• 9.376.783 stemmen

Met onder meer: Nicolás Coronado, Lucía Ramos en Alejandra Onieva

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Novatos

De 18-jarige Álex verlaat zijn geboortestad om in de hoofdstad te gaan studeren. Hij ondergaat er eerst een beestachtige en vernederende ontgroening. Álex vindt het vreselijk en verwerpt de ontgroening. Hij ontmoet er Carla, die er heel anders mee omgaat en het meer als een grote grap ziet. Tussen Álex en Carla ontstaat een relatie, die hen in staat stel samen hun problemen te overwinnen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ontgroeningen, het is iets dat ik nooit begrepen heb. Waarom zou je dat willen. Maar goed, daar kies je meestal ook zelf voor door bij een bepaalde club te gaan.

In dit geval gebeurt het in een huis op de universiteitscampus, geen idee in hoeverre dat ook echt gebeurt maar met wat research lijkt dit wel te kunnen kloppen. Niettemin was dit wel het minste onderdeel van de film, vooral door het matige acteerwerk en wat goedkope look van de film. Ook ging mijn sympathie nogal eens weg van de hoofdpersoon, omdat ik enerzijds hem wel begrijp in zijn verzet maar anderzijds zeker in het begin het allemaal wel meeviel. Doe dan gewoon lekker mee denk ik dan, dan ben je ervan af. Je gaat toch ook niet helemaal blind naar zo'n school en binnen de context van de film wordt het in ieder geval gebracht dat dit kenbaar en vrij gebruikelijk is.

Veel leuker is de centrale liefde die heel oprecht aanvoelde met fijne herkenbare momenten zoals wachten op en blij worden van berichtjes via Whatsapp. De twee hebben ook echt wel een zekere chemie. Het einde was absurd, maar op zekere manier ook wel bevredigend. 2,5*

avatar van EIGER3970

EIGER3970

AD FUNDUM van eric van looy is veel beter. In deze film zeer softe dopen, hier in België zijn de dopen veel ranziger, met vorig jaar weer een dode tot gevolg ( sanda dia ). in sommige landen zijn de dopen reeds verboden (Frankrijk). Hier doet me verder met strenge chapters omwille van de traditie. Maar is toch niks anders dan vernedering, domineren en sexuele uitbuiting.