• 9.375.076 stemmen

Always Watching: A Marble Hornets Story (2015)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Operator / Marble Hornets: The Operator

Geregisseerd door: James Moran

Met onder meer: Alexandra Breckenridge, Doug Jones en Alexandra Holden

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Always Watching: A Marble Hornets Story

"You shouldn't have looked."

Altijd op jacht naar een intrigerend nieuwsbericht, volgt een nieuwsploeg uit een klein stadje, een groepje mannen dat in beslag genomen huizen inspecteert. Ergens in een bijzonder vreemd huis ontdekt het team een doos videobanden in een oude kast. Hopend op een goed verhaal nemen zij de doos mee naar de studio. Zo komen zij te weten dat de laatste bewoners niet uit het huis werden gezet door de bank, maar dat zij het huis uitvluchtten uit angst voor hun leven.

avatar van Collins

Collins

Tegenvallende horror.

De film heeft weinig fysieke actie en moet het vooral hebben van suggestie. Een nobel streven, maar de suggestieve beelden worden zo tergend lang uitgesponnen, dat de opgeklopte spanning al snel vervalt in saaiheid. De verschijning is één keer goed voor kippenvel. Verder geen heuse schrikmomenten.

Veel gerommel met schokkerige camerabeelden. Vermoeiend. Het wordt echt tijd voor found footage opgenomen met behulp van een steadicam.

Acteerwerk is redelijk goed.

De film deed qua concept wel iets denken aan het veel betere It Follows. Voor wat het waard is.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was onlangs op tv en dus maar eens meegepikt. Tja, de film heeft wel wat weg van Paranormal Activity, maar vond Marble Hornets toch spannender, omdat er toch wat meer in gebeurde.

Het acteerwerk kwam overtuigend over en vond de film boeiend genoeg om te blijven kijken.

Het einde vond 'k iets minder.

Prima filmpje op eens gezien te hebben via tv, maar verwacht er niet te veel van.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Viel ons niet tegen na recensies eerst gelezen te hebben, wel is ons niet echt 100% duidelijk geworden of de gemaskerde persoon nu het kwaad of buitenaards was. We gaan uit van het eerste.
Zaten wel enige aardige schrikmomenten in, had wat dat betreft iets meer gekund maar verhaal op zich was redelijk in elkaar gezet.

Wat ons wel iets irriteerde is dat het weer met een handcam gefilmd was, dus vanuit de hand en vanuit camera's in de auto e.d.. Wij waarderen meer het "ouderwetse" filmwerk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur James Moran maakt er geen geheim van waar hij zijn invloeden vandaan heeft, want de desbetreffende legende staat breed afgemeten op de poster. Daardoor is het extra vreemd dat dit creatuur in de daadwerkelijke film een zeer geringe aanwezigheid kent, want in plaats daarvan zit je toch vooral opgescheept met een drietal aan personages die af en toe wat enge dingen zien. Moran bouwt de spanning links en rechts goed op en er zitten meerdere scenes in Always Watching die absoluut de moeite waard zijn, maar tegen het einde aan wordt alles niettemin afgeraffeld en blijf je als kijker toch wat op je honger zitten. Het is voorlopig wachten totdat dit verhaal een goede verfilming krijgt.