• 9.159.985 stemmen

Gojira Ni-sen Mireniamu (1999)

Actie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Godzilla 2000 / Godzilla 2000: Millennium

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takao Okawara

Met onder meer: Takehiro Murata, Hiroshi Abe en Naomi Nishida

Gesproken taal: Japans

Plot Gojira Ni-sen Mireniamu

"Witness! A new era of Godzilla!"

Japan wordt aangevallen door een vliegende schotel die in Tokio het monster Orga op vrije voet stelt. Al gauw is de mensheid op het monster Godzilla aangewezen om de wereld te redden.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Weer een bizar verhaal met aliens. Ik weet niet wat die mensen daar hebben met aliens maar het is een steeds terugkomend onderwerp in Godzilla films.

Maar gezien we hier een Godzilla film hebben uit 1999 ziet de monster die de aliens op godzilla loslaten er wel erg gelikt uit. Eigenlijk past hij niet echt bij de overige vijanden die godzilla heeft gehad. Ik vind Orga een stuk angstaanjagender overkomen, zou eerder thuishoren in een Aliens film ofzo.

Maar al met al een goed film met hier en daar helaas wel wat stukken met matige special effects, ze lijken niet overal even goed hun best te doen.

Deze film is ook in het Engels Gedubd te verkrijgen. Dus ff zoeken want dat maakt het kijken toch een stuk prezieriger.

4,0

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

geweldige film. Veel destructie geweld mayhem calimiteiten angst destructie nog meer mayhem en een vuurblazende huizen omvertrappende vuurspuwende Godzilla waarlijk de koning der monsters. Wat wilt een mens nog meer.

SuperSideSwipe schreef:

Wat apartere Gojira dit. Zeker in vergelijking met de oudere films. Voor een keer is Gojira weer het duistere, bedreigende monster. Afhankelijk van de volgorde waarin je de Gojira films kijkt zou je dat wel eens kunnen vergeten.

Vooral de stukken met Gojira zelf zien er dit keer eigenlijk best indrukwekkend uit, ook Gojira zelf. Het blijft een man ik pak, maar hij heeft toch echt wat dreigends over zich deze keer.

Beetje jammer van het alien middenstuk UFO gedoe. Haalt de vaart nogal uit de film, en die UFO is ook niet meteen mooi. Zoals hierboven gezegd zijn de special effects inderdaad redelijk wisselend van kwaliteit.

Neemt niet weg dat de film een erg coole finale heeft, en ook het begin erg gaaf is. Blijft uiteraard een Gojira, maar ook het iets duistere gevoel kan dit filmpje wel aan.

Geen grote, maar verdiende 3.5*. Erg amusant, jammer van het middengedeelte.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Dit is misschien wel de beste uit de hele serie. Hoewel het pas de achtste is die ik zie. Een zeer compact verhaal, waar eindelijk eens een universele dreiging vanuit gaat, niet alleen door de aanwezigheid van Godzilla, maar ook een mysterieuze UFO. Het verhaal is consistent en Godzilla, voor het eerst deels CGI naar het schijnt, ziet er goed uit en de film zakt nergens in. Ook niet als Godzilla niet in beeld is en dat is wel eens anders geweest.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Best wel een leuke film. De special effects zijn idd. hier en daar wat belabberd, maar nog wel te pikken. Het monster ziet er weer leuk uit. Scoort net voldoende bij mij.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dit gaat weer de goede kant op. Het UFO gebeuren vond ik een leuke toevoeging en maakt zo'n film verrassender dan alweer de bekende Gojira plot. Ook visueel mocht deze Gojira 2000 er zeker wezen. Vooral in het begin worden we getrakteerd op een paar zeer mooie beelden van Gojira die door het Japanse dorp struint. Duidelijk een regisseur hier aan het werk die minder focus wil leggen op saaie personages en meer met cinema bezig is. Er valt ook veel meer te halen uit een verschijning als die van Gojira. Voor het eerst maak ik hem hier ook dreigender mee. Het eindgevecht vond ik dan weer wat tegenvallen, de boodschap er weer wat te dik op zitten, maar dit lijkt al meer op wat ik van een Gojira film verwacht.

avatar van namingway24

namingway24

De monsters zijn dik in orde, de special effects (afgezien van wat slechte CG) over het algemeen goed, maar de film is te lang stuurloos en er is iets te weinig monster-actie. Leuk begin en een leuk einde, daar tussenin saai; net geen voldoende.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke film om te zien, gebeurt genoeg in, kijkt lekker weg.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Leuke Godzillafilm maar ook erg vaag. Een reuze steen in de zee die gaat vliegen en een UFO blijkt te zijn ? Godzilla ziet er wel gers uit en gevecht met andere monster is ook leuk kijkvoer. Snap alleen niet dat G niks doet als hij met kogels granaten en raketten beschoten wordt. Hij loopt alleen maar rond ipv vuur te spuwen.

avatar van Metalfist

Metalfist

G2K

Van tijd tot wijlen ben ik wel te vinden voor zo'n Japanse monsterfilm. Ik heb 7 delen uit de 10-delige Green Cow reeks en deze Godzilla 2000 was de laatste die ik daar nog van moest zien. Al had ik een serieuze tijd geleden al wel eens een poging ondernomen maar toen was ik in slaap gevallen. Het moet zo ongeveer rond het middenstuk zijn geweest geloof ik maar bon, gisteravond dan toch maar terug opnieuw begonnen.

