• 9.486.800 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Nicole Kidman en Robert Duvall

Releasedatum: 21 september 1990

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Days of Thunder

"You can't outrun the thunder."

Door de week zwijgen de motoren op het circuit. Maar in het weekend breekt de dag des oordeels aan. Dan denderen de stockcars over de baan met een snelheid van 300 km per uur. Cole Trickle (Tom Cruise) heeft zijn zinnen gezet op de overwinning in een van de zwaarste autoraces van de wereld: de Daytona 500. Maar voor het zover is heeft Cole nog het een en ander uit te vechten met zijn teambaas Harry Hogge (Robert Duvall). Hij zet niet alleen zijn leven op het spel, maar ook de liefde van zijn vriendin, de mooie dokter Claire Lewicki (Nicole Kidman).

Cole Trickle

Aldo Bennedetti

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nicole Kidman marathon 3#

Ook deze film al eens gezien. Ik kon er weinig van herinneren. Als ik dan weer zie dan komt alles weer boven, maar het is allemaal niet erg interessant. Autoracen interesseren mij eigenlijk weinig, toch ziet het er allemaal wel goed uit, maar de film moet het toch meer van Kidman en Cruise hebben die beide goed werk afleveren en natuurlijk veel charisma hebben. Ook hun liefdesverhaal voelt niet af of compleet, het wordt er meer tussendoor ingegooid en gaat nergens echt de diepte in. Ook de situaties op het circuit en daaromheen met de coach en collega laten de wensen over. Te kort door de bocht letterlijk en figuurlijk.

Toch leuk voor tussendoor, maar ik hou het dan bij een eenmalige kijkbeurt. Beoordeling blijft staan op 2,5*. Wel de minst leuke van haar 2 voorgaande films van Kidman. Al was dit wel haar eerste US film.

avatar van shrink

shrink

Gewoon aardig vermaak. Niks bijzonders maar zeker niet slecht.