• 9.371.024 stemmen

Geregisseerd door: David Farr

Met onder meer: David Morrissey, Clémence Poésy en Stephen Campbell Moore

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Ones Below

"How well do you know your neighbors?"

De succesvolle dertigers Kate (Clémence Poésy) en Justin (Stephen Campbell Moore) verwachten hun eerste baby. Op het eerste gezicht lijkt alles perfect, maar diep van binnen twijfelt Kate of zij wel geschikt is als moeder. Een ander stel verhuist naar het appartement onder hen: Jon (David Morrissey) en Teresa (Laura Birn), ook zij verwachten een kind. Teresa is het tegenovergestelde van Kate, zij kan niet wachten totdat haar moederschap begint. De vrouwen raken hecht bevriend totdat een tragisch ongeval de levens van beide stellen verandert in een nachtmerrie.

avatar van blurp194

blurp194

Horror voor jonge ouders.

En misschien moet je ook in die doelgroep zitten om het verhaal ten volle te kunnen, ahem, 'waarderen'. Daarbuiten is het eerder een wat voorspelbaar en mat drama dat als enige pluspunt de aardig spelende Poésy is. Tenminste, ik was van de rest niet heel erg onder de indruk, het is niet slecht of zo maar er zitten ook wel wat matige scenes tussen. En het einde vond ik wat teveel aan de onwaarschijnlijke kant.

avatar van Collins

Collins

"Suspenseful" en "chilling" staat er op de filmposter. Nou, dat valt erg mee, hoor. Zowel het suspensegehalte als het thrillergehalte heeft te lijden onder behoorlijk wat inzakmomenten.

Bepaalde gebeurtenissen en plotwendingen wakkeren een mysterieus gevoel aan, zetten je misschien op het verkeerde been of zetten je lichtjes onder spanning, maar dat is zeker niet voor lang en zeker niet over de hele filmlinie het geval. Daarvoor heeft het verhaal inhoudelijk toch te weinig laag en activeert het te weinig hersencellen.

Daarbij valt het acteerwerk tegen. Erg jammerlijk is het gebrek aan overtuiging in het spel van de acteurs, waardoor de personages nooit enige empathie oproepen of zelfs boeiend worden.

De film heeft door al deze gebreken een tekort aan creepy sfeer en is te weinig pakkend. De spanning en suspense zijn slechts voelbaar in een paar incidentele scenes. De rest van de scenes herbergt een zekere kunstmatigheid die geen heuse spanning genereert. Wel vermoeidheid.

Tja, de tekst op de filmposter belooft veel, maar biedt uiteindelijk weinig.

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Redelijk. Op zich was het qua atmosfeer niet onverdienstelijk, maar echt overtuigen deed het nergens. Dieptepunt hier was toch het einde, waarbij alles tot in den treure wordt uitgelegd. Bijna een belediging van de de kijker. Want zo ingewikkeld was het niet. Had wat mij betreft 100x sterker geweest wanneer we de film was gestopt met het shot op de begrafenis.

avatar van Brabants

Brabants

Deze thriller heeft een sterk gespannen opbouw waarbij je haast gaat denken dat er iets bovennatuurlijks gaat plaatsvinden. Helaas blijft de spanning op een bepaalt moment steken en vindt er helaas op het einde geen krachtige plotwending plaats. Het wordt allemaal zeer voorspelbaar en het einde daarvan gaan er dertien in een dozijn.

avatar van broncode

broncode

Een tv film die redelijk begint met een goede spannings opbouw maar gaande weg vervalt in clichés. Clemens Pousy is in mijn ogen verkeerd gecast en riep bij mij gaande weg meer irritatie op door haar infantiele gedrag. Geen hoogvlieger deze film...

avatar van arno74

arno74

Aardige thriller(tje) met een dun horrorverhaaltje. Hoewel het officieel geen TV-film is heeft het daar wel alles van weg. Het verhaal zal voor de meesten niet helemaal onbekend klinken, een koppel die een baby verwachten krijgt nieuwe onderburen, ook een koppel waarbij zij in verwachting is. Hoewel bizar toevallig worden ze aanvankelijk vrienden, maar een incident zet hun relatie op scherp. Wat daarna volgt is een thriller die een milde draai geeft aan de clichés waardoor het prima bekijkbaar is. Geen hoogvlieger, maar 3* krijgt het wel van mij.

avatar van Corcicus

Corcicus

Goeie mysterieuze thriller.

Je hebt de hele tijd het gevoel of er wat op til is en de dubbele plottwist op het einde vormde de heerlijke climax van een puike film. De acteerprestaties mochten er ook zeker wezen.

avatar van Daan258

Daan258

Zeer matig.

Wat Collins al aangaf: Suspensfull en Chilling stond op de poster, nou ik denk dat ik dan ook zeker wat gemist heb. Want het was absoluut nergens spannend weten te noemen.

De film is heel erg traag en weet ook nergens echt een beetje er boven uit te schieten, het blijft de gehele film op hetzelfde saaie niveau hangen. Toch bleef ik kijken omdat ik wel benieuwd was naar het eind en toch had gehoopt op een leuke twist maar helaas eindigde de film bijna precies zoals ik al vanaf het begin dacht.

Het acteerwerk kon er nog net mee door maar goed was dit ook niet. Af en toe hier en wel een aardige sfeer maar ook dit weet de film zeker niet te redden.

Vrij saaie en langdradige film.

avatar van Noodless

Noodless

Mysterieus verhaal dat alle kanten kan uitgaan. De twist kon je misschien wel verwachten, al had het even goed de geschifte reactie van de moeder kunnen zijn, maar het slot lijkt mij toch eerder verrassend dan voorspelbaar. Zeker geen 13 in dozijn einde want eind goed al goed past hier niet. Goed spel van de cast die hun rollen overtuigend weten te brengen.
Meer dan gemiddeld. Dus een 7/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, is voor een keertje te doen.

avatar van mrklm

mrklm

Kate [Clémence Poésy] is 18 weken zwanger wanneer zij en haar partner Justin [Stephen Campbell Moore] kennis maken met hun onderburen Jon [David Morrisey] ene Theresa [Laura Birn], die zelf 21 weken zwanger is. Een gezellig onderonsje loopt op tragische wijze uit de hand en vanaf dat moment begint Kate zich steeds meer zorgen te maken over haar zwangerschap. Het muzikale motiefje en de setting doen meteen denken aan Rosemary’s Baby, dat overduidelijk de belangrijkste inspiratiebron was voor deze sfeervolle, maar redelijk voorspelbare psychologische thriller. Goed spel van Poésy en Birn helpt.