• 9.376.374 stemmen

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Rutger Hauer, Terry O'Quinn en Lisa Blount

Releasedatum: 27 oktober 1989

Plot Blind Fury

"He's lucky he can't see what he's up against."

Nick Parker is blind geworden in de Vietnam-oorlog. Hij komt terecht bij een inheemse stam, die hem leert om te gaan met blind zijn en zijn blindestok, voorzien van een samoeraizwaard. Eenmaal terug in zijn land besluit hij zijn oude vriend Frank Deveraux op te zoeken. Frank blijkt echter ontvoerd te zijn en wordt gedwongen om in een drugslaboratorium te werken. Deveraux weigert om hier te werken en de maffia besluit zijn zoontje te ontvoeren. Parker begint dan een strijd tegen de maffia om Deveraux en zijn zoontje te redden.

avatar van Leno

Leno

Geld ja, en inmiddels hele aardige rollen in vrij grote producties.

avatar van as

as

Leno schreef:

Geld ja, en inmiddels hele aardige rollen in vrij grote producties.

Ik kan eerlijk gezegd niet meer dan een handvol echt goede rollen van hem opnoemen. ze zijn op een hand te tellen. Hauer heeft zeker charisma maar de keuze voor rollen is nooit zijn sterkste kracht geweest, hoewel ik me met Blind Fury zeker vermaakt heb.

avatar van Wouter

Hij begon heel goed, maar het ging toen hij perse hoofdrollen wilde gaan spelen. Vanaf Dead or Alive ging het bergafwaards.

avatar van Leno

Leno

Sinds Confessions of a Dangerous Mind kreeg hij rollen in Sin City en Batman Begins. Nu staan er weer enkele interessante films op het programma.

Overigens is het opvallend dat hij in Amerika populairder is dan in Nederland. Hij heeft veel fans aldaar (incl. eigen website en foundation).

Vooral later in de jaren '90 was het triest gesteld met zijn rollen, dat is waar..

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een redelijke goede film, met best wel goed acteerwerk van Rutger Hauer (als een blind persoon), met een paar goede vechtscenes van hem. Verder bevat de film voldoende actie om van te genieten. *** (3 sterren).

Zeker de moeite waard!

avatar van Muzikant

Muzikant

Leuke en spannende film, met veel en vermakelijke actie, en met leuk acteerwerk van Rutger Hauer. Kortom, zeker 3* waard.

avatar van reinepijn

reinepijn

Heb hem na al die jaren op dvd aangeschaft.

Valt me toch zwaar tegen vooral het acteerwerk behalve dan van hauer dat is top

Eindelijk op DVD aangeschaft.. dit zjin van die filmpjes die ik vaker kan zien.. geweldig hoe hij in de auto scheurt. Een absolute aanrader

avatar van sherena

sherena

Yep mee eens, funkygroove,

:"are you blind?" Hauwer:" Yep,what 's your excuse?" Hoe lang geleden ik hem heb gezien die bleef hangen.

Onze Hollander toch.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

whuuut... deze moet ik ook hebben.. Ik weet nog wel toen ik 'm op tv zag, ik had 'm opgenomen, heb 'm dagen achter elkaar gezien...

Ik ga ook zekers voor de dvd... Ik neem aan dat je die in elke cd/dvd winkel kan kopen?

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film kijkt lekker weg.

Hauer acteerd goed als een blinde.

En hier en daar de nodige humor heeft deze film ook geen tekort aan.

Leuke film, goed verhaal, goede actie.

3,5 sterren.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik vond deze ook wel leuk dat Nick Parker (Rutger Hauer) weer een badguy ontmoet: Oh, nice guy, I hope. Everybody's trying to kill me lately.

En dat Hauer in het begin van de film over die krokodil heen stapt en volgens mij iets zegt van rustig maar hondje. Vermakelijke film met hier en daar een goeie grap. 3*

avatar van markie1978

markie1978

Leuke film, een van de beste rollen die Hauer ooit gespeelt heeft, het verhaal is ook erg goed.

avatar van gotti

Heerlijke film, wat bijna compleet aan Hauer te danken is. De knipogen hier en daar naar de Zatoichi films zijn erg leuk en de standaard badguys vergeet je bijna weer als je de geinige one-liners hoort en de leuke gevechten ziet. DIe in het mais is één van mijn favorieten.

avatar van gotti

Een ietwat vreemde poster, zie ik nu. Heb de film helemaal niet zo als een komedie ervaren...

avatar van Theunissen

Vandaag nog eens gekeken na heel lange tijd geleden omdat er werkelijk niets anders op de TV was.

