menu

Hier kun je zien welke berichten Grindhouse62 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Brimstone (2016)

Alternatieve titel: Koolhoven's Brimstone

4,0
sinterklaas schreef:
Erg fraaie western van Martin van Koolhoven. Hier draait het niet specifiek om de outlaws.

Het is echter wel moeilijk om je helemaal in de verhalen en vooral de volgorde te storten. Het tijdsbestek is niet op volgorde. Verhaal 1 en 4 koppelen aan elkaar en 2 en 3 lijken me losstaand. Het eerste hoofdstuk is al een sterke psychologische kost. Nathalie Portman speelt hier de sterren van de hemel als Liz en Guy Pearce mag weer een van zijn genadeloze rollen neerzetten als de haast wel creepy dominee. Nu snap ik wel dat de genre horror niet misplaatst is.

En waar je denkt dat het blijft bij een soort hekserij ontpopt de film zich in een samenvatting van kinderprostitutie, incest, slavernij en rituele straffen. De sfeer blijft je op een een of andere manier opjagen. Ook leuk om Carice van Houten te zien (en dat er ook Nederlands in gesproken wordt). Waarschijnlijk moesten dit de locaties rond New Amsterdam voorstellen.

Daarbij de settings. Die waren sfeervol... De ene keer had je het vanoudse western gevoel en de andere keer lijkt de boel heel anders te zijn wanneer je in de rurale settings en de bergbossen terecht komt. Bij dat laatste heb ik de vrieskou zelf kunnen voelen.

Ja, het is Koolhoven gelukt om hier een zeer overtroffen en geslaagde epos neer te zetten. Of het zich nou in Amerika plaatsvind (New Amsterdam) of Europa... Dat vraag ik me ergens nog wel ergens af.

4,5*
Helemaal mee eens, wat een voortreffelijke film. Heb hem gisteravond gezien en zelfs mijn vrouw heeft mee gekeken, nou dat zegt al een heleboel, want ze houdt helemaal niet van westerns. Wat al eerder vermeld werd ook dat Brimstone thriller elementen bevat en drama pus sang is. Wij hadden er geen problemen mee hoe het verhaal word verteld. Je moet wel je aandacht erbij houden om het verhaal te volgen. Bij ons was dat geen probleem, want waren van begin tot het eind gekluisterd aan aan het beeldscherm. Vanaf 5 oktober is Martin Koolhoven 8 weken lang met een eigen filmprogramma op NPO 3, te zien, waarin elke week een filmgenre bespreekt en daarin zijn favoriete films bespreekt. Gaan we dus ff lekker kijken. Hij begint met de spaghetti westerns

Kleine IJstijd (2017)

Alternatieve titel: Younger Days

2,0
Na vanmiddag voor de 1e keer American Assassin uit 2017 gekeken en in de vroege avond Replicant uit 2001 te hebben herzien, zojuist voor het eerst Kleine Ijstijd op Film 1 on Demand gezien. Ondanks zijn toch korte speelduur, duurde hij mij zelfs nog te lang. Het is een langdurige film, die niet wil vlotten. Jammer van de bekende acteurs, die allen veel beter kunnen dan dit. Het was allemaal net niet. Een 2.0. Ga zo Zombi 3 uit 1988 van Lucio Fulci uit eigen collectie in de herziening doen. Dat is ook alweer heel wat jaren geleden dat ik die heb gezien.

Natural Born Killers (1994)

leatherhead schreef:
Stone laat zich hier helemaal gaan. Gaaf geklooi met filters, geweldige editing, aantal lekker over the top scenes en ook die getekende stukjes tussendoor waren erg leuk. Harrelson vind ik altijd wel een fijn acteur, en laat hier zien dat hij geweldig geschikt is voor dit soort rollen. Lewis was tevens goed, maar de grootste verrassing was echter Robert Downey Jr, die echt een ontzettend komische en leuke rol speelt.

In het middenstuk, zo ongeveer wanneer Mickey en Mallory gevangen worden genomen, zakt het allemaal een heel klein beetje in, wat ook het enige piepkleine minpuntje is van Natural Born Killers wat mij betreft. Gelukkig hoef je niet lang te wachten of de film schakelt weer over naar de volle versnelling en is het echt genieten geblazen tot het einde. 4,5*.
Hier ben ik het grotendeels wel mee eens. Maar vanaf dat ze gearresteerd worden en dat de hel lweer los breekt in de gevangenis zit wel 30 minuten en dat vind ik wel een hele lange inkakker. Die getekende stukjes tussendoor (psychedelische animaties) zijn inderdaad goed maar er werd naar mijn mening te veel gebruik van gemaakt. Een aardige film, krijgt van mij ook een voldoende, 3.0. Had hoger gestemd als die lange inkakker er niet was geweest en wat minder animaties. Herzien doe ik hem zeker niet. Was dus eenmalig.

Rooie Sien (1975)

3,5
Heb zojuist de DFW versie van 103 minuten gekeken. Ik had hem al jaren in bezit en volgens mij toen besteld bij Bol.com. Het beeld was de eerste 5 minuten licht wazig, maar de rest van de film was prima van kwaliteit. Hij was niet geremastered. Heb het geluid wat bij gesteld met de equalizer en heb genoten van mijn eerste vieuw van Rooie Sien. Echt hollands nostalgie, waarvan ik nog plenty, net als ik nog heel veel uit alle werelddelen aan oude films van alle genres, die in mijn collectie zitten nog moet kijken. Maar dat gaat hem niet worden, tenzij ik 150 wnuordt. Maar altijd leuk dat als je een oudje wilt kijken , dat je kan putten uit je collectie. Er is voor mij ook nog genoeg te zien op de diverse streamingdiensten waar ik een abonnement bij heb.