• 9.377.381 stemmen

Geregisseerd door: Shuko Murase

Met onder meer: Yuki Kaji, Yuichi Nakamura en Takahiro Sakurai

Gesproken taal: Japans

Plot Genocidal Organ

Genocidal Organ speelt zich af in Sarajevo, dat in de alternatieve realiteit van het verhaal is vernietigd door een nucleaire bom. Een Amerikaan genaamd John Paul is verantwoordelijk voor dit alles en een geheim agent genaamd Clavis Shepherd moet nu door het post-apocalyptische landschap van Sarajevo reizen om hem op te sporen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Clavis Shepherd (stemrol)

Alex (stemrol)

CIA Staff (stemrol)

Williams (stemrol)

Stevig.

't Is best jammer dat Itoh eerst het loodje heeft moeten leggen alvorens zijn verhalen tot films verwerkt werden. Dit is de derde en laatste in die reeks en valt tussen de andere twee in. Harmony blijft wat mij betreft de uitschieter, Empire of Corpses de minste.

Deze deed mij wat denken aan Patlabor 2, vooral dan vanwege de focus op terrorisme, de uitvoerige politieke achtergrond en dat beetje scifi dat erin verweven zit, maar niet zo sterk dat onze wereld onherkenbaar geworden is. Itoh had duidelijke ideeën en doet ze uitvoerig uit de doeken, dat maakt dat het soms best droog is, anderzijds is het een verademing om weer wat meer van dit soort scifi te zien. Hopelijk spoort het anderen aan iets soortgelijks te doen in de toekomst.

Wat deze film mist ivm Patlabor 2 is een geniale regisseur. Murase doet wel z'n best en zorgt er voor dat het ideeëngoed van Itoh voldoende ruimte krijgt, maar als film is het af en toe net wat te mager. Visueel mag het dan wel gedetailleerd zijn, maar toch mist het wat charme en oogt het geregeld nogal passief.

Maar voor de liefhebbers van anime met wat politieke en filosofische diepgang, een film die genoeg te bieden heeft. Heb me ook zeker niet verveeld, maar Genocidal Organ is jammer genoeg niet zonder gebreken en over de gehele speelduur bekeken is het jammer genoeg niet het meesterwerk dat het best had kunnen zijn.