• 9.369.453 stemmen

The Last Seduction (1994)

Thriller / Mystery | 110 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Dahl

Met onder meer: Linda Fiorentino, Peter Berg en Bill Pullman

Releasedatum: 15 september 1994

Plot The Last Seduction

"She wants it all..."

Bridget is een echte femme fatale. Ze is hyperintelligent, bloedmooi en weet altijd precies wat ze wil. Haar man, een dokter, verkoopt drugs om het luxeleventje van vrouwlief in stand te kunnen houden. Maar Bridget is haar man ook al snel weer zat, neemt de bijna miljoen dollars aan drugsgeld en gaat ervandoor. Ze strijkt neer in een boerengat en begint daar een affaire met de brave Mike die ze ook voor haar karretje spant.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Fiorentino is zo'n overtuigende bitch, dat je je moeilijk kan voorstellen dat dit dezelfde vrouw is als het truttige type in Unforgetable.

Het einde is ook geweldig, en er zitten enkele "hete" scenes in, wat verrassend is als je bedenkt dat dit eerst een tv-film was op de Amerikaanse kabel, maar door het succes toch in de bioscoop is uitgekomen.

avatar van neo

neo

fiorentio is erg goed in haar rol.ik was echt verrast hoe goed ie was

avatar van vic

vic

vond het wel een aardig filmpje

De hoofdrolspeelster Linda Fiorentino, ik dacht eerst dat 't Lara Flynn Boyle (Happiness) was, zo lijken ze op elkaar.

Er is ook een vervolg op deze film. Simpelweg The Last Seduction II. Het imdb gemiddelde is echter bedroevend laag: 3,5. Laat maar zitten dus...

avatar van Jos2

Jos2

Fiorentino rules. Eén van de meest sexy dames op het witte doek ooit. Wat een stem...

Hoe kon je zo verbaasd zijn Neo? Fiorentino is een absolute topactrice.

avatar van IamBernie

IamBernie

Geweldige thriller !

Geweldig, deze film.

Echt verschrikkelijk als je door zo'n femme fatale zo ten onder gaat. Was mij ook overkomen, vrees ik.

avatar van De Knip

De Knip

Vond dit maar een saaie film, alleen het einde was wel okay.

Die muziek in de film vond ik ook erg matig, de film doet zich voor als een doorsneeserie in een filmjasje.

*1/2

avatar van montenegro

montenegro

Men heeft me verteld, als de film niet eerst op de televisie te zien was geweest, dan had de rol van Linda Fiorentina een nominatie voor de oscar waard geweest.

Ze speelt hier een memorabele "Femme Fatale".

Spijtig dat deze actrice daarna altijd de verkeerde films heeft gekozen.

Een ondergewaardeerde top-madam!!

****

avatar van Wouter

montenegro schreef:

Klopt. Dit is namelijk een tv-film (die niet mee mogen doen voor de oscars) en de academy had even niet opgelet, meen ik.

avatar van neo

neo

Jos2 schreef:

Hoe kon je zo verbaasd zijn Neo? Fiorentino is een absolute topactrice.

Jos2 als je me nog kan horen , ik had het over de film in het algemeen. dat fiorentino een goeie actrices is wist ik allang.

avatar van renske

renske

Weet je dat zeker, Wouter, dat het een tv-film is? Volgens mij was de reden iets met het eerder uitbrengen in een ander land, en toen op video waardoor het niet meer mogelijk was 'm te nomineren voor de Academy Awards. Het was in ieder geval een administratieve kwestie (net als dat Spoorloos niet namens Nederland mocht worden genomineerd als beste buitenlandse film omdat er te veel Frans in werd gesproken - b e l a c h e l i j k).

avatar van Dopke

Dopke

Fijn om Pullman eens in een totaal ander rolletje te zien. Bedacht me tijdens het kijken dat de film er veel weg had van het eveneens uitstekende Red Rock West, blijkt het dezelfde regisseur te zijn

avatar van Reinbo

Dopke schreef:

Gisteren weer op tv, een fantastische film noirs met zeer verrassende wendingen.4,5*

jay73

Inderdaad. Ook na herziening blijft de film top.

Van Fiorentino krijg je het warm en koud tegelijk.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Onbegrijpelijk deze positieve reacties en het absurde gemiddelde van 3.5*
Een volstrekt ongeloofwaardig en vooral zeer dun verhaaltje sluimert maar voort en voort. In al zijn ongeloofwaardigheid is het nog voorspelbaar ook! De zogenaamde verkrachtingsscene op het laatst is volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig in het kwadraat. Ik snap absoluut niet waar de lof voor Fiorentino vandaan komt. Voor mij een middelmatig en vooral zeer irritant actrice die maar een kunstje kan en dan ook nog eens belabberd. 1*

avatar van Reinbo

wavanbuuren schreef:

Onbegrijpelijk deze positieve reacties en het absurde gemiddelde van 3.5*

Misschien is het (in jouw ogen) absurd hoge gemiddelde wel het gevolg van al die positieve reacties....

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Reinbo schreef:

Reinbo op voor de gevatheidsprijs.....

avatar van Diesel

Diesel

Voorspelbaar, weinig origineel en bijzonder veel ongeloofwaardigheden in het verhaal. Linda Fiorentino maakt met haar rol als femme fatale toch het een en ander goed. Kleine voldoende. 2,5 sterretjes..

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Inderdaad niet bepaald geloofwaardig, maar toch het kijken meer dan waard. Dat komt voor 95% door Linda Fiorentino, die ik tot nog toe alleen maar kende van films als Men in Black en Dogma. Sodeju wat sexy rol speelt ze. 3,5*

avatar van EmDee

EmDee

Meer dan onderhoudend filmpje en Fiorentino speelt echt geweldig.

Is it true about white women?

what?

No ass

avatar van (Syn)

(Syn)

Absoluut een goede film, mooie wendingen, mooie rondingen =P, maar met name een prachtige illustratie van de anti-sociale persoonlijkheid/psychopaat.

Alleen had ik gehoopt op dit forum nog een gat in het waterdichte plot te vinden... Is er dan echt niets wat de femme fatale fout heeft gedaan, zodat die arme kerel de bak nog uit kan komen? Iemand iets gevonden?

jay73

Sorry (Syn), ik ben bang dat-ie hangt!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Spannende film. Top-rol van Fiorentino.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Erg leuk en mooi filmpje dit. Fiorentino steelt de show als femme fatale. Ook leuke rollen van Peter Berg en Bill Pullman.

Die John Dahl maakt(e) leuke films trouwens, vooral deze en Red Rock West springen eruit als goede film-noirs.

avatar van gotti

Heerlijke Neo-Noir, met een, en ik val in herhaling hier, geweldige Fiorentino...

avatar van Quentin

Quentin

Hoe is de Nederlandse dvd?

avatar van gotti

Geen idee. Had een op dvd gezette videoprint.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb deze film lang geleden gezien en vond het heel erg raar dat dit een DTV film is geworden.

De meeste films in de bioscopen zijn vele malen slechter dan deze erg goede film.

De wonderschone Linda Fiorentino speelt de rol van femme fatale en gevoelloze bitch met zeer veel overtuiging.

Ondanks dat het zo lang gelden is dat ik deze film heb gezien kan ik me nog goed de rol van Linda Fiorentino herinneren, damn wat kan die dame sexy overkomen.

Bill Pullman speelt trouwens ook erg goed als kwade en genaaide ex die wraak wil nemen op haar.

Een schitterende 'Film Noir' die een bioscoop release had verdiend.

Cijfer: 4,5

avatar van nietdatdus