• 9.373.069 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Bryan Buckley

Met onder meer: Melissa Rauch, Gary Cole en Haley Lu Richardson

Plot The Bronze

"There's no place like third."

Hope Annabelle Greggory was een Amerikaanse heldin toen ze in 2004 een brozen medaille behaalde voor het vrouwelijke turnteam. Vandaag de dag leeft ze nog steeds in hetzelfde stadje, opgebrand en verbitterd. Immer levend in het verleden. Als een nieuwe, jonge turnster haar sterrenstatus dreigt te verbleken tracht ze dit niet over haar kant te laten gaan.

Hope Annabelle Greggory

Heath Parker

Dominique Dawes

Olga Korbut

avatar van scorsese

Aardige film over een voormalig olympische winnares turnen die een flink aantal persoonlijke problemen heeft. Ondanks dat het verloop wat voorspelbaar is, kijkt de film gemakkelijk weg. Voornamelijk vanwege het lekker grofgebekte hoofdpersonage die hier lekker dik wordt aangezet door Melissa Rauch zonder echt over de top te gaan.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een middelmatig filmpje over een vuilspuiende, verbitterde ex- turnster. Het personage is bloedirritant om naar te kijken, zelf haar stem werkt op de zenuwen, maar langzaam maar zeker valt de film steeds beter te behapstukken. Er zitten een aantal hilarische scènes in waar ik toch smakelijk om heb gelachen. Vooral de seksscène vond ik erg grappig. Verder niet een al te beste film maar door de humor geef ik het toch een krappe voldoende.

avatar van schumacher

schumacher

Nog beter dan gedacht, vooral de vuilgebekte dame haha.

avatar van Waku

Waku

Gedurende ruim anderhalf uur met name geirriteerd aan dat verschrikkelijke stemmetje van de hoofdpersonage. Na 15 minuten kon je haar ook wel uittekenen in dat blauw witte USA trainingspak.

Op zich was de film nog wel aardig. Alhoewel het allemaal wel erg voorspelbaar is.

Sex scene in hotelkamer was wel origineel.

avatar van BBarbie

BBarbie

Misschien hebben de filmmakers gedacht: hoe grover hoe beter. Maar een komedie met zo’n irritant hoofdpersonage is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Dat geldt te meer voor deze film, omdat er buiten de turnbeelden ook visueel weinig te genieten valt. Erg matig.

avatar van mikey

mikey

Bijzonder irritante seksscène met body doubles.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds ze in 2004 op heroïsche wijze een bronzen medaille voor het Amerikaanse turnteam veilig wist te stellen is Hope Ann Greggory [Melissa Rauch] in de vergetelheid geraakt en zit ze vooral thuis haar vader [Gary Cole] af te kafferen over het gebrek aan geld. Op een dag krijgt Hope een brief waaruit blijkt dat ze $500.000,-- kan claimen, maar er zit uiteraard een addertje onder het gras: ze moet het aanstormende talent Maggie Townsend [Haley Lu Richardson] coachen tot Maggie een einde maakt aan hun samenwerking. Hope ergert zich aanvankelijk dood aan Maggies extreem brave en nederige houding en vloekt en scheldt er dan ook flink op los, maar begint zich gaandeweg te beseffen dat meer heeft te winnen dan geld. Hope is een te afstotelijk karakter om sympathie op te wekken en Maggie Townsend (niet te verwarren met topturnster Maggie Reynolds) is veel te lief voor een topturner, maar de Rauch en Richardson doen hun best met hun matige rollen en Michelle Derstine is een prima body double voor Richardson in de training- en wedstrijdscènes.