menu

Hier kun je zien welke berichten 3rd Rock als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nightmare on Elm Street, A (2010)

Starscream schreef:
Hij is vandaag toch in de bios gekomen draait hij ook in nijmegen want ik kan er niks over vinden namelijk ?iemand enig idee


nope, zo te zien alleen in Arnhem in Euro Cinema.


Heb deze film in de bios mogen aanschouwen (Pathé Groningen, en de kwaliteit van het beeld was niet heel best: constant 1 of meer zwarte verticale lijnen over het beeld) en ik was teleurgesteld. .

Deze remake kan niet tippen aan het origineel dat ik woensdagavodn nog even als opwarmertje heb gekeken.

De hoofdrolspelende tieners missen ieder charisma. Van Nancy een alternatief buitenbeentje maken was zeker geen verbetering. De kracht van het orineel vond ik dat Nancy gewoon een doorsnee, redelijk geliefde, tiener was. Haar vriend Quinten zagen we al eerder een poging tot acteren doen in The Haunting in Connecticut en helaas moet ik constateren dat hij wederom gezakt is.
De nieuwe Freddy daarentegen vond ik wel goed te doen toen ik éénmaal de gedachte aan Englund had verdrongen.

OVer het verhaal: ik vond het nogal makkelijk dat Quinten en Nancy er al meteen vanuit gingen dat Freddy onschuldig was en hen/Nancy helemaal niet had misbruikt . Dat er tegen het einde dan een enorme twist aankomt zie je natuurlijk al van verre aankomen aangezien er helemaal geen andere verdachte is. Bovendien: WAarom zou een onschuldige, zachtaardige man terugkeren uit het hiernamaals om de kinderen van zijn moordenaars te vermoorden? Het is dan toch veel logischer dat hij als kindervriend de kinderen met rust laat en de ouders gaat vermoorden? De kinderen waren een jaar of 5 toen het hele gebeuren gebeurde en een echte kindervriend had de kinderen hun verzinsels vergeven. Dat is in ieder geval mijn idee.

De moorden en schrikeffecten waren wel goed gedaan. Een aantal keer aardig geschrokken en er vloeide genoeg bloed, maar waar is verdorie de badscène gebleven? Dat is mijn favoriete scène uit het origineel en die hadden ze zeker intact moeten houden. Deze was wel heel magertjes!

Tja, ik kom toch uit op een dikke onvoldoende. Ik geef een 4, maar dit was hoger was geweest als dit geen Elm Street was geweest. Nu voel ik mij toch genoodzaakt het superieure origineel in mijn achterhoofd te houden en daar kan deze remake/reboot niet aan tippen.

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geachte heren Newell en Bruckheimer,

Mij is ter ore gekomen dat in ieder geval ''en van u in het bezit is van zogenaamd "tijdverdrijfzand". Middels deze brief wil ik u verzoeken mij een fikse dosis van dit tijdverdrijfzand te doen toekomen. Waarom ik u dit vraag zal ik hieronder haarfijn uit de doeken doen.

Heden bezocht ik de film Prince of Persia: Sands of Time en ik was verrast. Ik was enorm verrast, maar niet bepaald in positieve zin. U ben in mijn ogen verantwoordelijke voor de meeste abominabele bioscoopfilm van dit jaar. Dit was de zestigste film die ik dit jaar in de bioscoop zag, dus ik heb wel het één en ander aan vergelijkingsmateriaal. Wat mankeerde eraan?

-Jake Gyllenhaal. De beste jongen is totaal ongeloofwaardig als Perzische prins, laat staan als Perzische prins die fabelachtige sprongen maakt en briljant met messen en zwaarden kan vechten. Chemie met zijn tegenspeelster had deze jongen ook niet en van zijn zijn freeruncapaciteiten ben ik ook niet overtuigd.
-Gemma Arterton. Haar verwende prinses was niet om aan te zien. Heeft u haar überhaupt wel zien acteren voordat ze op de set stond?
-Hank Azaria. Hoewel ik het hem niet kwalijk kan nemen dat hij de rol van eigenaar van een struisvogelracebaan toebedeeld kreeg, moet ik toch even melden dat ik zijn persoon dermate irritant vond dat ik bij iedere keer dat hij in beeld verscheen een diepe zucht slaakte.
-Het verhaal. Het einde zag iedere toeschouwer al van verre aankomen. Verder was het één grote race van situatie naar situatie die eigenlijk niet zoveel met elkaar te maken hadden. Verder zagen de hoofdpersonage wel heel erg snel oplossingen om ergens uit te komen.
-Het zwenken met de camera. In videogames is het vrij normaal om in adventures door middel van een camerazwenk te laten zien waar de oplossing is. In films niet en daar is een reden voor: Het ziet er niet uit!
-Het zogenaamde "freerunning" van Gyllenhaal. Ik geloof er geen hout van dat hij in staat is dergelijke sprongen te maken.

Was het dan allemaal slecht hoor ik u vragen? Neen, niet alles was slecht.

-Gemma Arterton. Wat knappe verschijning is deze dame. Al mag ze het wat mij betreft houden bij foto's.
-Ben Kingsley. De enige acteur die liet zien ook daadwerkelijk iets met zijn rol te kunnen. Hij leek eerst een nare man, vervolgens een vriendelijke man en vervolgens weer een nare man. Dat deed deze rasacteur met enkel gezichtsuitdrukkingen. Chapeau!
-Camerwerk. Nu ja, de shots van het decolleté van Gemma Arterton.
-De Special Effects. Die waren fenomenaal, maar konden niet verhullen dat de film eigenlijk niets om het lijf had.
-De Slangen. Die waren eng, maar dat valt eigenlijk ook onder Special Effects.
-3D. De film was niet in 3D!

Waarom ik graag tijdverdrijfzand wil ontvangen? Dan kan ik terug naar donderdag 27 mei, 16.30u en kan ik besluiten niet naar Prince of Persia: Sands of Time te gaan en die 2uur nuttiger besteden. Ik beloof u dat ik het eventuele restant niet zal misbruiken en zal deponeren in de Marianentrog.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik.

Hoogachtend,