• 9.376.713 stemmen

Geregisseerd door: Chris Lofing en Travis Cluff

Met onder meer: Reese Mishler, Pfeifer Brown en Ryan Shoos

Releasedatum: 16 juli 2015

Plot The Gallows

"Every School Has Its Spirit."

Twintig jaar geleden gebeurde er in Beatrice, Nebraska een tragedie tijdens de opvoering van het toneelstuk van de plaatselijke middelbare school. Charlie Grimille, de hoofdrolspeler, eindigde met zijn hoofd in de strop. Nu willen de leerlingen van dezelfde middelbare school het mislukte toneelstuk opnieuw opvoeren om de tragedie te herdenken. Ze leren al snel dat ze het verleden beter kunnen laten rusten.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Verhaal spreekt me aan!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Idem dito.

avatar van Fortune

Fortune

Hmm MTV logo in beeld. Op Jackass na heb ik nooit echt genoten van MTV producties.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

och toch, daar heb je weer de zoveelste. Zal wel weer ongeveer hetzelfde worden als al die andere films die het kijken achteraf niet waard waren.

Vanaf 16 juli in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van tattoobob

tattoobob

Klinkt niet als een bijzondere film....ik wacht af.

avatar van 606

Ik lees toch verhalen dat dit een enge film MOET zijn.

avatar van Shinobi

Shinobi

De teaser trailer in de bios voorbij zien komen. Het heeft wel wat moet ik zeggen, al neem ik de loftuitingen aan het begin met een korreltje zout.

avatar van clockwork72

clockwork72

Creepy verhaal zeg! Deze wil ik wel zien!

avatar van moofyman

moofyman

Ben benieuwd, er wordt in ieder geval een smak marketing budget tegenaan gesmeten. Ik hoop niet dat een simpele schrikfilm is.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

De 4,8 op IMDB en de metascore van 33 geloof ik niet. Trailer zag er serieus goed uit. Heb het vermoeden dat dit een lekker duister a-commercieel filmpje wordt.

avatar van jordysmeets00

jordysmeets00

Lijkt me een hele spannende horror film!

avatar van Daan258

Daan258

De trailer heeft me erg nieuwsgierig gemaakt, maar op IMDB word dit filmpje jammergenoeg niet echt gewaardeerd.

Hoop toch dat dit wat gaat worden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gewenning. Weinig (sub)genres hebben er zo onder te lijden als de found footage. Het is desondanks een bijna onuitputtelijke bron. Gaat al jaren sterk door en weet steevast de aandacht te krijgen (vaak tegen beter weten in). In mijn geval ben ik oprecht benieuwd. Keer op keer. Iedere (uitgekauwde bios-release titel weer. The Gallows vergeet echter dat, wanneer je het niet goed doet, er tig vergelijkbare films zijn die je plaats in zullen nemen. Cybernatural (2014) is aan te raden door z'n opvallende format. The Den (2013) door zijn creatieve aanpak met meerdere bronnen en Mr. Jones (2013) werkt omdat er listig met de (visuele) regels van het genre wordt gespeeld.

Hier mis je toch een tikkeltje authenticiteit. Wat maakt The Gallows nou zo bijzonder? Het middenstuk sleept te lang voort (film komt pas echt los na het moment van de poster ) en heeft ook daarna flink moeite om echt te verrassen. Er is niks mis mee, maar wanneer je als kijker redelijk klaar bent met dit type film (zoals mijn constant zuchtende vriendin)... you're gonna have a bad time.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Fuck this, I'm going."

Op basis van de teaser trailer leek me dit nog wel interessant te gaan worden, maar wat heb ik dit verkeerd ingeschat zeg.

Op zich is het uitgangspunt rondom een nieuwe uitvoering van een mislukt toneelstuk best aardig. Het doet me ietwat denken aan de klassieke vertellingen van vroeger; geen wonder dat men refereert naar een stuk uit 1983. Het geheel is alleen in een nieuw jasje gestoken en men hanteert een - overbodige - found footage stijl.

Jammer genoeg moet je als kijker een hoop onzin doorstaan voor het hele gebeuren enigszins op gang komt. De opbouw duurt gewoonweg te lang, met irritante personages waarvan je eigenlijk hoopt dat ze z.s.m. het loodje leggen. Het resulteert zich in domme dialogen en handelingen die kant noch wal raken.

Vanzelfsprekend wordt er nauwelijks enige vorm van spanning gecreëerd, aangezien 'The Gallows' meermaals vervalt in clichés die bij dergelijke films om de hoek komen kijken. Het gebrek aan logica en de daarbij behorende plotgaten mogen uiteraard niet ontbreken. Het is dat er hier en daar een geslaagde scène tussen zit, al moet je wel rekening houden met de schokkerige camera die niet alle actie vast kan leggen.

