twee? Waar is de andere?

Happiness staat in de wachtrij. Klinkt meer bizar qua plot dan deze film.

Da's nog eens fijn nieuws! Hopelijk is er hoop op een internationale release (eigenlijk vooral een HK DVD met EN subs ).

Baggerman

Of een Europese. Deze film draait in Berlijn. Ik zag een review waarin men de film vergeleek met een Miike-versie van Chaplins 'The Kid'.

Pffrt, zowat alle Sabu films hebben op BIFFF gedraaid en nooit een lokale release gezien. Wel in Duitsland en Frankrijk, maar altijd zonder EN subs. Mnee, mijn hoop gaat uit naar Hong Kong.

Sabu.

Iemand die zich absoluut niet meer hoeft te bewijzen, maakt ook zelden een slechte film. Mr. Long is niet z'n meest originele of experimentele werkje, maar 't is toch weer net wat anders dan wat hij eerder al gemaakt heeft, zonder daarbij de eigenheid te verliezen die hem zo typeert.

Dat betekent een aantal genres in de mix, waarvan het drama overheerst. Toch vallen de comedy (ie luchtigheid) en misdaadelementen niet zomaar uit te wissen, het is dan ook geen neerslachtige film geworden hoewel er naar het einde toe toch wel enkele bittere scenes inzitten.

Visueel erg netjes, gebruik van de soundtrack is ook geweldig en Chen Chang is uitmuntend, maar da's ook niet de eerste keer. Een verrassende film is het niet, wel weer gewoon een erg sterke Tanaka. Jammer dat zijn films zo lastig Japan uitkomen.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik kan me niet herinneren eerder een film te hebben gezien die zoveel genrewisselingen kent. Thriller, drugs, romantiek, drama. Het komt allemaal voorbij in een enerverend verhaal alvorens af te sluiten met een goedgevoel einde.
De film was hard op weg naar een hoge waardering tot aan de gewelddadige ontknoping. Ik heb een aversie tegen geweld en daarom spreekt de scène, waarin de protagonist in z’n eentje een hele bende afslacht mij totaal niet aan, nog afgezien van het feit dat die afrekening intrinsiek ridicuul is. Zulke fantasieën komen alleen in comic books voor. Zonde.

Baggerman

Chang Chen? Had me niet van tevoren verdiept in deze film en was verrast hem hier tegen te komen? Hij doet het overigens geweldig!!!

Wat me meteen weer opviel was hoe verzorgd Tanaka alles in beeld brengt. Prachtig! En wat Bbarbie zegt is dit weer een mengelmoes van genres, iets wat ik juist erg leuk vind en waarmee Tanaka eigenlijk nooit mee uit de bocht vliegt.

Verhaaltje is wel wat flut, maar boeit wel tot het einde (ik zie nu dat de film 129 minuten duurt; ik dacht werkelijk dat het maar een minuut of 85 was!?!?). Die noodles zou ik trouwens ook best willen proeven, yummie, zagen er heerlijk uit.

Deze film smaakte ook weer naar meer en ik ga gauw de films van SABU die ik nog niet gezien heb eens opzoeken (nog maar 4). Hij valt mij eigenlijk nooit tegen.