• 9.370.976 stemmen

Scanner Cop II (1995)

Sciencefiction / Horror | 95 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Alternatieve titels: Scanner Cop II: Volkin's Revenge / Scanners IV: Scanner Cop / Scanners: The Showdown

Geregisseerd door: Steve Barnett

Met onder meer: Daniel Quinn, Patrick Kilpatrick en Khrystyne Haje

Plot Scanner Cop II

"Nowhere to hide, not even in your head."

Scanner Cop Samuel Staziak is ondertussen gepromoveerd en is op jacht naar Volkin, een losgeslagen Scanner die Los Angeles onveilig maakt. Vreemd genoeg wordt de voortvluchtige Volkin steeds sterker, omdat hij de krachten van de zwakkere Scanners steelt.

Det. Samuel Staziak

Sheriff Jake

Institute Director

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Alweer de vijfde Scanners uit de reeks en net als bij de eerste Scanner Cop was ook deze film niet zo barslecht als deel 2 en 3 uit de reeks. Natuurlijk bevat deze nogal standaard actie/thriller belabberd acteerwerk en is ook lang niet altijd even interessant om naar te kijken, de effecten zien er desondanks nog best oké uit en er zitten hier en daar een paar best redelijk amusante momenten verstopt.

Ben inmiddels dus helemaal op de hoogte van de Scanners- producties en kan nu rustig wachten op die remake van het origineel, die inmiddels aangekondigd is. Hopelijk maken ze hier wat leuks van, want na het origineel van Cronenberg valt er eigenlijk maar weinig boeiends meer te zien in de Scanners reeks.

2 sterren.

avatar van happie

happie

Hé Patrick Kilpatrick als bad guy. Die moet ik checken.

avatar van Boeikens

Boeikens

Minder dan de eerste Scanner Cop.

Het onderwerp raakt langzaam wat uitgemolken en het resultaat is eraan te zien.

Tijd om te stoppen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond deze beter dan zijn voorganger, gebeurt veel meer in.

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Is uit op 4k UHD blu ray bij Vinegar Syndrome

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Toch wel veel leuker dan het eerste deel. Komt het in het begin nog wat tam op gang met wat bloedneuzen en veel bekkentrekkerij. Na een half uur gaat het lekker los en krijgen we de ene na de andere fijn vormgegeven hardcore scanner battle met geweldige effecten van Buelcher. Een heerlijk 90’s cheesefest. Erg vermakelijk.

Kleine 4*