Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Phillip Noyce
Met onder meer: Rutger Hauer, Terry O'Quinn en Lisa Blount
Releasedatum: 27 oktober 1989
Plot Blind Fury
"He's lucky he can't see what he's up against."
Nick Parker is blind geworden in de Vietnam-oorlog. Hij komt terecht bij een inheemse stam, die hem leert om te gaan met blind zijn en zijn blindestok, voorzien van een samoeraizwaard. Eenmaal terug in zijn land besluit hij zijn oude vriend Frank Deveraux op te zoeken. Frank blijkt echter ontvoerd te zijn en wordt gedwongen om in een drugslaboratorium te werken. Deveraux weigert om hier te werken en de maffia besluit zijn zoontje te ontvoeren. Parker begint dan een strijd tegen de maffia om Deveraux en zijn zoontje te redden.
Nick Parker
The Assassin
Slag
Lyle Pike
Jordy
Jaren geleden eens gezien, en toen vond ik het wel redelijk vermakelijk geloof ik, maar niet bijzonder. Hou het op twee en een halve ster.
BS
best goed gedaan,oke het geheel is niet erg sterk maar sterk genoeg om je te vermaken. 3 sterren
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik vond Hauer goed spelen en dit is echt geen B-film hoor. Alleen moet het genre van de film tevens 'komedie' zijn. De verhaallijn is best origineel, al wordt het verhaal wel wat snel 'afgeraffeld'. Best spannend en leuk om te kijken.
Nils
Leuke film, Rutger Hauer (Neerlands trots) acteert sterk en grappig. Veel actie, maar inderdaad wat afgeraffeld.
Daarom:
Beoordeling:***
U-96
- 2070 stemmen
Leuke film, maar op sommige punten overdreven ongeloofwaardig.
Je maakt mij echt niet wijs dat een compleet blind persoon met een zwaard op milimeters na iemands wenkbrauwen eraf kan hakken. Dat kan gewoon niet.
Voor de film geef ik 3,5 sterren.
Leuke film, maar op sommige punten overdreven ongeloofwaardig.
Voor de film geef ik 3,5 sterren.
Zatoichi gezien?
hugohei
Geloofwaardigheid ? Logica ? Vergeet het.
De film is pulp - maar toch onmiskenbaar leuk om te kijken, vond ik. En Rutger is in dit soort dingen op z'n best : erg lijfelijk aanwezig, met een simpel soort humor, en een duidelijk plezier in wat hij doet. En dat werkt, zolang de film duurt.
bennie jolink
inderdaad, niet alleen heeft rutger dezelfde skillz als zatoichi, hij heeft ook hetzelfde zwaard en dezelfde stijl ('achterwaarts' vasthouden van het handvat)......zal wel geen toeval zijn.
shak-zulu
ik heb de film een paar keer gezien ik vond hem zelf wel oke . daarom krijgt ie van my 5 *
Captain Pervert
Wat de FUCK is dat voor filmposter!
Oh het is een komedie.
Grappig, want zo heb ik de film destijds helemaal niet ervaren. Maar misschen was ik als binkie wel in shock door de actie.
Toen ik onlangs Zatoichi zag (de Takeshi Kitano versie) moest ik ook meteen aan deze film denken. En die Zatoichi is een heel oud verhaal in Japan. Ik neem aan dat deze film een Westerse vertolking is van dat verhaal want het lijkt er in alle opzichten heel erg op.
gemaster
Lekkere B-film. Bijzonder smakelijk tussendoortje met een Hauer in topvorm. 3 sterren.
Sterker nog, ze hebben voor de rechten betaald.
Op MovieMeter staan trouwens inmiddels al 27 Zatoichi films! Zoek maar eens op Zatoichi.
Diesel
Derde film van Aussi regisseur Phillip Noyce die me slecht is bevallen. Het script is behoorlijk zwak en ook de actiescènes zijn alles behalve bijzonder. Dan blijft er natuurlijk zeer weinig te genieten over. Hauer is een uitzonderlijke acteur en speelt hier ook best aardig maar ook hij kan de film niet redden van de ondergang. Vraag me af waarom zo'n getalenteerde acteur als Hauer zo vaak in dit soort hersenloze misbaksels heeft gespeeld. Zal waarschijnlijk te maken hebben gehad met de dollars. Twee sterren voor Hauer en enkele leuke momenten..
dvanzanten
Blind fury, vanavond op tv4, ik weet even niet wat voor een zender dat is maar de film is uitstekend, goede klasse, goed verhaal en natuurlijk wordt de hoofdrol door een zeer goede acteur gespeeld, namelijk onze eigen Rutger Hauer.. Deze film blijft voor mij een aanrader, iedere keer als ie op tv komt kijk ik.Wauw!!!
BOND31
Rutger Hauer speelt erin mee, en dat zegt alweer genoeg. In Nederland speelde hij enkele top filmrollen, voordat hij in 1980 naar Hollywood ging. Op een aantal uitzonderingen na (The Hitcher, Blade Runner, Nighthawks) heeft hij veelal rotzooi gemaakt in Amerika in het Z-genre naar mijn mening. Rutger jongen, was toch in Holland gebleven! Het feit dat hij het script van Floris 2004 zwak vond ik natuurlijk ridicuul, want over de grote plas speelt hij in de ene Omega Doom na de andere Wedlock.
SuperSideSwipe
Ik vond dit een uitermate leuke film. Vond de actie erg goed, en het was ook lekker luchtig gezien het gedeeltelijk een komedie is.
Ik vind dit de leukste film van Hauer die ik gezien heb. (blade runner vond ik zeer matig).
3,5
Daar stond dan waarschijnlijk wel iets anders tegenover, denk je niet?
as
Daar stond dan waarschijnlijk wel iets anders tegenover, denk je niet?

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Hitcher