Dit had ik beter niet kunnen doen want de film is echt bar slecht. Rutger Hauer speelt de rol van een blinde man met een samoeraizwaard (in een stok) die de strijd tegen de maffia aangaat om een man en diens zijn te redden. Maar als je ziet op wat een belachelijke wijze de tegenstanders hem te lijf gaan dan springen je de tranen in de ogen. Het jongetje in de film is vreselijk irritant en het is des te jammer dat de maffia hem niet in het begin van de film uitschakelde.

Dan zullen jullie waarschijnlijk zeggen "maar dan had je ook geen film". Klopt maar dat zou beter zijn geweest. Geen film is beter dan deze onzin.

Ik moet dan ook bekennen dat ik de film na 45 minuten heb opgezet want ik kon het niet meer volhouden om mezelf zo te martelen.

De film is in het begin ook effen heel eng. Want als je Meg Foster ziet dan denk je "WTF is that for a creep". De ogen van haar zien er gewoon niet uit. Gelukkig heb je buiten het begin van de film weinig last van haar.

Het is dat Rutger Hauer nog enigszins leuk acteert want anders had ik de film waarschijnlijk al bij het zien van Meg Foster afgezet.

avatar van film_kaza

film_kaza

Niet zo'n goeie film. Ik keek het meer vanwege Rutger Hauer en omdat het soms wel grappig was.

Het verhaal is niet zo goed en de "blindheid" word hier overdreven.

Vermakelijk als je van het genre houd.

2,5

avatar van AGE-411

AGE-411

aardig

avatar van maerk

maerk

Erg voorspelbare B-film.

De eerste helft van de film valt enorm mee door de flinke dosis humor. Maar daarna wordt het erg voorspelbaar. De actie is lachwekkend slecht. Rutger Hauer en Terry O'Quinn zijn een klein pluspuntje van de film. Alhoewel Rutger Hauer veel en veel beter kan dan dit. En wéér van dat gezeik aan het eind.

avatar van Quaest

Quaest

Heb meteen andere zender gedaan.

Een duidelijke B film. Slechte actie.

1.5* voor Rutger Hauer

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Niet echt een toppertje, ik kan wel begrijpen dat sommige mensen dat wel vinden om de reden dat het weer zo'n filmpje is waar je van moet houden, ik vind het mwah matigjes niet in ieder geval mijn topper, wel vermakelijk om eens te kijken.

avatar van matjuhhh

matjuhhh

Gisteravond gekeken, vond het wel een vermakelijke film, alhoewel hij wel erg voorspelbaar was,

avatar van Minotaures

Minotaures

Toen betekende de butterknife het einde voor die lange, enge, bijna niet te doden Gangster. Brr, wat een engerd!

avatar van AGE-411

AGE-411

Beetje clichématig allemaal

avatar van Witch-king

Witch-king

Heel leuke film, waar Rutger Hauer op een verrassend goede manier een blinde man speelt.

****4****

avatar van niethie

niethie

Lang geleden (heel lang geleden) een paar keer gezien en het is inderdaad een zeer vermakelijke onzinfilm met een leuke rol van Hauer en een hoop cheesy scenes. Verder kan ik me er niet alles meer van herrineren maar een drie is dit toch wel waard al is het maar omdat ik er af en toe best wel om kon lachen en het zichzelf niet helemaal serieus lijkt te nemen.

3 sterren dus

avatar van Lennert

Lennert

Zeer vermakelijk filmpje met een Rutger Hauer die er duidelijk zin in heeft. Bizarre actie maar toch goed gegoreografeerde gevechten. Het verhaal is simpel maar vermakelijk, de schurken inwisselbaar en de hele relatie tussen Hauer en dat kind is soms tenenkrommend, soms grappig.

Al met al perfect popcorn vermaak.

avatar van Malick

Malick

Een niet geheel geslaagde actie/komedie van Phillip Noyce. De nog redelijk jonge Rutger Hauer speelt een blinde man die met een samoeraizwaard door het leven gaat. Als hij een goede vriend gaat op zoeken komt hij terecht in een ontvoering. Natuurlijk is hij de ergste niet en gaat op onderzoek uit. Hij wordt bijgestaan door het zoontje waar naar de maffia op zoek is. Het grote probleem van de film is de komische noot. Rutger Hauer vond ik niet echt komische overkomen net zoals de actiescènes waarvan ik meer verwachtte. De film is daarentegen vrij snel afgelopen en de dag erna kun je er al niet veel meer van herinneren. Typisch voor dit soort filmpjes.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Blinde Hauer betast tijdens gevecht gezicht van tegenstander en zegt:'' aah, japanese ha'' ; juist de humor tilt deze film enigszins boven andere low budget produkties uit.

Had zeker meer van gemaakt kunnen worden maar dankzij overtuigende Hauer toch leuk om naar te kijken.

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Zeer vermakelijke film met een goede acteerprestatie van Rutger Hauer als een blinde vietnam-veteraan.

Een sterke dosis actie en ook wel een goede portie humor maakt het ook wel goed.