menu

Hier kun je zien welke berichten patrick21079 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beautiful Mind, A (2001)

4,0
Deze film raakte mij op het juiste snaartje, je leeft perfect mee met de hoofdpersoon, mede door het sterke acteerwerk van Crowe, dat hij uiteindelijk schizofrenie blijkt te hebben en alles wat hij daarvoor heeft meegemaakt niet echt blijkt te zijn, terwijl jij en Crowe dachten dat dit wel het geval was is geweldig gedaan.

Een groot pluspunt ik de perfecte muziek, echt geweldig, past helemaal bij de film.
De eigenaardige en in het begin al gekke maar geniale wiskundige John Nash met een flinke sociale achterstand, die wel gerespecteerd wordt maar toch raar tegenaan wordt gekeken, is een mooi personage en bovendien een echt bestaand personage.
De tics die hij heeft en de humor geven hem een eigen en speciaal karakter. Hij is te druk bezig met iets nieuws uitvinden, wat uiteindelijk leidt tot zijn ziekte, dit personage samen met zijn vriendin en later vrouw die hem ondanks dat hij schizofrenie heeft bij hem blijft en hem blijft steunen zijn absoluut de hoogtepunten in de film.

Het moeilijke verhaal is aardig neergezet door Ron Howard, maar had beter gekunt, iets meer over zijn ziekte vertellen bijvoorbeeld. Nadeel is dat er dingen zijn weggelaten in de film wat er wel met John Nash is gebeurt, zijn buitenechtelijke kind en homoseksualiteit.

Het einde was wel te cliché en langdradig, de scene met de pennen en zijn laatste toespraak was te sentimenteel, maar past wel in de stijl van de film. Buiten het sentimentele wordt je helemaal in het verhaal getrokken, met enkele spannende scènes maar vooral ontroerende. Er heerst een mooie stijl in de film en je waant je echt in de jaren waarin het verhaal zich allemaal afspeelt.

Een mooie dramafilm met een mooie betekenis, liefde kan alles overwinnen. Als je van drama films houdt moet je deze kijken, een aanradartje, daarom deze terecht verdiende:

4*

Bound by Honor (1993)

Alternatieve titel: Blood In, Blood Out

4,0
Erg goede film die prachtig het beeld schets van drie jongens in de achterwijken van LA. En inderdaad een film die de hele speelduur weet te boeien, wat ik toch wel erg knap vindt. Ik ben altijd al wel geinteresseerd geweest in het gangleven in de U.S.A. en Bound by Honor bracht me precies wat ik van het beeld had verwacht.

De ontwikkelingen van de personages zijn prachtig in beeld gebracht. Dit toch ook wel dankzij de speelduur, het hele verhaal kan namelijk lekker uitgebreid verteld worden en word dus niet zo afgezaagd. Alleen vond ik dat er na een tijd wel teveel personages in de film langs kwamen, dit vond ik een beetje verwarrend, ze lijken ook allemaal zo op elkaar . De beelden werden lekker simpel en effectief in beeld gebracht. Er werd goed geacteerd alleen die Chapa werd wel irritant en dat paste ook wel bij zijn personage.

Het verhaal was erg goed maar wel op sommige momenten cliché ik zelf ook was het einde erg slecht. Toch een erg goede film die het aanraden zeker waard is!

4*

Bourne Identity, The (2002)

3,5
Goede actiefilm met een sterk verhaal en een goede sfeer. Het acteerwerk van Damon blijft wel een beetje achter maar heeft het nog behoorlijk gedaan. De vechtscènes waren spectaculair en zagen er goed uit net als de achtervolgingsscène. Ook hele goede muziek trouwens.

The Bourne Identity is op geen moment saai omdat je nooit weet wanneer wat gaat gebeuren, dit houdt lekker de spanning erin en de voorspelbaarheid eruit. Franka Potente is wel perfect gecast.

3.5*