• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Kam-Hung Yip

Met onder meer: Eric Tsang, Nicholas Tse en Shu Qi

Gesproken taal: Kantonees

Plot Ban Zhi Yan

Roy keert terug naar Hongkong na een verblijf van 30 jaar in Brazilië. Ondanks het feit dat hij lijdt aan Alzheimer, houdt hij nog altijd een half opgerookte sigaret bij zich, omdat dit een aandenken is aan een meisje dat hij ooit liefhad. Bij zijn aankomst ontmoet hij Smokey, een schurk die op zoek is naar zijn vader en die steeds een politieagente filmt waar hij verliefd op is. De twee worden vrienden en proberen elkaar te helpen.

Roy 'Mountain Leopard'

Ah Nam

Policewoman

Mountain Leopard in '70

Brother Chai

Mad Dog Wah in '70

Aardig.

Filmpje dat zich in het Young & Dangerous universum lijkt af te spelen, al is het al net iets te lang geleden dat ik die films nog gezien heb. In ieder geval een paar bekende gezichten (Anthony Wong, Sandra Ng) in bekende rolletjes. Maar een echte officiële spin-off lijkt het me niet, anders was ik hem wel al eerder tegengekomen.

De focus ligt wel iets meer op drama. Het crime/triad gebeuren is meer de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt. Tse en Tsang vormen een aardig duo, met Tse als hoofdpersonage en Tsang als hoofdvoorstuwer van het verhaal. Qi en de rest zijn bijzaak.

In tegenstelling tot de meeste HK films werkt het drama hier best goed. Niet overdreven innemend, maar aardig om volgen en de film kan er op steunen. Toch een kleine ommekeer in Tsang's carriere, die toch vooral bekend staat voor z'n humorisch werk.

Groots is het niet, wel leuk om een keertje gezien te hebben.