Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Linda Fiorentino, Peter Berg en Bill Pullman
Releasedatum: 15 september 1994
Plot The Last Seduction
"She wants it all..."
Bridget is een echte femme fatale. Ze is hyperintelligent, bloedmooi en weet altijd precies wat ze wil. Haar man, een dokter, verkoopt drugs om het luxeleventje van vrouwlief in stand te kunnen houden. Maar Bridget is haar man ook al snel weer zat, neemt de bijna miljoen dollars aan drugsgeld en gaat ervandoor. Ze strijkt neer in een boerengat en begint daar een affaire met de brave Mike die ze ook voor haar karretje spant.
Bridget Gregory
Shep
Ray
geronimo
- 1955 berichten
Fiorentino is zo'n overtuigende bitch, dat je je moeilijk kan voorstellen dat dit dezelfde vrouw is als het truttige type in Unforgetable.
Het einde is ook geweldig, en er zitten enkele "hete" scenes in, wat verrassend is als je bedenkt dat dit eerst een tv-film was op de Amerikaanse kabel, maar door het succes toch in de bioscoop is uitgekomen.
neo
fiorentio is erg goed in haar rol.ik was echt verrast hoe goed ie was
De hoofdrolspeelster Linda Fiorentino, ik dacht eerst dat 't Lara Flynn Boyle (Happiness) was, zo lijken ze op elkaar.
Er is ook een vervolg op deze film. Simpelweg The Last Seduction II. Het imdb gemiddelde is echter bedroevend laag: 3,5. Laat maar zitten dus...
Jos2
Fiorentino rules. Eén van de meest sexy dames op het witte doek ooit. Wat een stem...
Hoe kon je zo verbaasd zijn Neo? Fiorentino is een absolute topactrice.
jay73
Geweldig, deze film.
Echt verschrikkelijk als je door zo'n femme fatale zo ten onder gaat. Was mij ook overkomen, vrees ik.
De Knip
Vond dit maar een saaie film, alleen het einde was wel okay.
Die muziek in de film vond ik ook erg matig, de film doet zich voor als een doorsneeserie in een filmjasje.
*1/2
montenegro
Men heeft me verteld, als de film niet eerst op de televisie te zien was geweest, dan had de rol van Linda Fiorentina een nominatie voor de oscar waard geweest.
Ze speelt hier een memorabele "Femme Fatale".
Spijtig dat deze actrice daarna altijd de verkeerde films heeft gekozen.
Een ondergewaardeerde top-madam!!
****
Klopt. Dit is namelijk een tv-film (die niet mee mogen doen voor de oscars) en de academy had even niet opgelet, meen ik.
neo
Hoe kon je zo verbaasd zijn Neo? Fiorentino is een absolute topactrice.
Jos2 als je me nog kan horen
, ik had het over de film in het algemeen. dat fiorentino een goeie actrices is wist ik allang.
renske
Weet je dat zeker, Wouter, dat het een tv-film is? Volgens mij was de reden iets met het eerder uitbrengen in een ander land, en toen op video waardoor het niet meer mogelijk was 'm te nomineren voor de Academy Awards. Het was in ieder geval een administratieve kwestie (net als dat Spoorloos niet namens Nederland mocht worden genomineerd als beste buitenlandse film omdat er te veel Frans in werd gesproken - b e l a c h e l i j k).
Dopke
Fijn om Pullman eens in een totaal ander rolletje te zien. Bedacht me tijdens het kijken dat de film er veel weg had van het eveneens uitstekende Red Rock West, blijkt het dezelfde regisseur te zijn
Gisteren weer op tv, een fantastische film noirs met zeer verrassende wendingen.4,5*
jay73
Inderdaad. Ook na herziening blijft de film top.
Van Fiorentino krijg je het warm en koud tegelijk.
wavanbuuren
Onbegrijpelijk deze positieve reacties en het absurde gemiddelde van 3.5*
Een volstrekt ongeloofwaardig en vooral zeer dun verhaaltje sluimert maar voort en voort. In al zijn ongeloofwaardigheid is het nog voorspelbaar ook! De zogenaamde verkrachtingsscene op het laatst is volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig in het kwadraat. Ik snap absoluut niet waar de lof voor Fiorentino vandaan komt. Voor mij een middelmatig en vooral zeer irritant actrice die maar een kunstje kan en dan ook nog eens belabberd. 1*
Misschien is het (in jouw ogen) absurd hoge gemiddelde wel het gevolg van al die positieve reacties....
wavanbuuren
Reinbo op voor de gevatheidsprijs.....
Diesel
Voorspelbaar, weinig origineel en bijzonder veel ongeloofwaardigheden in het verhaal. Linda Fiorentino maakt met haar rol als femme fatale toch het een en ander goed. Kleine voldoende. 2,5 sterretjes..
Poisonthewell
Inderdaad niet bepaald geloofwaardig, maar toch het kijken meer dan waard. Dat komt voor 95% door Linda Fiorentino, die ik tot nog toe alleen maar kende van films als Men in Black en Dogma. Sodeju wat sexy rol speelt ze. 3,5*
EmDee
Meer dan onderhoudend filmpje en Fiorentino speelt echt geweldig.
Is it true about white women?
what?
No ass

(Syn)
Absoluut een goede film, mooie wendingen, mooie rondingen =P, maar met name een prachtige illustratie van de anti-sociale persoonlijkheid/psychopaat.
Alleen had ik gehoopt op dit forum nog een gat in het waterdichte plot te vinden... Is er dan echt niets wat de femme fatale fout heeft gedaan, zodat die arme kerel de bak nog uit kan komen? Iemand iets gevonden?
boerenpummel
Erg leuk en mooi filmpje dit. Fiorentino steelt de show als femme fatale. Ook leuke rollen van Peter Berg en Bill Pullman.
Die John Dahl maakt(e) leuke films trouwens, vooral deze en Red Rock West springen eruit als goede film-noirs.
Heerlijke Neo-Noir, met een, en ik val in herhaling hier, geweldige Fiorentino...
nightbreed
Ik heb deze film lang geleden gezien en vond het heel erg raar dat dit een DTV film is geworden.
De meeste films in de bioscopen zijn vele malen slechter dan deze erg goede film.
De wonderschone Linda Fiorentino speelt de rol van femme fatale en gevoelloze bitch met zeer veel overtuiging.
Ondanks dat het zo lang gelden is dat ik deze film heb gezien kan ik me nog goed de rol van Linda Fiorentino herinneren, damn wat kan die dame sexy overkomen.
Bill Pullman speelt trouwens ook erg goed als kwade en genaaide ex die wraak wil nemen op haar.
Een schitterende 'Film Noir' die een bioscoop release had verdiend.
Cijfer: 4,5

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Thriller 'A Time to Kill' met Matthew McConaughey morgen op televisie

Paramount deelt trailer van de Taylor Sheridan-serie 'The Madison' met Kurt Russell

Ennio
Documentaire / Muziek, 2021