Genre: Drama / Roadmovie
Geregisseerd door: Kirsten Tan
Met onder meer: Penpak Sirikul, Thaneth Warakulnukroh en Bong
Releasedatum: 29 juni 2017
Plot Pop Aye
Thana bevindt zich op een dood punt in zijn leven. Zijn werk als architect in Bangkok wordt niet meer op waarde geschat en ook z'n echtgenote lijkt weinig van hem te moeten hebben. Bij wie en waar hoort de man van middelbare leeftijd eigenlijk thuis? Dan stuit de gedesillusioneerde Thana op de olifant waarmee hij als jongetje op het Thaise platteland opgroeide. Hij koopt het dier om het mee te nemen op een roadtrip, terug naar hun gezamenlijke verleden.
Koekebakker
Wel erg lichtvoetig, maar ook fijn zacht en aandoenlijk. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Straight Story.
Vanaf 11 mei in de bioscoop (Imagine)
EDIT: release verplaatst naar 29 juni
Jan Scooter
Vanaf 11 mei in de bioscoop (Imagine)
Dat is even fijn.
Was al opzoek in welke filmhut ik deze moest gaan opzoeken, maar vondt hem niet zo snel.
Ben al jaren fan van Penpak Sirikul, waarschijnlijk heeft ze deze ronde niet zo'n grote rol want ze speelt de vrouw van Thana.
En eerlijk is eerlijk, alles draaid in deze film om Thana en zijn olifant met de naam Pop Aye.
Voor de rest zal het de meeste hier weinig boeien wat betreft de actrice Penpak Sirikul, want ze speelt eigenlijk voornamelijk alleen in Thaise films, waarvan 90% geen internationale release met ondertitels heeft.
Nou ja goed nu ik er zo over denk is er uiteindelijk wel een film die hier door sommige ook wel gezien is en waar ze in mee speelt, namelijk "The Last Executioner (2014)"
Maar ook in die film speelt ze de vrouw van.....
Ha ha (lol) terwijl ik dit opschrijf bedenk ik me zonet dat ze ook nog een piep klein rolletje heeft gehad in "The Hangover Part II (2011)"... zo'n soort film is mogelijk wat meer bekend bij het grote publiek?
Maar goed titels waarin ze 'DE' hoofdrol speelt zoals in 'It Gets Better (2012)' zijn hier niet echt bekend, en zoals 'It Gets Better' heeft ze er nog vele gedaan.
Ben ook benieuwd in wat voor soort bioscopen ze dit gaan draaien, ik woon in Haarlem dus het zal de Toneelschuur wel worden?
IFFR interview met Kirsten Tan over Pop Aye
Mvg. Jan
Dat is op dit moment helaas nog niet bekend.
Redlop
Wat was ik blij dat dit vervelend, humorloos, inspiratieloos gezwam voorbij was.
mrklm
'The Straight Story' per olifant. Wanneer architect Thana 'ontmoet', herkent hij daarin Pop Aye, de olifant waar zijn familie in zijn jeugd enige tijd voor zorgde. Wanneer Thana het thema van Popeye laat horen en het dier daar net zo op reageert als Pop Aye, koopt Thana de olifant en besluit hem terug te brengen naar zijn familie in zijn geboortedorp.
Roadmovie in een bedachtzaam tempo verteld over stuurloze man van middelbare leeftijd, die zich vastklampt aan een mooie jeugdherinnering en daarmee zijn richting geeft. Onderweg ontmoet hij verschillende mensen, waaronder een straatarme man die het liefst een motorfiets zou hebben om zijn vroegere vriendin mee uit te nemen en een ongelukkige travestiet/prostituee wiens levens Thana op subtiele, maar betekenisvolle manier raakt. Pop Aye heeft weinig verhaal en leunt meer op karakteriseringen en verrassende momenten. Die zijn er gelukkig ten over in deze aangename, hartverwarmende film.
Baboesjka
- 1920 stemmen
Mooie film! Ik houd van films waarin dieren een hoofdrol spelen. Ik vind het een leuk en interessant verhaal, het acteerwerk vind ik goed en de natuurbeelden zijn prachtig. Ik vind het geheel lieflijk, rustig en warm. 4*
Decec
Prima camerabeweging...
Geen top, gewoon...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Heerlijk pastelkleuren ontspannen roadmovie, die nergens spectaculair verrassend is maar me wel de hele speelduur in zijn greep hield. Ook omdat er echt goed met de olifant werd omgesprongen, in elk geval in het verhaal - "ik zorg er voor dat je niet meer op asfalt hoeft te lopen" en het verhaal over het olifantenrusthuis. Hiermee had ik er wel hoop in dat het ook achter de schermen wel goed zag. Fijne film, inderdaad The Straight Story-met-olifant.
klara
- 20367 stemmen
Sympathieke film met een aangenaam rustig tempo waarbij de hoofdrolspeler onderweg met
meerdere uiteenlopende personages kennismaakt ook de 2 tamelijk onvriendelijke politieagenten meegerekend. En die inderdaad doet denken aan Straight Story en ook wel Penn's Into the Wild,
alleen is deze lichtvoetiger en komischer van toon. De hoofdrolspeler is een beetje sullig, die
zich evenwel niet gauw uit het veld laat slaan, en die alles met een lijdzame vriendelijkheid
ondergaat. De olifant wint gaandeweg aan aaibaarheid.
gondwana
Dude is boos dat zijn vrouw dildo koopt, maar hij koopt wel olifant
Fisico
Pop Aye is een rustig voortkabbelende film over een man met een olifant. Het is een aandoenlijke road movie geworden, triestig, maar tegelijk hoopvol. Wanneer hij de olifant ziet, koopt hij hem en gaat hij zonder specifiek doel op stap dit ten gevolge van een uitblussend(e) carrière en huwelijk. Zo nu en dan werkt men met flashbacks. Het haalt jammer genoeg de betrokkenheid met het personage onderuit. De montage kon op dat vlak beter.
De gebeurtenissen die het ‘koppel’ meemaken zijn te ruim, te veel van het goede. Én een dakloze, én de politie, én ladyboys, ... het is te veel van het goede. Men had beter één plot degelijk uitgewerkt in plaats van de hak op de tak te springen. Ook het hoofdpersonage blijft oppervlakkig waarbij zijn wellicht verbitterde emoties weinig kans krijgen om geuit te worden.
Het is een luchtige film die aangenaam is om te volgen, zonder meer. Ik had er nét iets meer van verwacht.
corky
sympathieke roadmovie, anders dan je gewend bent.
goede acteur(s) en lieve kleine wendingen.
Noodless
Een eigenaardige, ongewone film die langzaam voortkabbelt over een man met een olifant in een soort roadtrip op zoek naar de verbintenis tussen zichzelf, het verleden en het heden. Op zijn roadtrip komt hij verschillende personages en situaties tegen die zijn tocht een bepaalde duiding geven. Zeer traag van opbouw, maar de film heeft wel iets. Jammer van het onbeduidend, slap uitgewerkt slot. 6/10
Robi
Een roadmovie van een man en zijn olifant. Samen beleven ze dolle dwaze avonturen. En ontmoeten ze diverse interessante personen. Het is een amusante film die lekker wegkijkt. Leuke humor die soms ook wel aan Kaurismaki doet denken, maar dan in een Thaise setting. Geen grote hoogvlieger of een duidelijk bedoelde diepere lading, maar gewoon leuk.
Half puntje extra voor het vaak subtiel gebruikte geluid. Dat was vaak echt mooi gedaan. Moet je echter wel op een goede stereo installatie beluisteren om de details te kunnen horen.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Medena Zemja