menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van AGE-411. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018, januari 2019, februari 2019

Doragon Bôru Z 10: Kiken na Futari! Sûpâ Senshi wa Nemurenai (1994) 1,5

Alternatieve titel: Dragon Ball Z 10: Broly - Second Coming, vandaag om 00:03 uur

Alweer een film met Broly, en daar zat ik niet echt op te wachten. Bovendien leek het idee van Broly die 7 jaar in een plas 'sliep' me al te idioot voor woorden.

En als nel blijkt dat het inderdaad een totaal overbodige film is die bovendien zeer traag op gang komt. Trunks & Goten spelen duidelijk de hoofdrol, en hun zoektocht brengt hen langs die ergerlijke bijgelovige dorpelingen.

De gevechten zijn ridicuul. Videl die langer dan een seconde kan weerstaan aan Broly is totaal onrealistisch. Idem voor Trunks & Goten, die een groot deel van het gevecht met Broly voor hun rekening nemen.
Bovendien zou Broly geen partij mogen zijn voor SSJ2 Gohan, maar in deze film doet men alsof dat niets voor stelt.

Bovendien mis ik Vegeta & Piccolo in deze film, en ook de passage van Goku vind ik helemaal niet geloofwaardig.
Eentje om snel te vergeten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 9: Ginga Girigiri!! Butchigiri no Sugoi Yatsu (1993) 3,0

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Bojack Unbound, afgelopen maandag om 00:12 uur

Een martial arts tournement. Ik heb altijd gemengde gevoelens bij dat fenomeen.
In Dragon ball waren dat vaakst de sterkste saga's, maar in Dragon Ball Z heeft het concept nooit echt gewerkt.
Maar toch kiest men een martial arts tournament als achtergrond voor het gevecht met Bojack. Het is eens iets anders.

Gelukkig vliegen we al snel doorheen de zwakkere eliminatierondes. Het zou in deze film tijdsverlies geweest zijn.
En om alles wat evenwichtig te houden zorgen Roshi & Oolong ook hier voor de komische noot. Gelukkig hoeven ze deze keer de film niet recht te houden.

Sowieso is het leuk om een film te zien waar Goku niet aanwezig is. Reden te meer voor Vegeta, Trunks, Piccolo en Gohan om extra hun best te doen. Teen Gohan is bovendien mijn favoriet personage, dus dat kan in deze film al niet mislopen. (Die trage 'killerwalk' en dat gezicht waarop "Ik kom je doden" af te lezen is is echt bangelijk)

Toch 2 cliches die je in elke film ziet opduiken:
- Piccolo komt Gohan redden
- Het duurt ontiegelijk lang voor Gohan SSJ2 wordt.


Deze film is trouwens de enige die min of meer canon is: Er zitten geen fouten in ten opzichte van de serie en Toriyama ontwikkelde de personages voor deze film. Daarvoor krijgt deze film sowieso al pluspunten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen Retsusen-chô Gekisen (1993) 3,0

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Broly! The Legendary Super Saiyan, afgelopen donderdag om 23:40 uur

stem geplaatst

» details  

Doragon Bôru Z: Tatta Hitori no Saishû Kessen ~Furîza ni Idonda Z Senshi Son Gokû no Chichi~ (1990)

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Bardock, the Father of Goku, 13 februari, 23:21 uur

Zeer interessante film voor de fans. De eenmalige kijker heeft er waarschijnlijk weinig aan, want deze special dient om een aantal punten uit de serie uit te klaren en om wat meer diepgang te creëren in 'de saiyans', en Goku's vader in het bijzonder.

Hoewel de saiyans zo goed als uitgestorven zijn worden de Z-warriors in de reeks regelmatig belaagd door louche figuren uit het al even louche verleden van de Saiyans (Frieza, wraakzuchtige tuffles, Broly). Ook de laatste film (
Sowieso is de geschiedenis van de saiyans altijd al interessant geweest. Dat toont ook de laatste film aan Pagina niet gevonden, waarin de samenwerking tussen Frieza en de Saiyans onder loep genomen wordt. De box office cijfers spreken voor zich.

Deze film/special scoort een pak beter dan de andere films omdat er genoeg variatie in zit én omdat er diepgang in zit: Je zit niet 30 minuten op een eindeloos gevecht te kijken dat afgesloten wordt met een spirit bomb. Je ziet in dat korte tijdsbestek Bardock veranderen van gewetenloze schurk naar iemand die oprecht spijt heeft van z'n daden.


