Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Rooney Mara, Martin Sheen en Wagner Moura
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 27 november 2014
Plot Trash
"You never know what you might find"
Raphael, Gardo en Rato zijn drie jongetjes die opgroeien in een sloppenwijk en de kost verdienen met het afstruinen van een grote vuilnisbelt. Tijdens hun zoektocht naar bruikbare spullen vinden ze op een dag een leren tas met daarin een portemonnee, een identiteitskaart, een plattegrond en een sleutel. Het trio besluit om de tas met inhoud te houden en niet aan de politie over te dragen. Door dit besluit komen de drie al snel in de problemen en worden ze achterna gezeten door corrupte figuren binnen de politie en de overheid.
Raphael
Father Juilliard / Padre Juilliard
Turk
Marco
N811
Op IMDB lees ik 'set in an unnamed Third World country'..
Klopt. Rio de Janeiro om precies te zijn.
Synopsis Universal:
SuperSideSwipe
Zeker geen verkeerde film.
De kijker word in een goed hoog tempo bezig gehouden. De film springt van de ene in de andere kleurrijke scene over.
Trash heeft een donkere ondertoon, maar blijft door de positiviteit en energie van de jochies toch totaal niet deprimerend. Het is een soort Slumdog Miljonair meets Home Alone.
Vond dat de jochies het prima deden, evenals de gehele cast eigenlijk.
Kan zo snel geen kritische punten bedenken,. puike en vermakelijke film.
cordiacovens
Trash is een bewerking van het gelijknamige boek en voelt aan als een soort sprookje. Een film die vol zit met ongeloofwaardigheden en mysteries die afgewisseld worden met scènes die uit een keiharde misdaadfilm kunnen komen. Het is één boek, maar het lijkt alsof er van twee ideeën voor films geprobeerd is om één film te maken. Trash voelt hierdoor veel te onevenwichtig aan om mee te leven met de karakters en de serieuze kwesties die in de film behandeld worden, die een beter lot verdienen. Ik hoop dat Daldry snel zijn vorm weer terugvind.
Michel71
Eens met cordia: filmisch supergoed, maar verhaal mist diepgang en is hier en daar ongeloofwaardig.
Flat Eric
Van het begin tot het einde wordt je meegenomen in een spannende rollercoaster over politieke en politie corruptie die begint op één van de vuilnisbelten in de favela's van Rio de Janeiro.
Het is ondanks de toch wel serieuze en kritische ondertoon naar het einde toe voor mijn gevoel wel een positieve film geworden.
En "complimentje" (spreek uit op z'n Portugees-Braziliaans) voor de jonge acteurs!
gerritdina
Prachtige film!
Spannend en aangrijpend.
De film tekent wel de ellende in de sloppenwijk uit, maar weet toch positief te eindigen.
VincentL
Trash
Omdat ik toch in Amsterdam moest zijn maar even PAC binnen gelopen in Tuschinski. Overigens kreeg ik nog een gratis popcorn die ik voor de kerst moest consumeren. Des te meer reden om te gaan dus. Een in Spaans gesproken film in Rio over drie broeders sprak mij op voorhand al bijzonder aan. Aan het einde van de film kwam ik dan ook zee bevredigd de zaal uit.
Want je rolt van de ene feel-good scène in de andere. De film is een aaneenschakeling scènes van brutale jongetjes. Ze bezorgen je meerdere malen een glimlach op de lippen. Daarnaast steek het verhaal ook nog best goed in elkaar. De massa's kinderen die de vuilnisbelten doorspitten op zoek naar iets waardevols, de afdankertjes van de elite, komt bijzonder goed tot je. Ook de corruptie die hoogtij viert in een stad als Rio dringt tot het diepst van je door. De onschuld van de drie jongens in de grote mensenwereld geeft je een perspectief je je louter medelijden kan laten voelen. Het einde is misschien wat overtrokken, maar past zeker in de lijn van de film.
