• 9.377.328 stemmen

Geregisseerd door: Keoni Waxman

Met onder meer: Vinnie Jones, Steven Seagal en Byron Mann

Gesproken taal: Spaans, Italiaans en Engels

Plot Absolution

"Revenge has its own set of rules"

Een agent wordt door zijn voormalige werkgever gerekruteerd om de Afghaanse drugsdealer Kamaal te vermoorden. Zijn oude baas is bang dat Kamaal zal pogen informatie te verkopen, omdat de winst van heroïne verdeeld wordt tussen de machtige families in Afghanistan en de machtige, geheime groepen in de Verenigde Staten. Wanneer de agent twee slachtoffers van mensenhandel ontmoet, raakt hij overtuigd dat Kamaal hier iets mee te maken heeft.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Seagal die Vinnie Jones een bitch noemt Keoni en Seagal zijn weer terug; met ringbaard en al. Verschilt zeer weinig van de vorige samenwerkingen. Zie niet hoe dit de beste sinds Half Past Dead moet zijn, aangezien de goede lijn sinds 2009 al is ingezet (sinds de samenwerking met Keoni begon, dus) en deze daar niet zozeer bovenuit springt. Een stap vooruit is het dus al een tijdje niet meer. We moeten blij zijn dat het niveau zo hoog ligt (voor een DTV) en onze Steven er nog altijd zin in heeft!

avatar van JdeB

JdeB

Geen al te beste beurt van de heren Waxman en Seagal. Als regisseur kan Waxman er na vijf of zes keer oefenen met Seagal er nog steeds geen ene klote van. Wat een gepruts.

Coninuitietsfouten, opzichtelijk gepruts met frames (per seconde), en foeilelijk camerawerk (ook bij de knokscenes, slechte cuts). Het lijkt wel of de gehele film gedraaid is met het cameratje waar in deze film zo veel om te doen is.... Seagal heeft (overigens) het overgrote gedeelte van het knokwerk uitbesteed aan zijn kompaan Byron Mann. Deze man kan best een beetje knokken, maar het is niets nieuw onder zon. Vrij armoedig dus.

Ook de "doubles" zijn weer oververtegenwoordigd. Serieus: Seagal heeft zelfs een "rugdouble". Dat hij zijn vechtscenes al lang niet meer volledig zelf doet (ook hier weer het geval), dat wisten we al, maar dat hij zelfs zijn rugshots "uitbesteed" aan iemand anders begint nu toch wel genante vormen aan te nemen. Wat een amateurisme. Ook in een rasechte B-film met snelle en korte opnametijden kan dit echt niet (meer).

Verhaalinhoudelijk wil ik er eigenlijk weinig woorden aan vuil maken. Je weet dat je daar niet te veel van kunt verwachten. Dat doe ik ook niet, maar de motieven en de wijze waarop onze vechtbarbapappa zijn "absolution" wil bereiken zijn nogal debiel.

Kortom: een bijzonder inspriatieloze vertoning.

Geef mij Skin Trade maar. Deze is voor hetzelfde bugdet opegenomen en steekt een heel stuk beter in elkaar.

NB: check in de allerlaatste scene de ingelijste wanddecoratie....

avatar van Kondoro

Kondoro

Absolution

Ik vond Absolution helemaal geen slechte film van Seagal. Qua geweld zit de film erg lekker, acteer prestaties waren van de meeste wat minder. Ik weet dat Seagal niet de beste acteur is en zeker hier op MM word hij niet echt goed gewaardeerd door de meesten volgens mij. Als je Seagal kijkt dan moet je gewoon weg weten dat het meer actie is dan normale scene's. Is dit erg? Voor mij niet echt, nee. Maar voor de meesten wel. Agja, het is toch verstand op 0 en lekker genieten. Toch?

Er waren maar een paar acteurs die ik daadwerkelijk leuk vond acteren. Steven Seagal, Byron Mann en Vinnie Jones.. Oef! Wat speelde Vinnie Jones een heerlijke rol! Lekker duister ook als de psychopaat van het stel. Adina Stetcu deed het ook wel leuk maar dan houd het op.

Het verhaal vond ik wacht tegenvallen en is erg dun. Daar in tegen was het concept wel leuk om te volgen alleen dit hebben we ook wat vaker gezien. Leuk om even snel een avondje te vullen en zeker niet verkeerd hoor. Actie gewoon prima te doen.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Wat was het eindelijk nog eens lekker genieten van een Seagal film die deze keer heel de film lang te bewonderen was en weer in goede doen was ondanks zijn gevorderde leeftijd. Hij wordt schitterend bijgestaan door Byron Mann die volgens mij alles heeft om de nieuwe Jet Li te worden al is hij ook niet meer van de jongsten. Schitterend geacteerd ook door de slechterikken en de actie-scenes worden prima in beeld gebracht. Mooie locaties, veel geweld en veel vrouwelijk schoon, kortom Seagal kan het nog. Dit is inderdaad het derde deel van een trilogie maar mogelijk is dit ook de laatste actiefilm van Seagal want er is een stevige knipoog naar zijn nieuwe carriere als gitarist. Hopelijk mogen we in de toekomst toch nog van Seagal genieten want er is weinig nieuw bloed in zicht in het actiegenre.

4,5 sterren voor de beste Seagal film in jaren, want wat zeldzaam wordt moet gekoesterd worden

avatar van Brabants

Brabants

Op zich is deze film best wel onderhoudend, maar het is wel allemaal zo generiek dat het in dat opzicht weinig te bieden heeft. Steven Seagal heeft zijn hoogtijdagen ook duidelijk gehad en het wordt er allemaal niet beter op. Zijn skills waren ooit om van te genieten, maar voelt nu niet zo heel geloofwaardig meer aan.