menu

Hier kun je zien welke berichten aburex als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

London Has Fallen (2016)

4,0
Geloofwaardig of niet? Gelukkig is het ongeloofwaardig, want wat een ellende zou dit allemaal hier teweeg brengen als terroristen Brussel of Amsterdam zouden plat leggen. Geef mij dan maar deze ongeloofwaardige film die je kan bekijken zonder angst te hebben dat er een terrorist mee aan je raam zit e gluren.

Scorpion King: Rise of a Warrior, The (2008)

Alternatieve titel: Scorpion King 2

3,5
RuudC schreef:
Ik snap de kritieken niet. De film heb ik probleemloos uitgekeken en ik heb me er zowaar nog goed mee vermaakt ook. Op twee vlakken ben ik het eens en dat is dat deze film minder goed is dan de eerste en dat ook ik liever Dwayne Johnson op het scherm zie. Andere kritieken, zeker die met betrekking op de special effects vind ik klinkkare onzin. Haters moeten blijkbaar echt wat te zeuren hebben. Sommige effecten komen duidelijk uit een computer, maar voor een film uit 2008 met een klein budget ziet het er heel behoorlijk uit. Zeker de bostransformatiescene ziet er zelfs heel netjes uit.

Waar ik zelf eigenlijk moeite mee had was de connectie met de eerste film. Ik kwam er later pas achter dat het geen sequel, maar een prequel betreft. Ik kon geen verbanden leggen. Het leek me allemaal eerder een film in de lijn van Minotaurus (nog zo’n onderschat fantasyfilmpje). Dat vijf minuten later de minotaurus ook echt z’n intrede doet, vond ik wel komisch.

Wat rest is een heel vermakelijk fantasy avontuur met historische elementen. Wie een historisch correct verhaal verwacht, zit hier overduidelijk verkeerd. Van originaliteit is evenmin weinig sprake. Michael Copon zet op heel leuke wijze de nog jonge Mathayus neer. Randy Couture doet het wat minder als badguy. Net als in de vorige film voert het verhaal ons langs mythische locaties. Ditmaal geen Sodom en Gomorra, maar wel onder het doolhof van de Minotaurus op Kreta. Het verhaal is in zijn opzet best leuk. Hier en daar is er leuke actie te zien. Afwisseling is er meer dan voldoende. De confrontaties met gewone mensen en goden zijn helemaal niet onaardig en doen denken aan de klassieke fantasy en historische avonturenfilms. Het is geen topfilm, maar met een prima cast als deze best leuk om eens gezien te hebben.