• 9.369.537 stemmen

Genre: Thriller

Alternatieve titel: I Remember You

Oorsprong: IJsland

Geregisseerd door: Óskar Thór Axelsson

Met onder meer: Thor Kristjansson, Jóhannes Haukur Jóhannesson en Ágústa Eva Erlendsdóttir

Gesproken taal: IJslands

Plot Ég Man Þig

Een oudere vrouw hangt zichzelf op in een kerk in de afgelegen Westfjorden van IJsland. Via haar zelfmoordbrief ontdekt een psychiater dat ze geobsedeerd was door de verdwijning van haar 8-jarige zoon, die zonder een spoor drie jaar geleden is verdwenen. Aan de andere kant van de baai in een verlaten dorp zijn drie stedelingen bezig een huis te restaureren. Als er vreemde dingen gebeuren beseffen ze dat het spookt in het huis. Langzaam beginnen de twee verhalen ineen te grijpen en blijkt een jongen genaamd Bernodus, die zo'n zestig jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden verdween, de ontbrekende schakel te zijn.

avatar van perceived

perceived

Nice! Tenminste dat hoop ik... Tweede film van Axelsson. Zijn debuut Svartur á Leik (2012) vond ik in ieder geval sterk spul.

avatar van Shinobi

Shinobi

'Svartur á Leik' was inderdaad een goede film, dit ziet er ook weer interessant uit.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Man Bear Pig?

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Hahaha Donkerwoud! ???

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Nogal een traag begin met niet al te bijster goed acteerspel. De soundtrack is dan ook het enig onderdeel dat aangeeft dat het om een thriller gaat. Ik zat in ieder geval flink na te denken of ik verder zou gaan of niet met de prent. M.a.w., het begin kon me nog niet volledig te pakken krijgen. Het verhaal deed een beetje als een dertiende in een dozijn aan. Een oude verdwijningszaak die een wending krijgt. Tja dat hebben we al vaker gezien.

De film kabbelt op een traag niveau voort, mondjesmaat krijg je wat info. Standaard voorvallen moeten het allemaal mysterieus maken, alles draait om Bernodus, een jongen die verdwenen is en een aantal raadselachtige zaken rond zich droeg. Daarnaast de voormalig verplaatste kerk die ook een rol speelt m.b.t. de vreemde zaken. Al snel ontdekt de lokale dokter een aantal zaken die weer aan eerdere zaken gelinkt kunnen worden. Jeetje..... een complot....

Nou spannend vond ik het nimmer worden, nergens kan de cast het verhaal echt boeiend maken. Maar zeker doordat het verhaal niets vernieuwend had, ga je het vergelijken met soortgelijke die wel goed gebracht zijn. Plagiaat op een aardig niveau zonder het met overtuiging te brengen. Ik kom daarom niet verder dan 2,5 sterren. Had stiekem meer verwacht, misschien was/is dat ook wel een valkuil.

avatar van mixmaster

mixmaster

Ik heb me wel vermaakt met deze thriller, lekker mysterieus en een goede spanningsopbouw.

Acteerwerk vondt ik ook goed, het is wel een trage film maar daarom niet minder spannend.

Scandinavische films zijn meestal prima films, zo ook deze.

avatar van 606

8 jarige zoon? De vrouw was 71 dus kleinzoon lijkt mij gepaster toch?

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke thriller, je blijft deze ook afkijken, om dat je wilt weten hoe deze film afloopt.

2.5 **

avatar van Brabants

Brabants

Het mysterieuze tintje aan deze film is goed neergezet, maar mag het verhaal uiteindelijk niet redden. Het is al zo vaak gebracht dat ook deze film weinig vernieuwend is. De film is ook zeer traag en je moet goed opletten dat je niet in slaap valt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach ja.

Thriller met het hart op de juiste plaats, maar met de vaardigheden op de verkeerde plaats. I Remember You is een niet al te interessante film die veel te lang de tijd neemt om op gang te komen en wanneer het er wel op aankomt wil het niet al te veel indruk maken.

Dat heeft er vooral mee te maken dat het verhaal al 100x eerder is gedaan en zo geen enkel moment verrassend weet te zijn. Het is weer een serieuze en rauwe thriller die geen moment verrassend uit de hoek kan komen. Daarnaast duurt het ook ongeveer 70 minuten voordat de thriller ook echt zijn intrede doet, en dat is toch echt veel te lang.

Alles daarvoor wordt opgevuld met drama en ontwikkeling van de personages, die allemaal nogal zoutloze figuren zijn. Er wordt niet al te best geacteerd en de chemie is afwezig. De film springt subtiel om met zijn opbouw, maar effectief kan ik het niet noemen. Alle kracht van deze film komt namelijk vanuit het visuele niveau en de omgeving.

Want visueel is het behoorlijk verzorgd. Sterke cinematografie en landschappen die uitstekend gebruikt worden. De donkere hoekjes en krakende vloeren van het huis hadden iets meer focus mogen krijgen, maar ook de details en inrichting van deze plek zijn geslaagd te noemen. Daarnaast wordt de koude sfeer er goed ingehouden. Visueel is er niet al te veel te klagen.

Wel over het verloop van het verhaal, want die is alles behalve interessant en veel te lang uitgerekt. De 105 minuten waren zowaar een vermoeiende zit zonder een greintje spanning. Wat enge gezichten en donkere kamers moeten voor een horrorinslag zorgen, maar ik kan niet zeggen dat ik me maar een moment ongemakkelijk voelde van deze film.

Een verzorgde, maar saaie film. Verhaaltje dat al eerder is gedaan en wendingen die niet boeien. Er had wat hout op het vuur gegooid mogen worden met deze film, want het wil gewoon niet vooruit branden. Leuk om tussen je filmteller te hebben staan, maar veel zal je niet missen als je besluit deze film over te slaan.