Al met al wederom een matig found footage vehikel. Voor de liefhebber valt hier weinig nieuws uit te halen.

2,0 Sterren.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

De zeer beklemmende trailer zette me aanvankelijk op het verkeerde been. Vanuit het niets kreeg ik opeens een flauw, schreeuwerig tienerhandycamvehikel voorgeschoteld.

En dan gaat het licht uit.

Plotseling maakt de film een 180-graden-draai en keert de sfeer uit de trailer alsnog terug. Beetje bij beetje wordt de druk opgevoerd tot het bijna op z'n Oculus' niet meer te harden is.

Ondertussen blinkt The Gallows uit in het mijden van de meeste horrorclichés . Oké, hier en daar voel je wat jump scares aankomen, maar de film is zoveel meer dan dat. Tot aan het fucked up einde zit je aan de buis gekluisterd.

Ondertussen speelt de cast opvallend sterk voor dit subgenre en zijn de wat zwakkere punten totaal niet storend. De score liep bijna per kwartier op.

Al met al maakt The Gallows de beloften van de trailer 100% waar - en dat had ik niet meer verwacht.

avatar van Pluisje94

Pluisje94

Ik snap echt niets van de lage waarderingen voor deze film. Wat het eerste half uur betreft, kom ik ook niet verder dan 2 sterren, ik viel bijna in slaap in de bioscoop! Maar dan komt er een keerpunt in de film en begint de spanning en de horror. Achteraf gezien ben ik heel erg blij dat ik deze film ben gaan kijken, in lange tijd niet zo'n goede film gezien, waarbij de spanning goed word opgebouwd, oké dat eerste half uur sloeg nergens op, maar het overige gedeelte maakt dit meer dan goed! Uiteindelijk kom ik uit op 3,5 sterren. Zeker een aanrader!

avatar van mrklm

mrklm

Yep, alweer een 'found-footage' horrorfilm. Maar waarom filmen deze kids het nachtelijke sloopwerk van een toneelset? Gaat een stuk handiger zonder camera natuurlijk. En die waarom-vraag hangt over de hele film. Natuurlijk is het gewoon een slap excuus om deze film voor een appel en een ei te maken. Het acteerwerk is bijzonder matig, het plot lachwekkend en de conclusie volstrekt onzinnig. Denk daarbij nog de nodige nep-schrikeffecten en het nodige jatwerk uit betere films uit dit genre en je weet zo'n beetje wat je voorgeschoteld krijgt. U was gewaarschuwd!

avatar van namingway24

namingway24

Als de negatieve reviews van een film niet van de lucht zijn (deze film wordt bijna overal neergesabeld), raak ik toch altijd wel geïntrigeerd. Zou de film dan echt zo slecht zijn? Ik zie als het meezit altijd wel iets positiefs, en hoewel de film niet zo goed was als ik gehoopt had, heb ik me ondanks de vele minpunten, echt goed vermaakt met the Gallows.

Laten we eerst maar beginnen met wat het minst werkte voor mij; de personages. Het is vandaag de dag blijkbaar erg lastig om high school-scholieren sympathiek over te laten komen, want echt bijna iedereen in the Gallows is erg vervelend. Vooral de jongen achter de camera maakt de ene na de andere irritante opmerking, en zijn vriendin is echt een leeghoofd (die er overigens wel lekker uitziet in een strak topje). Ook de andere scholieren zijn niet leuk, en de stereotiepe football-jocks hangen je ook al snel de keel uit. Alleen het personage van Ryan krijgt nog enige diepgang mee, iets dat in een film met dit tempo vaak uit den boze is, maar wat wel werkt voor het verhaal, en ook direct invloed had op het einde van the Gallows.

En ik moet zeggen dat het plot achter deze film nog redelijk interessant was. De makers van the Gallows wilden met Charlie Grimille een nieuw horror-icoon introduceren, en hoewel ik dat niet zie gebeuren is zijn achtergrondverhaal best interessant. Het is een soort kampvuurverhaal á la Jason Voorhees of Cropsy, maar dan op een highschool. De twists in de film worden goed onthuld; het moet omdat dit een found footage film is allemaal op camera uit de doeken worden gedaan, en dat doet men hier aardig.

De film heeft uiteraard het probleem van de heftig bewegende camera, maar daar kan ik persoonlijk goed tegen. Er wordt ook gebruik gemaakt van verschillende bronnen, en er wordt een aantal keren zelfs getoond wat er zich daarvoor afspeelde. Bijvoorbeeld gedurende de moord op het irritantste personage uit de film waar we eerst, samen met de andere personages, horen dat hij vermoord wordt, waarna we de moord ook echt in beeld zien via zijn point of view. Deze scène was trouwens best spannend; er zitten echt wel sterke momenten in the Gallows.