Tevez, Luis en Weinstein zijn een fantastisch trio. Ze vullen elkaar perfect aan in de vaak goede scènes. Ze weten geheel hun eigen lijn te trekken in de grote wereld. De sloppenwijken van Rio op hun duimpje kennende krijg je via hen een fantastische inkijk in alle wijken die je in Rio aantreft. Van de rijke stranden tot de arme vavela's.
Mara en Sheen dartelen tussen deze die rakkers ook nog vrij goed rond. Vooral de tweede weet toch een goede eigen rol neer te zetten. De alcoholische missionaris is een verhaal op zich die zich perfect weet te passen in het verhaal.
Visueel gezien is het gewoon heel sterk. Het doel en de morele gedachte komen goed op je over. De mooie kiekjes die tussendoor geschoten zijn zijn een lust voor het oog. Sterk gewoon. Ik denk toch dat het afbranden van hun paaldorp het hoogtepunt is. Corruptie, onmacht, doorzettingsvermogen in combinatie met sterke visuele weergaven, die je levendig verkwikken beleef je echt het hoogtepunt in de film.
Een sterke productie die geweldig op de actualiteit aansluit.
matthijs_013
Een in Spaans gesproken film in Rio
Doe nog eens een poging..
VincentL
Goh nu je het zegt ja. Wat stom... Waarschijnlijk iets te gehaast neergepend en niet goed terug gelezen. Dank voor de correctie
Filmkriebel
Niet zo rauw als Cidade de Deus, niet zo realistisch als Tropa de Elite. Trash deed me meer denken aan de verfilming van een goed jeugdboek voor het segment 12-15 jaar, een avontuurlijke schattenjacht in de arme buurten van Rio. Het leek me daarom ook niet de opzet om richting sociaal drama te gaan, al wordt de sfeer van geweld en corruptie niet uit de weg gegaan. Er wordt goed geacteerd, en het is een plezier om die kinderen te zien opgaan in hun zoektocht, met de politie op hun hielen en het gevaar dat om de hoek loert. Het einde is klef maar makkelijk te vergeven. Zeker het bekijken eens waard.
Thomas83
Verwacht geen Cidade de Deus of zo. Deze film is heel wat gladder en minder hard en wat meer gericht op avontuur en spanning. Meer een film voor kinderen zou je kunnen zeggen, en wat dat betreft wel vergelijkbaar met Daldry's vorige film Extremely Loud & Incredibly Close. Het is zelfs een tamelijk sentimentele film waarin direct al een onoprechte toon wordt neergezet met het tonen van regelmatig terugkerende soort van videodagboekscènes. Zelfs als iemand helemaal onder het bloed zit ziet dat er op een of andere manier nep uit. Geweld wordt ook altijd braafjes buiten beeld gehouden.
Het script is niet alleen sentimenteel maar hangt ook nog eens wel heel erg van toevalligheden aan elkaar, en de arm versus rijk-boodschap is ietwat drammerig. Mara en Sheen voelen totaal niet op hun plaats in de film. Overduidelijk doen ze alleen maar mee zodat er wat bekende namen op de poster staan. Het moet gezegd dat het trio jongens nog best leuk is. Maar over het algemeen zijn de acteerprestaties erg beroerd allemaal.
Wel goed aan de film is het uiterlijk. Weliswaar ziet al die armoede en vuiligheid er nooit helemaal echt uit, het kleurgebruik in de film is echt prachtig. De montage is wel erg vervelend, en wat me ook opviel was dat er in elk geval in het begin van de film (misschien had de film toen ook meer mijn aandacht) wat gespiegelde scènes in zaten. Niet zo heel belangrijk maar het mag eigenlijk niet opvallen.
