• 9.370.282 stemmen

The Incredible Hulk Returns (1988)

Sciencefiction / Actie | 100 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Bill Bixby en Nicholas Corea

Met onder meer: Bill Bixby, Lou Ferrigno en Jack Colvin

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot The Incredible Hulk Returns

Een tiental jaar geleden voerde David Banner een geheim experiment uit op genetisch materiaal. Door een panne onderging dokter Banner per ongeluk een mutatie. Hij verandert in een groene krachtpatser, de Hulk, telkens als hij met agressie wordt geconfronteerd. Om zichzelf en zijn medemens te beschermen, leidt hij sindsdien een teruggetrokken bestaan. Een vroegere studiegenoot, Donald Blake, is op de hoogte van dat mislukte experiment en begint een zoektocht naar de dokter. De reden hiervoor is dat hij enkele jaren geleden getroffen werd door een blikseminslag en hij sindsdien de geest en het lichaam van de Scandinavische krijgsheer Thor kan oproepen. Donald ziet deze gave als een last en hij wil David overtuigen onderzoek te voeren om die ongekende krachten voor eens en voor altijd te begraven.

Dr. David Bruce Banner

Jack LeBeau

Donald Blake

avatar van Padd0

Padd0

Dit waren vroeger echt grappige films. Vooral die kerel die de hulk speelt is zo slecht. 1,5* omdat het zo slecht is dat het weer leuk wordt.

avatar van braambes

braambes

eigenlijk een uitlachfilm, maar het is zo fout dat het er knal op zit ! (zoals ze zeggen)

avatar van Flipman

Flipman

Te erg voor woorden.

avatar van leroy*

leroy*

echt wel dit is pas een flop

avatar van Horrordude

Horrordude

is die poster egt serieus bedoel om de hulk er stoer uit te laten zien of was het een grap ?!

avatar van pompoen

pompoen

Erg leuke film, dit is tenminste geen tekenfilm anno 2003.

Bill Bixby speelt als de enige echte "Incredible Hulk".

avatar van xangadix

xangadix

Het hamer omhoog houden en oproepen van Thor ('ODINNNN!') is natuurlijk een staaltje van topacteerwerk.

avatar van rens_1993

rens_1993

Horrordude schreef:

het lijkt net op die moet poepe ja!

avatar van MrEd

MrEd

Stukje nostalgie van vroeger. Serie was wel grappig, 100 minuten film is wat aan de lange kant. Tuurlijk zijn de 'special effects' achterhaald maar ik heb slechter gezien.

avatar van Theunissen

Wat een heerlijke film is dit ! Bill Bixby (voordat hij de hulk wordt), Lou Ferrigno (de Hulk) en Jack en Colvin (Als Thor) acteren schitterend in deze film. De film is zeer boeiend en spannend en het verhaal is zeer goed uitgewerkt. De special effects zijn om te likkebaarden en de dialogen zijn prachtig en van hoogstand niveau.

P.S. bovenstaande recensie is net zo lachwekkend als deze film.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

zelfs als fan van de serie vond ik deze film wel erg slecht. dat hele thor-verhaal is een grote bonk onzin.en scheinbaar veranderd bill bixby nu om de vijf minuten in de hulk. de schurk is volledig oninterresant net als de rest van het verhaal. ook dat jack colvin nog een keer jacht op de hulk maakt wordt haast niet uitgewerkt. volledig overbodig dus deze film.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Mislukte poging om de populaire tv-serie van de jaren 70 nieuw leven in te blazen. Daarnaast was dit een poging om het Marvel-karakter Thor te introduceren, en er waren plannen om dit personage z’n eigen tv-serie te geven. Na deze geflopte tv-film werd hier echter vanaf gezien.

Nergens weet deze tv-film het niveau van de serie te benaderen. De actiescènes zien er nog steeds knullig uit en het script rammelt aan alle kanten. Ook het acteerwerk is beneden de maat.

Over het geheel dus een erg middelmatige actiefilm.

avatar van Metalfist

Metalfist

This is the 80's, I don't know what a good cause is anymore

De Hulk franchise met Bill Bixby, ik heb er toch een klein zwak voor. Vreemd eigenlijk, want ik heb de originele reeks nooit gezien (volledig) maar de twee televisie-films die ik al wel zag - The Incredible Hulk Meets Daredevil en Death of the Incredible Hulk - bevielen me eigenlijk wel. Met de vondst van The Incredible Hulk Returns ben ik ze wel in een vreemde volgorde aan het kijken, maar dat leek me eigenlijk weinig uit te maken. Het komt toch altijd ongeveer op hetzelfde neer: maak Banner kwaad en je krijgt de Hulk..

