• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: Marianna Palka

Met onder meer: Marianna Palka, Jason Ritter en Jaime King

Plot Bitch

"Bring a chew toy."

Een vrouw (Marianna Palka) gaat ten onder aan de verpletterende druk van het alledaagse leven. Ze gedraagt zich als een gemene hond. Haar flirtende en afwezige echtgenoot (Jason Ritter) wordt gedwongen opnieuw de banden aan te halen met zijn vier kinderen en schoonzus (Jaime King) als ze proberen de familie bijeen te houden tijdens deze bizarre crisis.

avatar van schumacher

schumacher

Wat was me dat jongens?

Slecht.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een heel apart filmpje. Het begint vrij belachelijk met een zeer naargeestige sfeer, maar langzamerhand wordt het steeds beter en het eindigt best aardig. Een absurde film maar origineel is het zeker. Ook de cast doet het niet eens onaardig. Je moet ff door de zure appel heen bijten maar daarna is het eigenlijk best te pruimen, het is weer eens wat anders. Een kleine voldoende.

avatar van Theunissen

Ik ben deze Drama film (met Thriller heeft deze film niets te maken en Komedie is meer op zijn plaats) open ingegaan en dat had ik misschien beter niet moeten dan, want anders was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen. Het verhaal is misschien wel origineel en leuk gevonden, maar de uitvoering van het verhaal stelt na de best leuke en komisch opening weinig voor en naarmate het verhaal vordert, vond ik juist steeds minder (flauwer en clichématiger) worden.

In dit verhaal dat zich afspeelt in Los Angeles, draait het om de vrouw Jill Hart (Marianna Palka), die bezwijkt onder de druk van het leven en de psyche aanneemt van een valse hond. Haar flirtende en afwezige echtgenoot Bill Hart (Jason Ritter) wordt hierdoor gedwongen om opeens te zorgen voor hun vier kinderen en krijgt daarbij hulp van Schoonzus Beth (Jaime King). Bill probeert om samen met Beth het gezin bij elkaar te houden tijdens deze crisis.

De opening van het verhaal waarbij Jill Hart zich probeert op te hangen met een riem aan een lamp (die uiteindelijk afbreekt) en waarbij Bill Hart een vrouw aan het bevredigen is op zijn kantoor, was best leuk en ook was het wel leuk om te zien als Jill Hart opeens verdwenen is en Bill Hart er dan alleen voorstaat en niet weet wat hij moet doen, maar daarna vond ik het al snel bergafwaarts gaan met het verhaal en vond ik het vooral flauw en clichématig worden en van het einde (waarbij het lijkt dat Jill Hart weer mens is geworden) weet ik eigenlijk niet wat ik ervan moet denken.

Toen men na circa 25 minuten erachter kwam dat Jill Hart gewoon in de kelder van het huis zat en zich daar aan het gedragen was als een hond (bevuilt zichzelf, loopt op handen en voeten en is poedelnaakt om in hondentermen te spreken ) en daarbij ook vreselijke geluiden maakte, dacht ik heel eventjes dat het misschien nog wel eens een spannende film zou kunnen worden, maar dat is dus niet het geval. Eigenlijk slaat vanaf dan het verhaal om van "Komedie" naar "Drama" en krijg je vooral te zien hoe Bill Hart omgaat met de situatie en daarbij ook verandert (mede ook door invloed van de familie) van flirtende en afwezige echtgenoot naar liefdevolle en zorgzame vader en zeker ook echtgenoot.

De cast doet het eigenlijk best verdienstelijk en met name hoofdrolspeler Jason Ritter, die op het einde van het verhaal zich ook nog even gedraagt als een hond (zag er wel geinig uit) in een hondenpark. Verder vond ik het wel leuk om Jaime King weer eens terug te zien in een film, omdat ik haar altijd wel een mooie vrouw vond. Marianna Palka (die tevens de regisseuse is van deze film en ze heeft ook best een lange relatie gehad met Jason Ritter) doet het in het begin ook nog wel leuk, maar zodra ze zich gaat gedragen als een hond (komt o.a. omdat een herdershond haar steeds zit aan te staren vanuit de tuin), stelt haar rol eigenlijk niet meer zoveel voor.

Degene die eigenlijk ook nog wel het noemen waard is, is Roger Guenveur Smith in de rol van Steven, die de baas is van Bill Hart en hem vond ik vooral komisch en zeker op het moment dat hij 180 personen moet ontslaan en Bill er eentje van probeert te redden en dat is natuurlijk de vrouw, te weten Annabelle (gespeeld door de mooie Sol Rodriguez), waarmee hij flirt (mede daarom bezwijkt zijn vrouw) op zijn werk. Ook op het moment dat hij uiteindelijk Bill Hart moet ontslaan, vond ik hem wel geinig en ook als hij wat telefonisch inspreekt.

Ondanks dat deze originele Drama film nog best leuk begon, heb ik me er verder weinig mee vermaakt, waardoor ik deze 90 minuten durende film vooral heb ervaren als zonde van de tijd.

P.S. ik vond het wel leuk om te weten dat de politiecode 51/50 staat voor een persoon met een onbekend psychiatrische ziekte.