• 9.377.350 stemmen

Geregisseerd door: Etan Cohen

Met onder meer: Will Ferrell, Kevin Hart en Alison Brie

Releasedatum: 7 mei 2015

Plot Get Hard

"An education in incarceration."

Een rijke bankdirecteur, genaamd James King (Will Ferrell), wordt ten onrechte veroordeeld voor fraude en zal in een maximaal beveiligde gevangenis terechtkomen. Om zich voor te bereiden op zijn opsluiting wendt hij zich tot Darnell Lewis (Kevin Hart), de man die zijn auto wast, om zich 'harder' te laten maken in de laatste 30 dagen van zijn vrijheid.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Leuke trailer, ik heb er zin in!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het plot klinkt wel naar dat van Big Stan (2007).

avatar van Kondoro

Kondoro

Inderdaad een leuke trailer. Laat maar komen.

avatar van Seam

Seam

Haha dit belooft veel goeds!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Tot nu toe erg genoten van de trailers. Ik ben benieuwd!

Corcicus

Haha dit ziet er geweldig uit!

Corcicus

Ja, er valt wel wat te lachen. Soms regelrecht erover en dan weer wat te flauw, maar over het algemeen zeer genietbare Will Ferrell flick.

Corcicus

De vechtscène op het einde is trouwens goud waard!

avatar van gauke

gauke

Van de openingsscène werd ik al niet vrolijk; deze voorspelde veel over het niveau van het verdere verloop van deze film (voornamelijk onderbroekenlol). Will Ferrell en Kevin Hart harmonieerden, al vond ik de personages die ze uitbeeldden persoonlijk bijna onverdraaglijk en stereotype racistisch. Van een goedlopend verhaal was geen sprake: de productie sprong van de ene komisch bedoelde scene naar de andere.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tja, eens met gauke. Het begin voorspelde al niet veel goeds. Al speelt het voor mij ook mee dat ik de twee acteurs moeilijk uit kan staan. Ferrell vind ik zelden grappig en zijn uitstraling vind ik vervelend, Hart daarentegen is té druk voor mijn smaak en slaat de plank vaak mis door zijn hoge "over the top" gehalte.

Veel scènes zijn te plat. Ik kan er niet om lachen als een volwassen kerel een grote boodschap doet op een emmer terwijl hij gitaar speelt. Is dat humor? De "black" vs "white" grappen (lees: racistische opmerkingen en veel gevloek) vliegen je om de oren, voorspelbaarder zul je ze niet snel vinden. Jammer, nergens wordt het leuk. Af en toe zie je een bekend gezicht (John Mayer, wat deed jij daar nou?) maar ook zij voegen niet veel toe.

De tweede helft gaat een iets andere kant op, niet meer zozeer meer het "voorbereiden op" maar het "voorkomen dat". Ook dat gaat volgens een vast stramien dat we al vaak gezien hebben. Maar ja, uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal weer samen. Het grote "wat heb ik nu geleerd" komt om de hoek kijken. Dat kennen we nu wel...

Hoewel het niet zo irritant was als gedacht is het ook zeker geen positieve verrassing gebleken.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Grappige trailer...lijkt me een lekkere wegkijker.

gauke schreef:

Dat is een niet al te beste recensie...

Racistisch snap ik nog niet in deze context trouwens... (heb de film nog niet gezien) .

avatar van Jaarme

Jaarme

Ik kan niks aan mijn hoge score doen ..

Will Ferrell en Kevin Hart zijn beiden goeden acteurs, de film begint gelijk op een leuk en snellend niveau!

Je moet wel van dit soort humor houden, er zullen genoeg mensen rondlopen die het niet vinden, of de film helemaal te gek vinden!

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Een 'redelijke' film die nergens weet te overtuigen. Veel zogenoemd 'poep en pies' humor, waar je echt van moet houden. Film kent weinig tot geen diepgang en is nergens overtuigend. Nee, dit was geen positieve verrassing.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik geef deze het voordeel van de twijfel, want ondanks dat het geen geweldige film is en lang niet alle grappen goed overkwamen heb ik me toch wel weten te vermaken.

Ferrell trekt de humor van Anchorman 2 wat door in deze film en vooral de "accidental racist" grappen komen best regelmatig voorbij. Die grappen zijn wat mij betreft een beetje verdeelt tussen hit & miss door de hele film. Verder gaat hij in sommige grappen net iets te lang door, waardoor het net iets te flauw word.

Het samenspel met Kevin Hart gaat wel goed. De twee hebben wel een leuke chemie samen die vooral tegen het einde goed uit de verf komt (de vechtscene).