PS: In de dub die ik zag stoorde ik me nogal aan de ergerlijke muziek, een soort jaren '90 wannabe Hard Rock.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 7: Kyokugen Batoru!! San Dai Sûpâ Saiyajin (1992) 2,0

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Super Android 13, 12 februari, 23:55 uur

Iemand zou eens moeten tellen hoe vaak we de dood van Dr. gero zien in de reeks. Want daar begint deze film ook mee.

Ik moet zeggen dat de Android/Trunks-saga altijd mijn minst favoriete saga was in de reeks. Ik heb er nooit wat met gehad en ik was altijd blij als Cell z'n hoofd aan het venster kwam steken.
Deze film is bovendien ook moeilijk te plaatsen in de serie. Lijkt me raar dat men gezellig gaat shoppen wanneer Android 17/18 of Cell de wereld terroriseren. Bovendien: als Piccolo Kami al geabsorbeerd heeft wil dat zeggen dat hij sterker zou moeten zijn dan de 3 SSJ's. Maar dat is niet het geval.

Deze film steekt er ook niet bovenuit. Voornaamste reden is dat de gevechten ook hier weer veel te lang en veel te saai zijn. Waarom wachten men in de films altijd zo lang om SSJ te worden?

Het einde vind ik dan wel weer gaaf. Het is de enigste keer dat Goku als SSJ een Spirit Bomb maakt. Op fansites wordt ook gezegd dat zulks normaal niet mogelijk is.


2,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 6: Gekitotsu! Hyakuoku Powâ no Senshitachi (1992) 1,5

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Return of Cooler, 11 februari, 23:59 uur

En ook deze film met cooler is een slap afkooksel van de Frieza-saga, alleen is deze nog slechter.
Om zoveel mogelijk het gevoel van weleer op te wekken wordt Namek er terug bijgesleurd.
Oh, en Frieza kende een mecha-versie, waarom Cooler dan niet?

Deze film zou zich in de periode voor de androids moeten afspelen, maar waarom is Dende dan al guardian?

Ik ga kort zijn: De gevechten tegen de robotten konden me totaal niet interesseren (meest ongeïnspireerde handlangers van de antagonist tot nu toe) en het eindgevecht - dat er eigenlijk geen is - vond ik ook een totale anticlimax.
Kan er ook met te maken hebben dat ik sowieso al geen voorstander ben van gevechten tussen personen van vlees en bloed enerzijds en androids/machines anderzijds.

Gelukkig gaan ook Yajirobe, Oolong en Mr Roshi mee op de trip. Totaal overbodig voor het plot, maar deze zorgen voor de komische noot die er voor zorgt dat de film niet te erg flopt.

1,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 5: Tobikkiri no Saikyô tai Saikyô (1991) 2,5

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Cooler's Revenge, 10 februari, 23:39 uur

De film begint eigenlijk veelbelovend: Bardock, Goku, Frieza en een nieuw personage dat de broer van Frieza lijkt te zijn.

Dan springen we direct in de tijd naar het hedendaagse, en wordt de film direct een stuk minder interessant. Cooler stuurt een goedkope imitatie van de Ginyu Force op Goku af. Waarom zou hij dat doen als Goku in staat was Frieza te doden? It doesn't make sense.
Daarnaast is dit weer een typische DBZ-film. Icarus komt er in voor, het valt eigenlijk moeilijk ergens in te passen (Gohan met staart?), de saaiheid slaat al snel toe.

We zagen al eerder dat DBZ-films vaak goedkope afkooksels zijn van de originele sagas. Hier kopieert men de frieza-saga vrij schaamteloos. Een extra transformatie voor de antagonist, Goku in z'n basisvorm moet flink wat slagen incasseren, Goku die dan toch SSJ wordt nadat hij tot inzien komt het voortbestaan van de Aarde in z'n handen ligt*, Goku die Cooler de les spelt met een speech, ... Het komt me allemaal een beetje te bekend voor.

*Een scene is me wel bijgebleven: Waar Goku een vogeltje dat in z'n handen sterft een beetje van z'n energie geeft zodat het toch herboren wordt.

