• 9.369.514 stemmen

Chin San Chuen Suet (1992)

Actie / Fantasy | 83 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titels: The Moon Warriors / Zhan Shen Chuan Shuo

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Sammo Kam-Bo Hung

Met onder meer: Andy Lau, Maggie Cheung en Anita Mui

Gesproken taal: Kantonees

Plot Chin San Chuen Suet

Yen is de 13e prins van China en vlucht samen met zijn lijfwachten voor zijn slechte broer, de huidige heerser van China. Op zijn tocht redt Fei, een visser uit een klein dorp, zijn leven en ontfermd hij zich over de gewonde prins...

Yue Yar/Princess

Yen Shi San (13th Prince)

14th Prince

Lord Lanling

13th Prince's bodyguard

14th Prince's killer in bamboo forest

Tja, geen idee wat hier nu zo slecht aan.

Erg vermakelijk film. Lekker veel spring, touw, hak, slash en dynamisch camera werk. Leuk ook om de jonge Lau een keer aan het werk te zien.

Standaard verhaaltje, maar af en toe mooie beelden en leuke actie. Zal wel een beetje een film voor de fans zijn, maar verder weinig op aan te merken. Leuk voor zij die de klassiekers ondertussen allemaal wel een beetje gezien hebben.

Fijne 3.5*

avatar van Reinbo

De film kwameen beetje in de slipstream van Chinese Ghost Story, Swordsman & The Bride with white hair. Is wel een stuk minder dan die andere films. Wellicht is het als incidentele beschouwing zoveel jaar later best leuk. Laat de 2,5* dus maar staan.

avatar van Lennert

Lennert

Ik verwachte een nodige portie Hong Kong onzin, maar kreeg veel meer dan dat. Het simpele gegeven van een onmogelijke liefde tussen een visser en een prinses werd heel mooi weergegeven in de sterke acteerprestaties en de fenomenale soundtrack. De actie zelf was erg mooi gefilmd en had enkele leuke vondsten, maar werd geen moment over the top zoals bij veel Hong Kong films wel het geval is.

Ik moet toegeven dat het einde een klein beetje uit het niets kwam en om heel eerlijk te zijn vraag ik me nog steeds af wat er precies gebeurd was: is hij nu wel of niet dood?

Dat erbuiten gelaten was ik blij geen vreemde humor aan te treffen, maar een interessante dosis drama die geen moment te emotioneel werd. Mooie actie, fantastische soundtrack en een sympathiek verhaal maken deze film voor mij in ieder geval een erg goeie Hong Kong film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Sammo Hung. Een zeer fijn acteur, maar ook achter de schermen heeft ie zijn sporen verdiend, waaronder een film of 30 geregisseerd. Daarvan heb ik er nu 10 gezien en die films stralen fun uit en zijn met zichtbare passie gemaakt. De regie is vaak wel wat rommelig, maar Sammo Hung stopt altijd meerdere geweldige scènes in zijn werk. Zijn films zijn altijd de moeite en dit geldt ook allemaal voor the Moon Warriors, waarin hij zelf als acteur eens niet is te zien.

The Moon Warriors is dus, zoals de meeste van zijn films, enorm plezierig vermaak voor de liefhebber. Dat het geheel verre van perfect is, lijkt een beetje in zijn films opgesloten te zitten. De humoristische kant van zijn werk, blijf ik vrij flauw vinden. In eigen land is hij mede door die humor populair geworden. Voor de toon van de film is het goed, de grappen op zich werken maar zelden. Gelukkig is de komische noot hier slechts af en toe aanwezig. Verhaaltechnisch is het weer een rommeltje en dat geldt ook voor het in beeld brengen van veel (actie)scènes. Tegelijk zitten er cinematografisch erg mooie dingen en is het in elk geval met veel energie gefilmd. Sowieso wint de fun het van de minpunten. De acteurs hebben het allemaal prima begrepen, het verhaal is ondanks alle chaos lekker vlot en avontuurlijk en de setting is erg fijn.

De momenten met de orka zijn wat dat betreft vrij exemplarisch. Het zorgt voor enkele vrij belachelijke scenes. Aan de andere kant is het eigenlijk ook gewoon leuke campy onzin. Af en toe moet je dus iets voor lief nemen, maar de bloedige gevechten bijvoorbeeld waar vrouwen en kinderen net zo makkelijk het loodje leggen maken een hoop goed. Het voor interpretatie open einde is ook interessant en eigenlijk vrij uniek voor zo’n film. Al met al heb ik me wederom uitstekend vermaakt. Ik ben echt wel een fan geworden van dit soort films. 3,5 sterren.

avatar van EW101

EW101

Erg leuke martial arts film. Vaak kijk je deze films gewoon om de talloze gevechten, die ook hierin zitten, ,maar deze film heeft veel meer zoals een goed te volgen verhaal en leuke karakters. Bij momenten doet het zelfs sprookjesachtig aan.
Ook fijn dat de film bij momenten vrij hard is(maar ook intiem! ) en de hoofdpersonen ver van omnipotent zijn. Er staat wel degelijk iets op het spel en het einddoel wordt niet zomaar behaald zonder bloed te laten vloeien. Niet dat het echt gore is , maar ze krijgen het lastiger dan in een gemiddelde Marvel-film.
De soundtrack was ook mooi en paste er goed bij.

Een geniaal moment is er op het begin. De slechte broer van de keizer onthoofd iemand met zijn boog en schiet meteen met een pijl erdoorheen.