• 9.198.281 stemmen

The King's Daughter (2022)

Avontuur / Fantasy | 90 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Sean McNamara

Met onder meer: Pierce Brosnan, Kaya Scodelario en Benjamin Walker

Plot The King's Daughter

"What on Earth can hold more power than a king?"

De zoektocht van koning Lodewijk XIV naar onsterfelijkheid leidt hem naar een zeemeermin die hij gevangen neemt voor diens levenskracht. Zijn plannen worden echter in het honderd gestuurd wanneer zijn onwettige dochter het creatuur ontdekt en ermee bevriend geraakt. Hiermee tart ze de meest machtige vorst op aarde.

King Louis XIV

Marie-Josephe D'Alember

Yves De La Croix

Pere La Chaise

Dr. Labarthe

Jean-Michel Lintillac

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Whahahaha, ik ga helemaal stuk hier om de 88-jarige Pierce Brosnan met een volle dos haar in deze B-film! Hahaha ik zou naast Adventure en Fantasy er ook nog Comedy aan toevoegen!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

notoirefilmhater schreef:

Correctie, de man is 68 jaar i.p.v. 88 en ik moet zeggen dat hij er nog redelijk uit ziet voor zijn leeftijd in deze film. Op de foto van Wikipedia is hij 60 jaar en oogt weer wat ouder.

Pierce Brendan Brosnan (Drogheda (County Louth), 16 mei 1953

Pierce Brosnan - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Niet slecht maar voor ons de "oudere" kijker(s) misschien geen grote film.

Is meer iets voor de jongeren.

Een 6-.

avatar van schumacher

schumacher

Ik hou de kerk wat int midden.

Dit is geen film voor mij maar voor de veel jongere generatie .

Mij kon het niet bekoren waarmee ik nergens zeg dat deze film slecht zou zijn.

Je moet ervoor zijn en het is in mijn ziens meer voor jonge mensen gericht.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Oei wat slecht is dit. Hallmark zal jaloers zijn. Dacht dat het meer fantasy of avontuur zou zijn maar vooral kleffe romantiek tussen knappe mensen. Nou ja dan heb ik het over de eerste 3 kwartier want daarna uitgezet.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

knusse stoel schreef:

Pierce Brendan Brosnan (Drogheda (County Louth), 16 mei 1953

Pierce Brosnan - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Dat wist ik; ik dikte de leeftijd aan

avatar van BBarbie

BBarbie

Inspiratie-arme fantasie over de Zonnekoning (Lodewijk XIV) en diens drang naar onsterfelijkheid. De film sukkelt op voorspelbare wijze naar zijn einde. Pierce Brosnan is serieus miscast.

Dat men meende de fysiek van Bingbing Fan (een van de mooiste actrices in het huidige tijdgewricht) voor haar rol van zeemeermin te moeten verdoezelen, vind ik ronduit een doodzonde. Te meer omdat wij vanwege een conflict met de Chinese autoriteiten drie jaar op haar terugkeer in een film hebben moeten wachten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Had de film links laten liggen als Scodelario niet mee deed, want ik vind haar als actrice steeds leuker worden. Ondanks dat ze niet echt de juiste rollen kiest en haarzelf te vaak in basic dingetjes plaatst lijkt er altijd een drijfveer te zijn die haar overtuigender maakt. Misschien dat ze binnenkort wel echt een project moet kiezen waarin ze meer ruimte heeft.

The King's Daughter is een erg ouderwets sprookje overgoten met een modern sausje. Alleen vergaten ze tijdens het schrijven van de film een aantal gaten in het verhaal, want het springt iets te vaak van de hak op de tak. Rommelig, soms ook te makkelijk. De eerste helft kent dankzij de humor en verrassend genoeg verwijzingen naar volwassen onderwerpen nog een pass, maar de serieuzere tweede helft crasht te veel.

Jammer dat het uiteindelijk verzandt in een verhaal dat volledig ouderwets is en daarbij de modernere inslag dropt. Het is behoorlijk zonde, want NcNamara leek daadwerkelijk plannen te hebben voor zijn film. Het ziet er mooi uit met een goed oog voor detail. Regelmatig loopt de film over van een vrolijke sfeerzetting en de effecten zijn tevens niet mis.

Het verhaal kent genoeg tempo en ik vond de rol van Brosnan best grappig. Het leuke is dat het zich een aantal keer op leuke manieren weet te onderscheiden. Het jammerlijke is dat het zeker naar de finale toe vergeet dat het onderscheidend was. Ik wilde het een voldoende toekennen, maar het toch wat rommelige verloop zorgt ervoor dat ik de film op een 2,5* laat bungelen.

avatar van Mondragon

Mondragon

Pierce Brosnan als Louis XIV ? Nee, zeer slecht gecast! Deze film is een puinhoop.

avatar van blurp194

blurp194

Een sprookje.

Wie zich verwacht had aan een historisch verantwoord epos aan het hof van Louis XIV zal van een koude kermis thuiskomen. En dat komt niet alleen doordat er een zeemeermin meespeelt - een fraaie rol van Fan Bingbing wellicht, maar helaas is het geheel onder water dus zie je daar zo ongeveer niks van. Ter compensatie is Kaya Scodelario wel veel in beeld, en dat maakt ook wel wat goed - haar schattige snuitje past precies bij dit soort film, en dat doet Pierce Brosnan met zijn vettige lange grijze haar ook.

Wat wel echt heel ver beneden de maat is is het einde van het nogal trekkerige narratief. Arme Bingbing, als toverzeemeermin krijgt ze het nog zwaar te verduren in die laatste minuten. De schrijvers wisten kennelijk niet of ze nu wel of niet een cliffhanger voor een eventueel vervolg moesten bedenken. Laat maar, een deel is wel genoeg.

avatar van Petina

Petina

Oei, wat slecht. Ik dacht eerst dat het zo'n Halmarkfilm zou zijn. Niet. Nee, niet mijn kopje thee...