Dit soort komedies zijn vaak een beetje love it or hate it films. Ik denk dat dit voornamelijk geinig is voor de liefhebbers van Ferrell's eerdere komedies.

Elineloves schreef:

Hoewel het niet zo irritant was als gedacht

Je bent blijkbaar ook met de juiste ingesteldheid beginnen kijken.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Redelijke komedie. Get Hard is een film voor mensen die Will Ferrell grappig vinden. Ferrell kan mij gelukkig altijd bekoren. You love him or hate him. Hij heeft een hele droge kop en weet zo'n beetje alles wat hij doet grappig te maken. Hij is gewoon een van die acteurs die weinig hoeft te doen om grappig te zijn. Gelukkig maar want anders was deze film saai geweest. Get Hard is een van de mindere komedies waar Ferrell in speelt. Gelukkig is het over het geheel gezien voldoende en heb ik een aantal keer goed kunnen lachen.

Kevin Hart is een vervelende acteur. Het is ook te zien aan de rollen die hij speelt. Een klein driftig mannetje met adhd gedrag. Gelukkig is er een man als Will Ferrell die tegenwicht kan bieden tegen zo'n type. Ferrell op automatische piloot: niet bijzonder maar wel altijd genoeg voor gelach. Alison Brie mag het oogappeltje van de film spelen. Een mooie vrouw in de gemiddelde film lijkt wel een vereiste, maar het is bijna altijd een slimme zet.

Get Hard is een komedie om niet echt koud of warm van te worden. Er komen jammer genoeg veel minder grappen in voor dan de gemiddelde Ferrell film. Het idee achter de film is in ieder geval leuk en zorgt vanzelf voor absurde situaties. Voorbereidingen treffen om niet iemands "vrouw" te worden in een gevangenis, je moet er maar opkomen. Een hoop clichés en poep en piesgrappen komen langs maar dat past op zich goed bij deze film. Ik vind het persoonlijk altijd een genot om Ferrell op het witte doek te zien en ik sloeg deze mogelijkheid dan ook niet over.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Ik zag hem voorbij komen (op vooral late tijdstippen) en ik dacht laat ik hem zo voor de vrije dag maar meepakken. De spelers zeggen genoeg over de film, je moet met een bepaalde mindset naar deze films gaan anders word het vrij weinig voor jouw op zo'n avond.

Verwachtingen zijn wat het is, een avondje flink plat vermaakt met Kevin en Ferrel, toppers in toch wel het platte comedy genre wat ze prima beheersen. Doel van zo'n film? Heerlijk weglachen en vooral niet teveel ervan denken. En dat hebben ze prima voor elkaar gekregen.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vind het eigenlijk altijd wel mooi om te zien hoe een blanke wannabe gangster het probeert te maken in de cultuur van een andere nationaliteit en zo eerder lachwekkend overkomt dan dreigend. Will Ferrell is bij aanvang miljardair en lijkt geen zorgen te hebben totdat hij door een anoniem persoon aangeklaagd wordt. Ietwat vaag van hoe en wat, maar in ieder geval is het duidelijk dat hij actie moet ondernemen. De countdown vanaf 30 dagen begint, met witte letters op het scherm die de tussenstand weergeven. Op een gegeven moment heeft hij zo z'n eigen verdedigingsmechanisme uitgevonden waaronder allerlei obscure scheldwoorden. Een best geinige komedie en een passende samenwerking met Kevin Hart.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Will Ferrel..brengt altijd een glimlach op mijn gezicht.

Hilarische komedie met een heerlijk samenspel tussen de 2 hoofdrolspelers.

avatar van Sgt. Trash

Sgt. Trash

Gewoon een komische film, niet te veel bij nadenken. Mayonaise blijft wel hangen, haha.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Will Ferrell tovert toch altijd wel een glimlach op mijn gezicht. Vooral als hij zich als een domme drama queen presenteert. Dat gebeurde ook weer in deze film. Stereotiepe personages werden afgewisseld met stereotiepe grapjes.

De training door Kevin Hart werd een beetje saai en halverwege de film begon ik mij eigenlijk een beetje te vervelen.