Vond het gedeelte in de favela nog best enerverend. Vanaf dat moment is de film even nog best de moeite waard. Zelfs het onvermijdelijke suikerzoete einde is stiekem nog best leuk. Dat strooien met geld lijkt me in elk geval nog best een goede manier om het nooit meer te kunnen laten achterhalen. Alleen wel een erg rare keuze om uitgerekend deze scène al in de poster prijs te geven, ook al is de film nog zo voorspelbaar. En na deze scène eindigt de film alsnog tenenkrommend. Allereerst al met die tekening. Is dit iets wat 14-jarigen zouden tekenen? Misschien tekende dat kleine meisje dit en heb ik niet opgelet. Dat valt ook niet mee als men nog even zo prekerig en zelfs haast aandoenlijk naïef eindigt. Maar misschien is deze film ook wel gewoon te veel op kinderen gericht. Die zullen zich er wel mee vermaken. 1.5*.
blurp194
Leuk vrolijk verhaal in de setting van een vuilnisbelt, waar de drie makkers Raphael, Gardo en Rato iets vinden dat daar niet terecht had moeten komen. En het hele kat-en-muisspel met de corrupte politie dat daarop volgt, waarbij de jochies een lange neus trekken naar de sterke arm. Mooi vlot verteld, vrolijk ondanks de trieste omgeving, mooie beelden in frisse zonovergoten kleuren. De drie jongens worden perfect overtuigend gespeeld, en het natuurlijk overkomende samenspel tussen de drie maakt dat nog eens extra goed.
Daar hangt het geheel op, de bekende acteurs Sheen en Mara zijn overduidelijk als bijrollen bedoeld. Waarbij Sheen zich behoorlijk stand houdt en een goede rol neerzet, en Mara me eigenlijk wat tegenviel. Niet dat dat verder veel impact heeft, meer dan een paar minuten screentime krijgen beiden niet.
gauke
Een spannende, duistere, moraliserende en ook wel ongeloofwaardige jeugdmisdaadfilm in de vorm van een geromantiseerd avonturenverhaal over drie straatjongens die in hun levensbehoefte voorzagen op een gigantische vuilnisbelt in Rio de Janeiro. Een ongebruikelijke productie die waarschijnlijk gezien moet worden in het licht van de WK voetbal van afgelopen jaar en de Olympische Spelen van volgend jaar. De toon van de film vloog voortdurend heen en weer tussen jongensachtige en kinderlijke vrolijkheid, martelscènes en ingrijpende en meedogenloze corruptie.
Oliveri
In een woord geweldig: verhaal, spanning, acteerwerk m.n. van de jeugdige gasten, sfeer en een mooi slot. Tevens een geweldige kat aan het corrupte Braziliaanse corrupte systeem. Mijn oordeel: zeer kijkwaardig!
Brabants
Een groot regisseur Stephen Daldry komt hier met een zeer solide film, maar toch helaas niet zo bijzonder groot. Het sterke aan deze film is het optreden van de drie jongens en de duidelijke vertolking van het Jeitinho wat is samengesmolten in een verhaal, waarbij een puzzel zal moeten worden opgelost. Twee bekende Hollywood gezichten staan aan hun zijde en het gezamenlijke optreden is sterk, alsmede de cinematografie. Persoonlijk vond ik het verhaal soms wat langdradig en kakte het voor mij soms in. Dit maakt het dat de film voor mij niet al te speciaal was, in tegenstelling tot ander werk van deze grootmeester.
mcdaktari
Een onverwacht aardige film. En ondanks dat de hoofdrollen gespeeld worden door kinderen is het nou niet echt een kinderfilm. Oke je moet het allemaal niet al te serieus nemen, want er zitten genoeg ongeloofwaardige scenes in, maar buiten dat kijkt de film heel prettig weg. En Martin Sheen als priester, of wat hij dan ook voor moest stellen, was ook alweer een poosje geleden dat ik die in een film zag.
Al bij al een prima film.
