• 9.370.264 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: April Mullen

Met onder meer: Katharine Isabelle, Christopher Lloyd en Kyle Schmid

Plot 88

"There are two sides to every story."

Een jonge vrouw loopt een wegrestaurant binnen terwijl ze geen idee heeft hoe ze daar terecht is gekomen. Verdeeld tussen twee tijdlijnen wordt ze meegenomen op een gewelddadige reis, op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor de dood van haar minnaar.

avatar van blurp194

blurp194

Actie/thriller verpakt in een wat mysterieus en psychedelisch verhaal - eerst onduidelijk waar het om gaat, en daarna onduidelijk wie het gedaan heeft - en dat is misschien niet het sterkste punt. Wel leuk frisse kleuren en qua cinematografie bijpassend fris - niet overdreven experimenteel, maar wel prettig om naar te kijken, en met af en toe aardige beeldgrapjes en goeie styling - als je ervan houdt, het zal niet ieders ding zijn.

De cast is voor dit type film eigenlijk best goed - meiske Katharine Isabelle komt geloofwaardig en goed over, en Christopher Lloyd (hah, wie ook alweer) doet het ook best goed.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

88 used confusion. It's super effective!

Enigszins verwarrend filmpje doordat wij de film vanuit de eveneens verwarde hoofdpersoon beleven en de vele tijdssprongen die de film maakt. Naarmate het vordert wordt e.e.a. wel duidelijk en kon ik er wel in meegaan, maar vond het toch nadelig werken dat ze de hele film aan deze aanpak vasthielden. Enkele toffe momenten en een leuke hoofdrol maken het gelukkig geen moeilijke zit en trekken het nog naar een voldoende.

avatar van SPT

SPT

Middelmatige B film. Het plot is mager, en de uitwerking ronduit warrig. Gezien de chronologie lijkt dat warrige weliswaar zo bedoeld te zijn, dat neemt niet weg dat het de opbouw van de spanning verstoord doordat je lange tijd geen idee hebt waar het over gaat, en hoe de karakters zich tot elkaar verhouden. Om over het slappen einde (ze heeft haar vriendje zelf doodgeschoten, dus de hele wraakexercitie was voor niets) nog maar niet te spreken. Met een beter plot en regie had er zeker meer ingezeten, want het acteerwerk was voor een B-film niet slecht en er zaten bovendien diverse knappe vrouwen in.

Vond het gebruik van overduidelijke speelgoedpistolen (Oost-Europese rommel) overigens ook een storend element.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Je kan nooit genoeg mindless nonsense b-film trash hebben, voor op de dagen dat......eh nou soms is dat gewoon wel eens lekker. Een girl, een gun: Ik had er zin in vandaag. Dan kon ik ook nog kiezen tussen Everly (2014) en dit 88. Keuzes keuzes. Naja Isabelle of Hayek, de keuze was snel gemaakt....

Memento with Tits! zo was de subtiele kreet van een Youtube user en die omschrijving is eigenlijk spot on. Helaas betekend dat dus ook een "waarom makkelijk doen als het moeilijk kan" puzzel-plotje, dat met een meer normaal narratief geen puzzel was geweest. Maar de makers hebben een reden, zoals verteld aan het begin van de film. Het karakter (Isabelle) heeft namelijk last van een fugue state. Zoals de disclaimer uitlegt is dat een psychische verwarde staat na een trauma, die zorgt voor gaten in het geheugen. Zo, dat is ook weer uitgelegd, moeten de makers gedacht hebben. Nu hoeft de film in ieder geval niet logisch meer te zijn. Jammer Jammer, slap excuus.

Des te meer jammer omdat de film eigenlijk ook een hoop goed doet. Audiovisueel heeft het een zeer eigen stijltje. Rode en gele kleuren domineren op belangrijke momenten en dat ziet er erg tof uit. De soundtrack bestaat uit tinnitus-achtige piepjes en een country deuntje dat erg sfeervol is. Hellaas komt er tijdens de (onnodige) dramastukken ook nog wat zwijmelpop om de hoek kijken, maar ach.

Ook de combinatie van zelfbewuste. platte humor en bot stylish geweld is tof.

Thats a shitload of pancakes for a girl who doesn't even like pancakes....fuck!

Het acteerwerk is redelijk tot goed, voor het type film dat het eigenlijk zou moeten wezen (mindless genre vermaak) en vooral Isabelle schittert, al rokend, melk drinkend (melk ja! ) en vloekend rondlopend in 2 mooie jurken. Christopher Lioyd doet mee als badguy en Kyle Schmid uit Lost Girl en Copper komt ook ff langs.

Dan is het resultaat dus vooral jammer te noemen. Gooi de Memento-structuur de prullenbak in, haal het onnodige drama eruit en dit was een topper geweest. Helaas, het mocht niet zo wezen. Dat vind ik jammer, dat moge duidelijk zijn.

Toch wil ik meer zien van schrijver- en regieduo Mullen/Doiron, want er kan zomaar eens een voltreffertje tussenzitten. Dead before Dawn 3D (2012) ziet eruit als een afgekeurd script van de Canadese jeugdserie Are You Afraid of the Dark?, maar dan met gore. Ik zeg: laat maar komen.

Oh en dit is een veel te lange recensie voor zo'n trainwreck van een film.......maargoed. Respect voor hen die dit ook daadwerkelijk lezen en de film gaan kijken dan. Sterkte ermee!