Niet goed, maar ook niet heel slecht.

avatar van wwelover

wwelover

Allereerst ik ben een groot liefhebber van Will Ferrell, dus het lastig om een film van hem niet leuk te vinden. En ook al is dit niet één van zijn beste film het is zeker een grappige film. De samenwerking met Kevin Hart heeft goed uitgepakt en gelukkig is Hart dit keer ook niet een extreem druk typetje. Het verhaal is natuurlijk zo dun als een Victoria Secret model maar de grappen maken veel goed. Moest wel een beetje denken aan de film Big Stan. Alison Brie is nu vooral gecast omdat ze belachelijk mooi is en dat is ook zeker niet vervelend, maar ze verdient natuurlijk wel meer dan dat met haar talent. Natuurlijk is de film niet voor iedereen, maar de liefhebber van Ferell kan er vast wel van genieten.

avatar van tommycool98

tommycool98

Hele grappige en vermakelijke film vond ik. *4

avatar van schumacher

schumacher

Haha, wat een zalig filmpje, popcorn time, colake en chipske bij , verstand op nul en genieten maar.

De chemie was er echt wel tussen de 2 hoofdacteurs haha.

Meerdere grappige momenten ook.

Kheb de laatste paar jaar veel komedies gezien en 99% ervan was gewoon slecht, deze is echt wel genietbaar.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is nou niet bepaald een soort film waar ik naar uit kijk. Zo nu en dan een Ferrell film wil ik wel eens kijken maar over het algemeen kan hij me niet echt aan het lachen krijgen, met uitzondering van Step Brothers, want die vond ik wel geinig. En zelfs dat lag dan nog meer aan John C. Reilly dan aan Will Ferrell.

Maar het ligt er natuurlijk voornamelijk aan dat het mijn genre film niet is, want zoals ik kan zien zijn er genoeg liefhebbers van deze film. Gewoon een kwestie van smaak.

avatar van tattoobob

tattoobob

Geinige comedy met de (bijna)altijd leuke Ferrell.

Gewoon de humor die we van hem gewend zijn....dus vind je die humor niet leuk...niet kijken dus.

Over het algemeen lekkere flauwe grappen..sommige beter als de ander maar over het algemeen erg vermakelijk.

Kevin Hart ...ik weet nog niet wat ik van hem moet vinden behalve dat ik hem vaak wat te druk vind,maar goed ik kan hem op zich wel handelen en vind hem niet storend ofzo.

Visueel zit de film ook prima in elkaar,ja ik heb me wel vermaakt met deze film.

avatar van Misgunner

Misgunner

aardig filmpje, leuke stuken erin

Had er net iets meer van verwacht met de hoofdrolspelers, maar zeker leuk om eens keer te zien als je van het genre houdt.

avatar van SPT

SPT

Flauwe humor. Ik vond er niet veel aan behoudens een paar scènes.

avatar van Kondoro

Kondoro

Get Hard

Als je aan een film met Will Ferrell begint kun je de flauwe humor al ruiken terwijl je hem nog niet hebt gezien. Dat is standaard bij deze malloot. Maar dat maakt in mijn ogen Will Ferrell zo leuk en ik vind dat je dat ook moet weten als je aan een film begint als deze! Ik daarin tegen heb een paar keer echt dubbel gelegen om de domme bezigheden van Ferrell. Wat kan ik daar van genieten! Ik ben wel van dat flauwe gebeuren. Kan ik erg hard om lachen. Natuurlijk stelt het verhaaltje in deze film amper wat voor maar, het word naar mijn mening toch nog aardig leuk overgebracht. Kevin Hart deed het ook erg leuk. De rest van de acteurs / actrices vond ik het wat matiger doen. Verhaal was dus wat dun maar ik vond het zeker leuk om te volgen. En het concept is ook erg geinig. En natuurlijk heb je bij Ferrell nooit een goed eind. Moet altijd wel wat gekloot zijn en dat was het ook, haha! De opening's scene vond ik dan wel weer tegenvallen!

Degelijk.

Het botert in de comedy wel tussen Ferrell en Hart, alleen blijft het daar wel een beetje hangen. Wanneer de twee gezellig hun ding doen is het een vlotte, degelijke comedy, maar het hele gebeuren errond leidt geregeld af van de lol.

Er worden wat brave "racistische" grapjes gemaakt, verder is het toch vooral Ferrell die weer mag freewheelen. Soms iets te duidelijk zelfs, maar qua comedy ligt hem dat wel. Hart herhaalt verder ook z'n kunstje, de combinatie druk/rustig is dan ook redelijk gebalanceerd.

Dat Schneider zich drukgemaakt heeft over deze film is verder ook wel te begrijpen, heel origineel is het allemaal niet. Ferrell die uiteindelijk bij die gang terechtkomt en het povere einde waar alles wel héél makkelijk opgelost wordt doen de film niet veel goed, maar de humor blijft gelukkig wel redelijk constant.

Groots of érg grappig is het allemaal niet, maar het vermaakt wel. Al had ik toch op iets meer gehoopt denk ik.