• 9.377.071 stemmen

Genre: Misdaad / Film noir

Geregisseerd door: Henry Hathaway

Met onder meer: Victor Mature, Brian Donlevy en Coleen Gray

Plot Kiss of Death

"From her lips there is no escape!"

Nick Bianco wordt tijdens een juwelenkraak opgepakt. Hij weigert zijn maatjes te verlinken en belandt in de gevangenis, omdat zijn partners hebben beloofd zijn vrouw en kinderen te onderhouden. Als blijkt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd verraadt hij alsnog de andere criminelen en wordt een vrij man. Zijn verraad blijft niet zonder gevolgen.

Nick Bianco

Assistant D.A. Louis D'Angelo

Nettie Cavallo

Earl Howser

Sgt. William Cullen

'Big Ed' Williams (onvermeld)

Detective (onvermeld)

Sing Sing Guard (onvermeld)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Prima story. Eén van Victor Matures beste rollen. Coleen Gray (RED RIVER, THE KILLING) is aan 't begin ook sterk, maar zakt later in de film terug. Misschien komt dat ook, doordat haal rol verandert. (Eerst indipendent woman en later zorgzame huisvrouw).

Ook de debuterende Richard Widmark heeft als de sadistische psycho-killer Tommy Udo in deze film een prima start gemaakt, indrukwekkend. Neem alleen al die scene, waarbij hij die bejaarde vrouw met rolstoel en al van de trap duwt. Een soortgelijke rol heeft hij ook weer (psycho-racist-killer) in NO WAY OUT.
Zeker een 4*

avatar van Movsin

Movsin

Goede maar niet denderende film noir, met enkele stevige en gevatte scènes en behoorlijke acts.

Toch merkwaardig in dergelijke misdaadfilms uit die tijd dat een boosdoener eerder als een slachtoffer van de maatschappij wordt voorgesteld. Eénmaal, hoe onschuldig ook, in het circuit beland en met een strafregister opgezadeld, is het nagenoeg onmogelijk opnieuw in de normale samenleving (aanzien, werk...) te worden opgenomen en blijft er maar één uitweg...

avatar van Flavio

Flavio

Aardige noir maar Mature is geen geweldige acteur en Gray had een zwakke rol. Ik vond de D.A. assistent, d'Angelo wel goed en Widmark is geweldig als over the top psychopaat. Het verhaal is vrij eenvoudig maar het wordt goed en met de nodige vaart verteld. Helaas gaat het op het einde dan toch mis want dat was natuurlijk een miserabel plan. Of was Mature alvast bezig met zijn Samson rol en waande hij zich onschendbaar? Hij had de confrontatie met Tommy natuurlijk beter moeten doordenken en op zijn minst een kogelvrij vest moeten dragen- zeker omdat Udo kennelijk bekend stond als iemand die squealers graag in de buik schiet. Overigens lijkt hij me nog steeds niet helemaal veilig nu Udo achter de tralies belandt want er zullen meer maffiosi op zoek zijn naar hem: Rizzo die dankzij Nick zijn moeder verloor, de advocaat-gangster en die maten van Udo om er een paar te noemen.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een crimineel na een juwelenroof voor de zoveelste keer de bak in draait. Alhoewel weinig nieuws onder de zon, een prima plot voor een film-noir als deze. Victor Mature doet het goed in de hoofdrol, maar het is vooral Richard Widmark die opvalt in zijn maniakele debuutrol. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van starbright boy

Een New York-noir ditmaal. En het begint in het Chryslergebouw, dus meteen een herkenbaar gebouw. Zelfs de gevangenisscenes zijn gewoon gefilmd in Sing Sing nota bene. Eentje met een stevige dramatische onderlaag, vergelijkbaar met Clash By Night deze maand. Niet al te subtiel misschien met de zelfopoffering op het einde en Christelijke symboliek in de namen van de karakters. En met een vrouwelijke voice over, dat hoor je ook zelden.

Ik vond Mature erg goed en gemakkelijk in staat de fiilm te dragen. Dat Widmark nare mensen kan spelen wist ik al, maar hier begon dat. Vorig jaar zag ik ook een Hathaway die me licht tegenviel. Deze was toch wel erg fijn. Met fraaie, enigszins lange goed opgebouwde scenes.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goed verhaal in deze misdaadfilm. Victor Mature in één van zijn grotere rollen en een opmerkelijke debuutrol voor Richard Widmark als schofterige sadist met de gemene lach. Ik vond het alweer sterk in elkaar geknutseld, met een vroegere dief die een tweede kans krijgt van de assistant D.A. die sympathie voor hem heeft omdat hij twee dochtertjes heeft. In ruil voor een voorwaardelijke vrijlating moet hij andere misdadigers uit het milieu verlinken. Waar het naartoe gaat is snel duidelijk maar Kiss of Death is een aangenaam misdaaddrama met droom-acteerwerk.en een leuke finale.