Al bij al toch vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z (1989) 1,5

Alternatieve titel: Doragon Bôru Z 1: Ora no Gohan wo Kaese, 10 februari, 23:38 uur

Inderdaad een vrij saaie film. De inzet is niet vrij groot, de vijand is niet echt indrukwekkend en het verhaal stelt helaas ook niet veel voor.
Ondanks het feit dat Gohan - een van mijn favoriete personages - een belangrijke rol heeft in de film kan ik het niet opbrengen om deze een voldoende te geven.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 2: Kono Yo De Ichiban Tsuyoi Yatsu (1990) 2,0

Alternatieve titel: Dragon Ball Z 2: The World's Strongest, 10 februari, 23:38 uur

Leuke film.
Door de aanwezigheid van Oolong en Master Roshi kent het eerste deel van de film ook wel z'n humoristische momenten. Hierdoor krijg je het gevoel dat je toch naar een Dragonball-film zit te kijken, wat niet evident is voor een film die niet in de serie in te passen is.

De vijanden zijn net zoals bij de vorige film niet geheel indrukwekkend, maar de gevechten zijn enerzijds wel goed in beeld gebracht en anderzijds zit er ook genoeg variatie in. Zo is het niet alleen Goku die de wereld (weer) weet te redden.

Desalniettemin blijven de films toch ver onder het niveau van de serie.
2,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Doragon Bôru Z 3: Chikyû Marugoto chô Kessen (1990) 2,5

Alternatieve titel: Dragon Ball Z 3: The Tree of Might, 10 februari, 23:38 uur

Met z'n 60 minuten is deze film ruim 10 minuten langer dan de andere DBZ-films.
De eerste 10 minuten zijn echter ook een van de meest onzinnige uit de geschiedenis van Dragon Ball. Shenron oproepen om een bos te herstellen na een brand? De shadow dragons in GT hadden gelijk

Wat daarna volgt vind ik - in tegenstelling tot anderen hier - wel oké. Het idee dat een Saiyan (die bovendien verwant is aan Goku) naar Aarde komt om een boom te planten is idioot.
De gevechten zijn dan weer wel in orde en ik ken de film zelf pluspunten toe voor de oozaru!

3,0

» details   » naar bericht  » reageer  

Ah-ga-ssi (2016) 4,5

Alternatieve titel: The Handmaiden, 10 februari, 13:15 uur

stem geplaatst

» details  

Doragon Bôru Z 4: Super Saiyajin da Son Gokû (1991) 2,0

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Lord Slug, 7 februari, 23:45 uur

De film lijkt verder te gaan waar de vorige stopt. Gohan, Icarus en mediterende Picollo.
Het dansje is van meet af aan tenenkrommend slecht. Was het de bedoeling dat een beginnende artiest gelanceerd moest worden?

De film vliegt er al vrij snel in, en het is ook de eerste keer dat ik Gohan een gevecht zie aangaan in z'n geelgroene baby-outfit.
Daarna worden we al snel geintroduceerd aan Lord Slug. 1 ding vraag ik me wel af: op een gegeven moment worden zowel Gohan Chi-Chi als Bulma schaakmat gezet door de slechterikken. Even later zien we ze gezellig thuis. Hoe zijn ze kunnen ontsnappen?


Het is intussen film n°4 en het valt intussen op dat enkele zaken vaak terugkeren:
- Gohan werkt zich in de nesten, Picolo komt hem redden.
- Goku komt op zijn beurt Piccolo redden.
- Goku blijkt niet te kunnen winnen van de antagonist.
- Maar dan weet hij toch te winnen met behulp van de spirit bomb. Te weten dat die in de reeks maar zelden gebruikt wordt.
En ook deze film ontsnapt er niet aan.

Het is overigens duidelijk dat deze film gemaakt is tijdens de Namek saga. Veel handlangers doen denken aan handlangers van Frieza, en Lord Slug blijkt zelf ook een band te hebben met Namek.

De 'valse super Saiyan' is vaak besproken op fansites. Ik vind hem eerlijk gezegd nogal lame, en het moet gezegd dat deze transformatie ook weinig bijdraagt tot het plot. Men had dit dus beter weggelaten.

En ja, het einde zuigt zwaar. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er veel meer in deze film zat.
2,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Seppuku (1962) 4,0

Alternatieve titel: Harakiri, 3 februari, 23:43 uur

stem geplaatst

» details