• 8.711.169 stemmen

Met onder meer: Vithaya Pansringarm en David Asavanond

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Petchakat

"19 years, 55 lives, more than 500 bullets."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Chavoret Jaruboon, de laatste persoon in Thailand wiens taak het was om executies uit te voeren middels een geweer. Jaruboon is een wilde rock-en-roller die deze respectabele taak op zich neemt om zijn familie te onderhouden maar ook voortdurend probeert om verzoening te vinden voor de beslissingen die hij neemt.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van joolstein

joolstein

Geen idee waarom ik deze film keek? ? Kijk nooit waar een film overgaat en tja daar ging het deze keer mis, want echt een goede film was het niet. Het gaat over Chavoret Jaruboon de laatste man die executies uitvoert door middel van het geweer in Thailand. Chavoret was een bestaand persoon en in de film zien we hem dan ook als hij van jonge man uitgegroeid tot de beul van de gevangenis. Maar af gezien van zijn beroep was zijn leven verder nu niet echt schokkend en tja dat is er dus ook precies mis met de film. Het is allemaal niet zo heel interessant. Oké er wordt geprobeerd om aan te tonen dat hij ook met gewetensvragen zat. En er is wat aandacht voor het boeddhisme vooral het goede en slechte Karma maar ook dat is niet heel erg boeiend. Een film over niet zo'n heel boeiende man die per ongeluk een nou niet zo florissant beroep koos.

avatar van boemboem27

boemboem27

Meer een documentaire achtige film

Niet slecht om een keer gezien te hebben.

Maar als je echt een gevangenisfilm zoekt

Kun je deze wel overslaan.

Veel flashbacks over zijn leven,vandaar ook dat deze ook onder biografie valt.

avatar van mjk87

mjk87

Typisch zo'n film die me normaal niet smaakt met een geschiedenis van iemand (of meerdere personen) over lange periode, denk aan Bohemian Rhapsody die ik niets vond. Maar deze Thaise film was best oké omdat net wel de goede keuzes worden gemaakt en het vooral een interessant inkijkje is in het Thaise executiewezen. Ook sfeervol, aardig stukje geschiedenis en leuke beelden uit Thailand. En vooral synpathiek geacteerd. Verder is het zeker in het begin lekker vlot gemonteerd en kijkt de film makkelijk weg.

Maar daarnaast is er een hoop geneuzel bij over karma en twijfels die voor mij minder boeiend waren en na 70 minuten is de koek ook op (het verhaal is verteld) en wordt de film echt nog 25 minuten gerekt waar het vooral rond het geweten van Jaruboon draait. Daarom net aan de verkeerde kant van de streep. 2,5*.