• 9.369.458 stemmen

Soul Boys of the Western World (2014)

Documentaire / Muziek | 110 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: George Hencken

Met onder meer: Tony Hadley, Gary Kemp en Martin Kemp

Plot Soul Boys of the Western World

"Spandau Ballet: The Movie"

Het verhaal van de band Spandau Ballet, getoond als een reis door de tachtiger jaren en de decennia hierna. Hoe een klein groepje buitenstaanders in Londen de kijk van de wereld op muziek en mode veranderden. De film geeft niet alleen een sociale en culturele kijk op de tijdgeest, maar geeft ook weer hoe vriendschap ontstaat, wordt verloren en weer herwonnen.

avatar van JollyMira

JollyMira

Tja,ben al meer dan 30 jaar fan,dus Spandau kan niks fout doen bij mij.

Ik ben absoluut geen fan van die wat kitscherige 80s poprock, maar ik kan me voorstellen dat je er als fan wel blij van wordt.

Het is een aardig verhaal met heel wat oud beeldmateriaal uit het archief.

avatar van james_cameron

Degelijke, onderhoudende documentaire over opkomst en ondergang van de popgroep Spandau Ballet, één van de new wave-grootheden uit de jaren '80. Geen pratende hoofden; de geluidsfragmenten (oftewel de interviews) zijn onder het memorabele archiefmateriaal gemonteerd, een aanpak die hier goed werkt. De documentaire volgt verder wellicht iets te braaf de beproefde formule, maar overwegend is dit een feest der herkenning, gebracht met veel humor.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit was nooit mijn favorieten band, en zeker de nummers als "Gold" - "Only When You Leave" - "True" konden mij niet bekoren. Maar toch hebben ze 1 nummer gemaakt dat ik wel echt super vet vind, en dat is "Chant No. 1 (I Don't Need This Pressure On)" Dat nummer swingt als een trein en klinkt lekker funky. Het lijkt ook best veel op Talking Heads vind ik (wat dan weer wel mijn favorieten band uit de 70/80 is) Maar commercieel gezien was Spandau Ballet wel een band die heel populair was, maar hun muziek was mij te gladjes.