• 9.375.650 stemmen

Oorsprong: Vietnam

Geregisseerd door: Le Binh Giang

Met onder meer: Nguyen Tony, Ta Quang Chien, Tram Primrose

Plot KFC

Het pure kwaad bestaat. Het leeft in Hanoi, in een klein huisje dat deels verbouwd is tot operatietheater annex martelschuur. Hier worden patiënten versneden tot hapklare brokken en postuum verkracht door een kannibalistische dokter en zijn zwijgzame sidekick. Zijn dikke zoontje, inmiddels ook verslaafd aan de smaak van mensenvlees, raakt bevriend met de kinderen van de prostituee die ook tot de slachtoffers van de dokter behoort.

Klinkt gezellig.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Kentucky Fried Chicken gaat blij zijn met deze film...

avatar van Bélon

Bélon

Voor wie wil weten wat Vietnamese body horror inhoudt. Het genre is niet echt aan mij besteed

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nou, na al dat loodzware meuk die ik afgelopen zaterdag op het IFFR verkozen had, hier toch nog een warme douche als afsluiter. Al dan niet voor tere zieltjes... dat dan weer wel.

Nog steeds moet ik me bedenken waar ik nou naar had zitten kijken. Een relatief korte film... behoorlijk over de top, iets met gangsters, dan weer zwaar gestoorde kannibalen, necrofilie, martelingen en heel veel gore en behoorlijke foute zwartgallige humor. Nu ik het plot op Moviemeter lees denk ik ook van: ohja... was dat het? De film was gewoon een te dolle pret om je aandacht bij de feiten te houden en de regisseur nam denk ik ook niet echt de tijd om de verbanden bij elkaar te knopen. Maar ach...

En toen was de tijd voorbij... en kon ik zeggen dat ik zeer te spreken was over deze erg gedurfde film.

Vrees dat de kans wel weer klein is dat hij op dvd wordt uitgebracht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zowel in Frankrijk als Duitsland uitgebracht: beide niet Engels ondertiteld. Om die reden dus uiteindelijk maar voor de andere optie gegaan. Al is het geen ramp om de film zonder te kijken; het verhaal is hoe dan ook weinig coherent. Hoop extreem wilde meuk; necrofilie, kannibalisme, torture/ gore en gewoon veel weirde shit met de veel te jonge ''acteurs''. Je kunt er je twijfels bij hebben.

Verder af en toe een iet wat gemankeerde film; vooral op technisch vlak. Desondanks oogt het af en toe behoorlijk strak met goede belichting en prima camerawerk, Giang probeert in ieder geval álles uit en is niet bang om stylistische risico's te nemen. Vooral het sounddesign is af en toe nogal cheesy en goedkoop, haalt wat van de 'punch' uit alle narigheid die voorbij komt. Toch werkt de ongeremde stijl van filmmaken wel enorm aanstekelijk en weet hij er wel degelijk een vermakelijk wansmakelijk schouwspel van te maken. Erg fijn, maar lastig aan te raden.

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

Is uitgebracht op blu ray in Amerika. Verkrijgbaar via Vinegar.

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

Dit is een vrij extreem low budgetfilmpje over allerlei low lives die zich ophouden in de buurt van een KFC. Maar hun favoriete voedsel is iets anders.

Disturbing shit!

3,5