• 9.372.770 stemmen

Geregisseerd door: Marc Brummund

Met onder meer: Louis Hofmann, Alexander Held en Stephan Grossmann

Gesproken taal: Duits

Plot Freistatt

1968. Wolfgang is 14 jaar oud en een nogal opstandige jongen, een eigenschap die zijn leven helaas alleen maar ingewikkelder maakt. Daarom wordt hij in de opvang 'Diakonia Freistatt' geplaatst met de duidelijke doelstelling van hem toch nog een fatsoenlijke jongen te maken. Maar de onmenselijke arbeidsomstandigheden, het minderwaardige onderwijs en het harteloze optreden van de opvoeders, zorgen ervoor dat Wolfgang nog meer gaat rebelleren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Wolfgang Rosenkötter

Ingrid - Mutter von Wolfgang

Heinz - Stiefvater von Wolfgang

Hausvater Brockmann

Bruder Krapp

Angelika Brockmann

avatar van stinissen

Mijn interesse is gewekt .

avatar van gauke

gauke

Een keiharde en indringend film over een Duits katholiek tuchthuis: een ware hel voor minderjarige jongens. In naam van de kerk werden ze op een schandalig sadistische en autoritaire wijze mishandeld, misbruikt en uitgebuit. Het gevolg was onder meer dat de jongens ook geweld onder elkaar gebruikten. De beelden waren duister en drukkend en de cast speelde realistisch en geloofwaardig. Aan het eind werd nogmaals bewaarheid dat geweld geweld oproept.

avatar van Darbie

Darbie

Als je een verhaal voor de 100ste keer gaat verfilmen, dan moet je van goede huize komen.

En helaas ontbreekt het in Duitsland op het gebied van de cinematografie al jááááren aan goede producers, scriptschrijvers, regisseurs enzovoorts.

Zeer spijtig, vind ik.

avatar van aspro

aspro

heb hem gekeken op ARTE schijnt toch een kern van waarheid in te zitten dat die freistat pas rond 1970 is opgeheven.

voor mij 31/2*

avatar van Movsin

Movsin

Niet voor mogelijk geachte toestanden in een internaat en toch berustend op ware gebeurtenissen.

Schokkende scènes en al is Wolfgang een rebels kereltje, hij is ook nog maar 14 jaar en de tijd dat hij in dat "verbeteringsgesticht" doorbrengt zal van hem geen beter mens maken.

Uitstekend acteerwerk, zeker van de jonge Louis Hofmann, toch wel een revelatie onder meer gevestigde waarden als Max Riemelt, Katharina Lorenz...