• 9.370.274 stemmen

Histoire de Détective (1929)

Mystery | 52 minuten

Genre: Mystery

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Charles Dekeukeleire

Met onder meer: en Pierre Bourgeois

Gesproken taal: Frans

Plot Histoire de Détective

Detective T is door Madame Jonathan gevraagd om haar man, Monsieur Jonathan te observeren. Zij wil achterhalen waarom haar man zich afstandelijk en afwezig gedraagt. T schaduwt Monsieur Jonathan tijdens diens reizen van Brussel naar de kust, naar Luxemburg. Hij gebruikt de camera als een onderzoeksinstrument.

Monsieur Jonathan

avatar van beavis

beavis

Veel moderner en avant-garde kwamen ze in 1929 niet!! Qua vergelijking zou ik Die Parallelstrasse (1962) of iets van Ruiz kunnen noemen wellicht... maar dan met veel "handheld" (wederom, 1929!) camerawerk... nadeel is wel dat het nog een beetje finesse mist, buiten het originele idee en de radicale aanpak. Het kwam vooral heel onrustig op me over, zonder dat er echt hele briljante of mooie dingen voorbij kwamen. Voor een feature bood het dus net te weinig en begon het zelfs met een relatief korte speelduur wat te slepen.

avatar van John Milton

John Milton

Dat laatste had ik ook, maar dan nog was het wel interessant om te zien, zeker gezien het jaartal.