DragQueen
Zeer goede film, en beter dan ik van tevoren verwachtte. Er wordt goed geacteerd door de jonge cast. Het verhaal steekt degelijk in elkaar, en de film verloopt in een aangenaam tempo. Bij vlagen zeer spannend. Verder zijn de goede settings prima in beeld gebracht. 3,5 Ster.
filmkul
Prima film. Aan de ene kant een luchtige, kleurrijk en vrolijke film en aan de andere kant wordt de realistische harde werkelijkheid neergezet. Perfect in elkaar geweven door Daldry, door scenes met fraaie kleuren te gebruiken en zodra de bad guys in beeld komen, dit donker te filmen. De jonge acteurs weten goed te overtuigen en worden gesteund door de ouwe rot Sheen. Het tempo van de film is vlot alsmede het Fugitive achtige verhaal. Topper. 4.0
Soort kruising tussen Slumdog Millionaire en City Of God, maar lang niet zo goed als die films. Visueel is alles indrukwekkend genoeg, met prachtig camerawerk, energieke montage en een zeer levendige sfeertekening. Inhoudelijk houdt het echter niet bepaald over. De drie jonge hoofdrolspelers ogen authentiek maar hebben duidelijk geen akteerervaring. Zij kunnen de film uiteindelijk niet dragen. Daarnaast is de plot erg karig en niet boeiend genoeg. Het dik aangezette sentiment helpt ook niet. Echt zo'n film die je graag beter wilt vinden dan hij daadwerkelijk is.
schumacher
Het begin vond ik nog oke maar nadien was het voor mij wat te langdradig en minder leuk om te volgen.
Antonev
Prettige film die je absoluut niet moet gaan vergelijken met City of God. Goed, Brazilië en haar sloppenwijken zijn gemeenschappelijke thema's, maar beide verhalen hebben toch een andere insteek.
Dit was een heel aardige film over een paar Braziliaanse jochies, die van de een op de andere dag in het avontuur verzeild raken. Er zat veel luchtigheid in, maar ook de andere kant van de medaille werd getoond. Corrupte en gewelddadige agenten spelen door de gehele film heen een belangrijke rol.
Ik vond de jongetjes goed op hun plaats in deze film. Ze speelden goed, kwamen overtuigend over en wisten sympathie op te wekken, zonder dat het echt zielig werd.
Aanrader voor de filmliefhebbers die van een Braziliaanse setting houden.
Phantasm
Vermakelijk film die lekker wegkijkt met goed acterende kinderen.
Lee92
Zeker nooit iets geleerd op school met aardrijkskunde. De Braziliaanse vlag wordt niet alleen in beeld gebracht, het is daadwerkelijk in Rio de Janeiro gefilmd. Ik ben er namelijk in 2010 geweest. en heb het met eigen ogen gezien.
De film is niet 'vermakelijk' of een compilatie van "Slumdog Milionaire' en "Home Alone". Een schandalige vergelijking van iemand die volgens mij nog nooit verder gekeken heeft in de wereld dan zijn/haar neus lang is. Je moet je doodschamen o zo'n laag bij de grondse, denigrerende opmerking te maken!!!
De schrijnende toestanden die je ziet, zijn 100 % de waarheid. Eigenlijk is het een onbegrijpelijk iets, dat een land als Brazilië en een stad als Rio de Janeiro er blijkbaar nog trots op zijn dat ze dit soort films maken. Het is een smerig, vies en vuil corrupt land, waar miljoenen mensen in deze ellendige omstandigheden moeten zien te overleven. Het geeft de Braziliaanse corrupte toestanden geheel waarheidsgetrouw weer en dán pas is het een pracht film om naar te kijken! De realiteit is op een voortreffelijke wijze in beeld is gebracht. Er mankeert niets aan. Nogmaals, ik heb het met eigen ogen gezien!
Lee92
Mooi verhaal hè? Zeker te veel gezopen toen je deze film bekeek! Het ware te wensen dat jezelf eens jaren in zo'n situatie terecht kwam en moest zien te overleven. Daarna eens aan je vragen of het nog steeds 'zo leuk' was! Als je het tenminste overleeft had. Dom volk!
blurp194
Nee. Ik drink eigenlijk altijd te weinig.
Ik denk overigens niet dat je er op inhoud echt anders over denkt als ik, maar je hebt misschien niet erg goed gelezen. Dat krijg je met emoties. Of drank, wellicht.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime