• 9.370.299 stemmen

Always Watching: A Marble Hornets Story (2015)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Operator / Marble Hornets: The Operator

Geregisseerd door: James Moran

Met onder meer: Alexandra Breckenridge, Doug Jones en Alexandra Holden

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Always Watching: A Marble Hornets Story

"You shouldn't have looked."

Altijd op jacht naar een intrigerend nieuwsbericht, volgt een nieuwsploeg uit een klein stadje, een groepje mannen dat in beslag genomen huizen inspecteert. Ergens in een bijzonder vreemd huis ontdekt het team een doos videobanden in een oude kast. Hopend op een goed verhaal nemen zij de doos mee naar de studio. Zo komen zij te weten dat de laatste bewoners niet uit het huis werden gezet door de bank, maar dat zij het huis uitvluchtten uit angst voor hun leven.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Prima trailer en cast. Erg benieuwd hiernaar

avatar van Daan258

Daan258

Laat maar komen dit filmpje.

avatar van Jake the muss

Jake the muss

De cover en de trailer doen me een beetje denken aan "slenderman".....lijkt me wel wat!

avatar van tattoobob

tattoobob

Lijkt inderdaad op"The Slenderman"....ik zeg kom maar op.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vond het niet veel bijzonders helaas.

Het idee is leuk en de acteurs doen het ook prima (Alexandra Breckenridge is 1 van mijn favoriete actrices op het moment) maar de film mist gewoon sfeer en qua kills en gore valt er al helemaal niets te beleven. 'The Slenderman' zag er best creepy uit maar de potentie die er was wordt nauwelijks benut. Veel wordt buiten beeld gelaten. 2 aardige scenes en een leuk gegeven, daar moet je het mee doen. Nooit echt vervelend om naar te kijken maar echt veel mis je ook niet als je besluit hem over te slaan.

Avondvullertje 2,5*

avatar van tommycool98

tommycool98

Een aardige horror film met slender die helaas niet heel eng is.

avatar van Corcicus

Corcicus

Rotzooi van de bovenste plank.

Ik heb powerpoint-presentaties gezien waarin meer vernuft zat dan in deze film. Wat een pretentieus gedoe voor een omhooggevallen middelbare schoolproject. Er wordt heel wat in geschreeuwd, maar wordt nergens eng, interessant of zelfs maar de moeite waard. De slechterik had wat weg van Slenderman of van die figuur uit de sequentie van Glenn McQuaid in V/H/S.

avatar van Actarus

Actarus

Niet zo slecht dan ik eerst aanvankelijk dacht...

Een low-budget found-footage die me eigenlijk toch van begin tot eind geboeid heeft. Verwacht geen bloederige kills of grootse schrikmomenten, dit is eerder een rustige mystery-triller.

Het kon allemaal veel akeliger gemaakt worden, maar het idee er rond liet me toch anderhalf uur niet los...Persoonlijk een fijn tussendoortje.

avatar van Collins

Collins

Tegenvallende horror.

De film heeft weinig fysieke actie en moet het vooral hebben van suggestie. Een nobel streven, maar de suggestieve beelden worden zo tergend lang uitgesponnen, dat de opgeklopte spanning al snel vervalt in saaiheid. De verschijning is één keer goed voor kippenvel. Verder geen heuse schrikmomenten.

Veel gerommel met schokkerige camerabeelden. Vermoeiend. Het wordt echt tijd voor found footage opgenomen met behulp van een steadicam.

Acteerwerk is redelijk goed.

De film deed qua concept wel iets denken aan het veel betere It Follows. Voor wat het waard is.

avatar van Doom4

Doom4

Eindelijk weer een found footage horror film. Wat hou ik toch van deze genre. Zoals al gezegd is geen bloederige of echte schrik momenten, behalve aan het einde zoals bij de meeste found footage films.

Wat mij dan toch weer rillingen geeft. Ook de slender man vind ik een leuk onderwerp mogen ze van mij meer films van maken. Film bleef gehele tijd spannend zonder echt heel eng te worden. Vind het alleen jammer dat ik niet begrijp waarom de eerste familie achtervolgd werd en hoe je er weer vanaf komt maar ja.

Prima vermaakt!!

avatar van Erick1985

Erick1985

Ik vond hem toch behoorlijk goed en creepy. Best leuk gedaan, ook al ziet het er behoorlijk handmade uit. Het motiveert me daarom best wel om zelfs eens met een groep vrienden aan de slag te gaan met wat HD camera's.