Al zit er in The Incredible Hulk Returns wel een ietwat andere insteek: het is namelijk een film met Thor! Jaja, meer zelfs: je krijgt zowel Donald Blake alsook de dondergod himself als 2 aparte personages en dat is toch vreemd aangezien de ene eigenlijk het alter ego van de andere is. Dat zorgt natuurlijk voor een paar confrontaties tussen Thor en Hulk en hoewel de gevechten de tand des tijds absoluut niet hebben overleefd (voor de fun moet je dit maar eens vergelijken met het gevecht tussen Thor en Hulk uit Thor Ragnarok..), is het wel een fijne insteek. Verder was dit vooral bedoeld als introductie voor een eventuele spin-off voor onze hamerslingerende held die er nooit is gekomen en afgaande op hetgeen je hier te zien krijgt is dat allemaal zo erg nog niet. The Incredible Hulk Returns is namelijk voor de rest redelijk inwisselbaar met de strijd tegen één of andere misdaadbaas. Toch zit hier niet zo enorm veel verschil in qua kwaliteit met de andere Bill Bixby films en het verbaast me dan ook dat dit zo enorm laag beoordeeld wordt.

Al geef ik toe dat Thor er verre van geslaagd uitziet. De invulling van Eric Allan Kramer (Bear uit American Pie 3! Je haalt hem er zo uit) is op zich nog goed te noemen, maar hij moet het doen met een wel erg povere aankleding. Het helpt natuurlijk niet dat hij te pas en te onpas moet verschijnen in zijn gevechtsuitrusting, maar hij maakt er op zich nog wel een leuk personage van. Bixby blijft na al die jaren nog altijd een degelijke Banner neerzetten en ook het concept van Lou Ferrigno groen te schilderen blijf ik leuk vinden. Ik had wel een vlieg in de kamer willen zijn toen ze één van de meest gelauwerde bodybuilders voorstelden om hem te laten opdraven in een serie waar hij groen geschilderd wordt en enkel wat moet grommen. Het heeft hem geen windeieren gelegd alvast. Steve Levitt is als Donald Blake vooral in het begin vervelend, maar groeit uiteindelijk wel vrij goed in zijn rol.

Leuk om eens gezien te hebben, zoveel is zeker. Ik weet niet of ik ooit de fut ga hebben om me nu echt door 5 seizoenen aan soortgelijke afleveringen te gaan worstelen, maar dit is een waardig alternatief. Blijft fijn om te zien hoe Marvel al jaren aan het proberen is om een soort van universum op poten te zetten, dan apprecieer je het MCU toch nog net iets meer. Bixby blijft goed, Ferrigno ook en hoewel de kostumering van Thor veel te wensen overlaat, is het wel een goede toevoeging. Al zijn de sequels nog beter.

avatar van PEN15

PEN15

Hier wilde ik heel toevallig pas nog wat over kwijt. Ik zag deze als kind op teevee en toen was het gewoon redelijk vermaak. Op jonge leeftijd geloofde je van alles, dat Eric Allan Kramer een echte noorman was uit Zweden, met dat lange lichtblonde haar waar nou niets meer van over is. Die naam zal niet gauw een belletje doen rinkelen, hij speelde onder meer nog in het bar slechte Quest for the Mighty Sword en in Men in Tights als Little John. De beelden heb ik erbij gehaald om mijn geheugen wat op te frissen en ik weet nog dat we schaterlachten toen die cameraman Bill Bixby en die hotelmanager wild achtervolgde. Spoel de tijd twintig jaar verder en shaky cam is nu niet meer weg te denken.

avatar van FilmFan897

FilmFan897

Mijn favoriete Bruce Banner is Bill Bixby, in dit geval wel David Banner.

Deze film is voor mij één van de beste films van de Hulk.

Bill Bixby en Lou Ferrigno hebben uitstekend werk geleverd in deze film en dat allemaal zonder cgi.

Voor veel mensen zal het misschien cheesy zijn maar voor mij is dit de allerbeste Hulk.

Deze film brengt je terug naar een tijd waar alles nog makkelijker en simpel was, een is een nostalgische film voor veel mensen.

Eigenlijk is dit een must voor elke Marvel fan!

Het verhaal gaat wel veel te snel, dat wel maar de actie scènes vind ik heel amusant om naar te kijken.

Soms zie je wel een stuk van Lou's huid omdat dat groene verf is maar dat ergert mij niet zoveel.

avatar van Hulk7777

Hulk7777

Deze film is toch wel één van mijn favorieten.

Het is op zich wel eens leuk om gewoon te genieten van een made for television film.

Je ziet dat het budget het niet toeliet om goede special effects te veroorloven.

Alhoewel de special effects mij niet kunnen schelen zag ik toch wel een paar fouten in de film.

Ach ja, het is gewoon een goede film.

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Vroeger zat een ieder, voor de buis.

En was het als kind, razend spannend de beroemde televisie serie en de films.

Echter is dit nostalgie en achterhaald inmiddels.

En is deze film, best amusant om te zien.

Maar voor de nieuwe generatie, is dit ouwe lachwekkende koek en niet meer spectaculair.