De film eindigt met een scène die de POV gimmick een beetje laat varen, maar die ik persoonlijk erg sterk vond; hij is spannend en onthuld goed te laatste twist. Ik weet niet hoeveel nut een tweede deel zou hebben, want het verrassingselement werkt maar één keer, maar ik vond dit gewoon een leuke horrorfilm.

avatar van Corcicus

Corcicus

Nog net niet zo slecht als ik had gevreesd, maar lang niet zoals het moet zijn.

avatar van Doom4

Doom4

Nadat ik veel slechte beoordelingen had gelezen had ik verwacht dat het een echte b film was. Maar!!! ik vind het wel een enge/spannende film. Tuurlijk het lijkt een beetje op andere found footage films maar daar moet zo'n film het juist van hebben!

al met al leuke film!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Lekker kort en gewoon een oké horrorfilm. Ja de eerste 30 min is afzien, maar daarna vind ik het best spannend worden. Het verhaal doet er voor mij niet heel veel toe, maar de plot twist is niet slecht. De film moet het van de spanning en de schrikeffecten hebben en dat lukt de film wat mij betreft wel redelijk goed. De acteurs doen het ook helemaal niet verkeerd, dus dat helpt ook wel. Ja, een aantal zijn puberaal vervelend, maar dat hoort er een beetje bij. Ik vind The Gallows toch wel een overtuigende film, dus een voldoende. Ook al is het niet echt verrassend en origineel, het werkte voor mij.

De found footage films zijn inmiddels niet meer te tellen. De echte toppers zijn alweer een tijdje geleden. Toppers voor mij zijn Cloverfield, [REC] 1, Trolljegeren, Paranormal Activity 1, The Blair Witch Project, V/H/S en.... dat was het wel zo'n beetje. En daar is uiteraard niet iedereen het mee eens.

avatar van Actarus

Actarus

In een found-footage heb ik altijd zin!

Na enkele beoordelingen hier, kijk ik er toch naar uit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb me toch laten verleiden om er naar te kijken, en het was dus toch weer precies zo als ik verwacht had. Maar dat weet je eigenlijk van te voren ook al, als je zo'n found footage gaat kijken.

Bij dit soort films is het nieuwe er nu wel zo'n beetje vanaf.

En dan blijf ik maar stilletjes hopen dat er eindelijk wel weer een echte goeie horror film gaat komen, maar iets zegt me dat het voorlopig niet gaat gebeuren.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

fijn ,redelijk kort ,found footage horror film(pje)

voegt niet zo heel veel toe,wel anders als het uitgemolken paranormal activity.

De filmer is irritant,maar dat is zijn rol.tikkie overdreven.

paar goede schrikmomenten.

mochten de makers een deel 2 willen bedenken,,,,hoeven ze voor inspiratie niet ver te zoeken,,

dit las ik op NU.nl vandaag:

Twee doden bij opvoering historisch theaterstuk Italië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

bizar

avatar van tattoobob

tattoobob

Highschool horror is vaak niet echt boeiend en saai,deze doet het iets beter...helemaal de laatste drie kwartier maar om nou te zeggen dat het een hele goede film is .....nee.
Het hele gebeuren van de geest die op de killertoer is vind ik niet echt origineel en zelfs een beetje oudbollig.
Nadat de halve film voorbij is komt er een beetje spanning in en ik moest zelfs een keer schrikken het moet niet gekker worden.
Acteerwerk is best oke te noemen......heelijke blonde dame trouwens,en dat terwijl blond niet mijn ding is
Jaa toch net aan drie sterren omdat de sfeer in de film wel juist geraakt word.

avatar van james_cameron

Het gestaag uitdijende found footage horrorgenre heeft de afgelopen jaren helaas weinig memorabele films opgeleverd. Ook dit werkje is pure middelmaat. Toegegeven, ik ben een paar keer flink geschrokken en er hangt best een doeltreffend naargeestig sfeertje over de gebeurtenissen rondom een vervloekt toneelstuk dat wordt opgevoerd in een amerikaanse high school, maar plot en personages zijn weer eens veel te dun. De afwikkeling van het geheel is daarnaast behoorlijk vergezocht.

avatar van Collins

Collins

Film met een behoorlijk intrigerend plot en een vervelende uitwerking van dat plot.

De voortslepende introductie van voornamelijk irritante personages is vermoeiend en duurt gewoon te lang. Zo interessant zijn de personages namelijk niet.

Eenmaal bezig met het echte werk, ziet de kijker de gebruikelijke nerveus zwiepende camerabewegingen met daaronder veel geschreeuw en gegil. De personages uit de introductie krijgen het moeilijk. Het is hun van harte gegund.

Niet spannend. Zat meer in.

De twist op het einde was verrassend maar wel onnozel en ongeloofwaardig.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Redelijk voorspelbare twist aan het eind, desalniettemin is het laatste half uur op zich wel prima. Een paar aardige schrikmomenten maar verder niet al te veel bijzonders.