Het verhaal is van het soort dat we natuurlijk al tig keer hebben gezien in films. Het is een beetje Blair Witch meets Paranormal Activity, maar dan stukken minder aangrijpend.

Al met al leuk gemaakt, en al zou dit een studentenproject ofzo geweest zijn; is het geweldig gedaan. Perfect voor een horroravondje, en leuk om je horrorcollectie mee aan te vullen, maar uiteindelijk niet echt veel bijzonders. Ik zie het dus als een goed geslaagd school-project, en daarvan uitgaand geef ik hem 3 sterren

avatar van perceived

perceived

Vond deze ook best oké. Was nog niet bekend met de "Slenderman" (ken/kijk nauwelijks TV of series) maar als op zichzelf staande filmpje is hier weinig mis mee. Beter dan de meeste footage-films.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Vond hem toch wel tegenvallen. Allemaal veel te vaag. Nee, ik heb toch betere found footage films gezien. Maar goed, ieder z'n ding natuurlijk.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was onlangs op tv en dus maar eens meegepikt. Tja, de film heeft wel wat weg van Paranormal Activity, maar vond Marble Hornets toch spannender, omdat er toch wat meer in gebeurde.

Het acteerwerk kwam overtuigend over en vond de film boeiend genoeg om te blijven kijken.

Het einde vond 'k iets minder.

Prima filmpje op eens gezien te hebben via tv, maar verwacht er niet te veel van.

avatar van Boeikens

Boeikens

Kon me echt niet bekoren. Te langzaam, geen actie of afwisseling, te sloom om eng te zijn en qua gore of kills al helemaal niets te beleven.

Mager 1,5*

avatar van Daan258

Daan258

Mwah.

Het eerste half uur was prima vermaak. Er zat een lekkere sfeer in, redelijk spannend en een aantal creepy scene's. Helaas is rest van de film niet zo bijzonder. De film blijft maar in herhaling vallen waardoor er dan ook na het eerste half uur niet meer veel aan is en je ook al kan raden wat er wanneer gaat gebeuren.

Toch een kleine tegenvallertje.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Viel ons niet tegen na recensies eerst gelezen te hebben, wel is ons niet echt 100% duidelijk geworden of de gemaskerde persoon nu het kwaad of buitenaards was. We gaan uit van het eerste.
Zaten wel enige aardige schrikmomenten in, had wat dat betreft iets meer gekund maar verhaal op zich was redelijk in elkaar gezet.

Wat ons wel iets irriteerde is dat het weer met een handcam gefilmd was, dus vanuit de hand en vanuit camera's in de auto e.d.. Wij waarderen meer het "ouderwetse" filmwerk.

avatar van EW101

EW101

De film zelf is gebaseerd op het op het internet bedachte personage Slender Man.(en op een ander verhaal die er op lijkt).

Er kwam een hele hype over dit horrorfiguur en er zijn zelfs meerder videospellen over hem gemaakt.

Apart eigenlijk, want het figuur zelf is vrij saai. Het werkt ook bijna alleen maar in korte spellen.

De dreiging komt ook uit het feit dat je hem overal probeert te vinden in beeld ,omdat hij volgens de legende altijd aanwezig is. Bijvoorbeeld tussen de bomen of in de verte.

Zo ook in deze film. Door goed op te letten, zie je hem continu (of lijkt dat maar zo? )

Helaas als hij eenmaal in beeld is, verliest hij enorm aan intimidatie.

Zo is er ook weinig variatie in zijn verschijningen.

De film kijkt lekker weg en heeft redelijke personages. De acteurs doen het ook wel goed.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur James Moran maakt er geen geheim van waar hij zijn invloeden vandaan heeft, want de desbetreffende legende staat breed afgemeten op de poster. Daardoor is het extra vreemd dat dit creatuur in de daadwerkelijke film een zeer geringe aanwezigheid kent, want in plaats daarvan zit je toch vooral opgescheept met een drietal aan personages die af en toe wat enge dingen zien. Moran bouwt de spanning links en rechts goed op en er zitten meerdere scenes in Always Watching die absoluut de moeite waard zijn, maar tegen het einde aan wordt alles niettemin afgeraffeld en blijf je als kijker toch wat op je honger zitten. Het is voorlopig wachten totdat dit verhaal een goede verfilming krijgt.