En ik had het weer moeilijk bij dat middenstuk! Het is vooral de transformatie van de vliegende steen naar de UFO om dan weer te transformeren naar het uiteindelijke monster dat zo vreselijk lang lijkt te duren. Wat jammer is want zeker in het begin weet Okawara zijn kijkers direct te charmeren met een geslaagde aanval van de grote hagedis. Er is echter een probleem dat me al vaker is opgevallen bij Godzilla films en dat is dat de film daarna vervalt in een nogal raar verhaal met aliens (en niet het leuke soort zoals Godzilla VS Mecha-Godzilla uit 1974) waardoor het reikhalzend afwachten is op de confrontatie tussen Godzilla en het andere monster. Deze keer is Orga de tegenstander van dienst (al waren King Caesar en Angilis ook nog in de running) en dat is op zich nog wel een leuke toevoeging. Het duurt lang eer het monster echt zijn volledige vorm krijgt, en die tentakel stuff was gewoon weird, maar eenmaal het zijn Alien uiterlijk krijgt is het wel een leuke climax.

Hier en daar krijgt Godzilla een volledige computer make-over maar ik blijf toch nog altijd fan van de man in het pak en die krijg je gelukkig veel meer te zien dan de CGI versie. De oude soort heeft zijn charmes en ik krijg dan altijd nostalgische flashbacks naar de goede oude tijd van de Power Rangers. Toch is het wel jammer dat ze nooit echt een consistente keuze kunnen vasthouden hoe het beest er nu eigenlijk moet uitzien. Ik had de indruk dat zijn snuit hier weer platter en breder was. Jammer genoeg is de film voor de rest qua CGI vaak spuuglelijk. Vooral de UFO ziet er waanzinnig slecht uit. Een degelijke cast met Takehiro Murata als Shinoda op top maar ik heb me ontzettend geïrriteerd aan Mayu Suzuki, de dochter van Shinoda. Het blijft toch gevaarlijk om kinderen en films te combineren..

Op zich wel weer vermakelijke nonsens maar ik heb al betere Godzilla films gezien. Voornamelijk het oudere spul vind ik interessant maar Giant Monsters All-Out Attack vond ik een betere qua CGI en tempo. Blijft toch wel een leuke reeks en ik moet echt maar eens op zoek gaan naar de rest van de films.

avatar van namingway24

namingway24

Ik blijk deze film vijf jaar geleden ook al een keer gezien te hebben maar was dat alweer vergeten.

De introductie van het monster is goed; je vangt af en toe een glimp van hem op tot je hem op een gegeven moment in al zijn glorie ziet. Hij ziet er indrukwekkend uit; niet het vreemde karikatuur van de eerste cyclus, maar hij ziet er echt eng en imposant uit. Ook zijn atomische adem zorgt voor spectaculaire momenten. Orga is ook wel cool, hoewel hij een beetje log en onhandig overkomt. De CGI die af en toe voor hem gebruikt wordt is jammer, maar voor de rest is hij wel een aardige toevoeging, de (voorlopig?) laatste nieuwe uit de Toho-reeks.

Het menselijke element is een stuk minder interessant, maar het ruimteschip dat verschijnt is wel mysterieus, en het plot is wel aardig gevonden. Acteerkunsten kan ik niet beoordelen, maar de cast is geloof ik wel goed. Godzilla is hier trouwens niet echt een good guy; hij helpt wel de bedreiging te verslaan, maar da's meer uit eigen belang en eerzucht. Ik vind dit een goede middenweg: hij hoeft zeker geen held te zijn, maar meer een natuurkracht, en zijn laatste confrontatie met Orga is wel spannend.

Jammer dat de grote eindstrijd wel een lange tijd op zich laat wachten: de synopsis hierboven gaat eigenlijk alleen over de laatste 10 á 15 minuten. Maar gelukkig is deze face-off net als in andere Gojira-films het wachten zeker waard. Wat dodgy CG daargelaten zag alles er ook lekker spectaculair uit. Al met al helemaal geen slechte film; eerst kreeg hij van mij net een onvoldoende, nu een welverdiende 3 sterren.

avatar van royals

royals

Haha deze film. Een erg leuke verrassing. Alhoewel het er af en toe te neppig uit ziet en meer komisch overkomt.

avatar van The Oceanic Six

Even had ik goede hoop dat dit leuk zou worden, na een prettig begin, maar dat hele middenstuk met de UFO (zelden zoiets lelijks geanimeerd gezien in een film, laat het weg als je geen budget voor CGI hebt!) is echt vervelend saai. Uiteraard is het zoals in elke Godzilla film wachten op de grote clash in het slot van de film en dat gedeelte was nog wel vermakelijk, zonder echt goed te zijn. Godzilla zag er overigens wel vrij behoorlijk geanimeerd uit, ondanks dat mannen in pakken best amusant was ben ik blij dat de latere films het weglaten, het geeft de film ieder geval een wat meer volwassen smoel mee. Maar nog was dit gewoon slecht, maar dan op andere gebieden.