• 9.369.537 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Janicza Bravo

Met onder meer: Brett Gelman, Judy Greer en Michael Cera

Plot Lemon

Het zit Isaac Laachman allesbehalve mee in het leven. Zo is hij een acteur die maar geen werk kan vinden. Maar de donkere wolken beginnen zich pas echt boven zijn hoofd samen te pakken wanneer zijn blinde vriendin besluit hem te verlaten. Isaac doet er alles aan om zich staande te houden, maar dat valt niet mee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van starbright boy

Openingsfilm op het IFFR.

avatar van DwarreI

DwarreI

Wat een gedrocht.

avatar van starbright boy

Behoorlijk ja. Vaak niet te harden deze film. Al zijn er blijkbaar mensen die dit heel erg goed vinden (bij Hollywood Reporter werkt er een). Dus het is niet uit te sluiten dat dit voor sommigen hier allemaal goed werkt. Ik kon er helemaal niks mee.

Lemon doet vaag denken aan bijvoorbeeld Todd Solondz of Wes Anderson. Maar mist de scherpte en timing van de eerste en de fantasie van de tweede volledig. Wat er dan overblijft is een film die vooral zelfbewust tot in het extreme is.Met bewust irritante karakters. Met hoofdacteur Grelman die ook volledig op die manier speelt. Michael Cera met het slechtste kapsel sinds Javier Bardem in No Country for Old Men. Dat werk. Ik kreeg herinneringen aan films als L for Leisure (2014) waar ik ook al helemaal niks mee kon aanvangen en waar sommigen ook blij van werden.

Paar leuke grapjes. Dat is het eigenlijk wel.

avatar van McSavah

McSavah

Dit lijkt me dan een film die mij wél gaat bevallen. L for Leisure vond ik destijds niks, maar zou ik nu waarschijnlijk wel te gek vinden en wil ik binnenkort eens herzien. Heb de laatste tijd meerdere van die recente onzinnige lo-fi deadpan films gezien en die zijn stuk voor stuk erg bijzonder (leuk).

avatar van Bélon

Bélon

De filmtitel is niet ironisch bedoeld, een echte lemon dus. Ongemakkelijk weinig gelach in een vol Pathé 1 Schouwburgplein (687 stoelen).

Gauw vergeten.

avatar van DwarreI

DwarreI

McSavah schreef:

Geloof ons nou, Lemon is echt een hele zure appel, je bent gewaarschuwd.

avatar van McSavah

McSavah

DwarreI schreef:

Geloof ons nou, Lemon is echt een hele zure appel, je bent gewaarschuwd.

Haha, nou ja, heb hem toch niet meer ingepland gekregen. Dan maar wachten op een volgende (VOD) release.

avatar van Montorsi

Montorsi

starbright boy schreef:

Dit. Maar 'vaag' zou ik nog weg halen.

avatar van Hoofdt

Hoofdt

1 ster voor Michael Cera. Die is na een half uur weg. Achteraf gezien had ik de film toen beter af kunnen zetten.

avatar van timmienoelie

timmienoelie