• 9.373.072 stemmen

The Axe Murders of Villisca (2016)

Horror | 78 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Villisca

Geregisseerd door: Tony E. Valenzuela

Met onder meer: Robert Adamson, Alex Frnka en Jarrett Sleeper

Plot The Axe Murders of Villisca

"In 1912, eight people were brutally murdered in their house. This house."

Het huis waar de beruchte bijlmoorden van Villisca plaatsvonden, is veranderd in een trekpleister voor nieuwsgierige toeristen. Op een dag besluiten drie opstandige tieners in te breken en een nachtje te verblijven in het huis om op zoek te gaan naar antwoorden met betrekking tot de onopgeloste moordzaken. Het duurt niet lang voordat het drietal spijt krijgt van deze beslissing. Zij worden geconfronteerd met zaken die hun grootste angsten te boven gaan.

avatar van Daan258

Daan258

Trailer ziet er aardig uit.

Ben wel een klein beetje nieuwsgierig.

avatar van tattoobob

tattoobob

Daan258 schreef:

Trailer ziet er aardig uit.

Ben wel een klein beetje nieuwsgierig.

Jep...ik zeg laat maar komen

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Matige B-film die op zich nog wel een aardige openingsscene kent en het eerste half uur nog enige interesse kan opwekken, maar wanneer de drie het huis s'nachts betreden ontaard in een saai en duf werkje met nauwelijks gore en vage plotwendingen afgesloten met een verschrikkelijk moralistisch einde. Stay away from it

avatar van Collins

Collins

Aardige horror. De aanloop is aan de lange kant, maar niet vervelend. De introductie van de personages is best interessant. Het zijn eens niet van die oervervelende verwende cliché-tieners die meestal dit soort films bevolken. Deze personages hebben iets meer te melden dan banaliteiten. Ze dragen onverwerkte issues uit het verleden met zich mee, die tot onderdeel van het verhaal worden gemaakt en het verhaal daarmee wat meer laag geven.

Ondanks de korte speelduur is er voldoende tijd vrijgemaakt om dit met enige zorg te doen. Die gedegenheid maakt dat de film meer is dan een uit de hand gelopen bezoek aan een spookhuis. Maakt dat de film uit meer bestaat dan een bloederig potje slashen.

Het sfeertje is goed. Beklemming. Duisternis. Een oud huis. Geheimen. Paar geluidseffecten. Paar lichte schriks.

Heel geslaagd is de grote portie dramatiek die doorklinkt in bijna elke scène in het spookhuis. Het drama flikkert op middels overdreven aangezet toneelspel dat past in een theatrale horrorshow met bijbehorende stilistische effecten. Met bombastische muziek. Met trage camerabewegingen. Met licht- en geluidseffecten. Echt op en top theater. Ludiek, sfeervol en enigszins over the top, maar wel leuk.

Er wordt daarbij ook nog eens heel behoorlijk geacteerd.

Ik kon het goed hebben.

Niet slecht.

avatar van mixmaster

mixmaster

Begon wel aardig maar ging helaas al heel snel vervelen, veel geschreeuw en gedoe maar niks te zien.

Een film die ik snel zal vergeten.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het stelde niet veel voor, moet je van houden.

avatar van joolstein

joolstein

Een horrorfilm die om waargebeurde feiten heen is gebouwd. In de nacht van 9 op 10 juni van het jaar 1912 in Villisca, Iowa werden er zes leden van de familie Moore en twee genodigde meisjes Stillinger vermoord. Deze moorden zijn tot op heden onopgelost gebleven en lenen zich goed voor een spannende horror. De film valt echter regelmatig plat omdat de angsten enigszins voorspelbaar zijn. Ook het plot waarin drie moderne tieners binnensluipen bij één van Amerika's meest spookachtige locaties met alle gevolgen van dien, is natuurlijk vrij standaard. Daarnaast helpen de first-person cameraweergave die af en toe opduiken nu ook niet echt. Je hebt het allemaal al eerder gezien, een vrij basic horror met een minimaal aan "genot" Niet heel slecht maar ook niet heel goed.